Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 14. – 15. září 2019

Nadcházející víkend přinese řadu akcí napříč republikou. Zveme vás například na vinobraní, která najdete nejen na jižní Moravě, ale třeba i v Praze. Za sportem můžete vyrazit třeba na Ladronkafest, festival Wannado nebo podpořit dobrou věc svou účastí na Běhu pro Paraple.

Fotogalerie k článku

Vybírat můžete také ze všech akcí v našem Kalendáři nebo z Tipů na výlety s Emcem.

Praha 

Zveme na vinobraní na vinici sv. Kláry v Troji, kde oba víkendové dny budete moci ochutnat víno z místní produkce i z dalších vinařských oblastí Čech a Moravy. V sobotu můžete s dětmi vyrazit na volnočasový festival Ladronkafest, jehož cílem je motivovat děti a mladé lidi k aktivnímu a kvalitnímu trávení svého volného času. Můžete se těšit na kulturně zábavný program plný sportů a exhibicí, včetně extrémních sportů, kreativních workshopů a hudebních vystoupení.

V zámeckém parku v Kunraticích se v sobotu koná Rodinný den s koncertem Tomáše Kluse. Na programu bude dovednostní stezka, výtvarné dílny, malování na obličej, beauty koutek, jízdní policie, hasičská technika, koncerty a další.

Pokud byste chtěli přispět na dobrou věc, tak v sobotu odpoledne můžete v Malešickém parku podpořit svou účastí na Běhu pro Paraple hendikepované. Na akci mimo jiné vystoupí Bára Poláková s kapelou, Zdeněk Svěrák a další.

Středočeský kraj

Až do neděle probíhá v Poděbradech festival mladého amatérského divadla FEMAD, který je celorepublikovou přehlídkou ochotnických souborů. Letos se můžete těšit na vystoupení 8 divadelních souborů.

V sobotu vás zveme na Berounské letorosty, hudební festival, kde uslyšíte například Kamila Střihavku, Davida Krause, kapelu Laura a její tygři.

Indiánský den na hradě Točníku láká na víkend plný akce, zábavy, vyrábění a především nových zážitků. Akci pořádá Liga lesní moudrosti, která vás naučí například střílet z luku, rozdělávat oheň a další.

Máte-li rádi müsli tyčinky a jiné ovocné produkty, pak vás zveme na den otevřených dvěří továrny Ekofrukt, která ve Slaném vyrábí mimo jiné tyčinky Twiggy. Čeká vás prohlídka výrobních prostorů, zábavně-vzdělávací aktivity, soutěže i hudební vystoupení.

Jihočeský kraj

Vyrazte do Českých Budějovic na festival Wannado, největší náborový festival u nás. Na festivalu se osobně poznáte s trenéry, získáte cenné informace o vybraném sportovním klubu a o všem, co ke sportování patří. a hlavně vaše děti budou mít možnost vyzkoušet si všechny sporty na vlastní kůži.

Do soboty můžete navštívit multižánrový festival v Písku Cool v plotě, který je tradičně pódiem umělců z celého světa. hudba, autorská čtení, slam poetry tanec nebo hudební workshopy vás čekají každý den.

Karlovarský kraj

Festival světel rozzáří v pátek a v sobotu nejznámější karlovarské památky. V Karlových Varech také aktuálně probíhá JazzFest 2019, kde se až do úterý představí Jazz Dock Orchestra, Oz Noy, Dennis Chambers a Jimmy Haslip. 

Ústecký kraj

Mostecké slavnosti je hudební festival v Mostě, kde se tuto sobotu představí Ewa Farná, kapela O5&Radeček, Emma Drobná nebo Wohnout. Slavnosti cibule vás možná nalákají do Račetic, kde budete moci ochutnat spoustu cibulových dobrot, včetně cibulového piva. Na programu bude také výstava zemědělské techniky, adrenalinová jízda tankem a řada soutěží.

V sobotu oslaví město Ústí nad Labem 770 let. K té příležitosti chystá velké oslavy, kde vystoupí hudební kapely, městem projde historický průvod, pro děti jsou připraveny historické pohádky, rytířské ukázky a další.

Liberecký kraj

O víkendu můžete zavítat na slavnosti sklářského řemesla, které se konají v Železném Brodě. Skleněné městečko je jedinečné setkání sklářů, umělců, sklářských řemeslníků a výrobců, příznivců a obdivovatelů sklářského řemesla. Na akci vystoupí například Michal Hrůza nebo Brontosauři revival.

Využít můžete také dne otevřených dveří na Ještědu a prohlédnout si prostory technického zázemí tohoto vysílače, hotelové pokoje, strojovnu kabinové lanovky, areál skokanských můstků nebo stanici horské záchranné služby. 

Královéhradecký kraj

Festivalu české filmové komedie bude od soboty celý týden hostit Nové Město nad Metují. Jedná se o soutěžní přehlídku nových českých filmových komedií. Mimo jiné se můžete těšit na promítání komedie Petra Kolečka Přes prsty. Skvělé víno můžete v sobotu ochutnat v překrásném barokním areálu na Kuksu. V rámci doprovodného programu se můžete těšit na kapelu QUEENIE tribute band a na ojedinělý akustický koncert kapely VOLANT.

Královéhradecké krajské dožínky se letos konají v Hradci Králové již po 16. Součástí programu bude dožínkový průvod s kočárovou jízdou městem, přehlídka hospodářských zvířat a zemědělské techniky a vystoupení známých zpěváků a kapel.

Pardubický kraj

Pokud si chcete protáhnout tělo, pak se můžete zúčastnit Lanškrounské kopy, tedy dálkového pochodu z Lanškrouna do Kopy. Na výběr budou pěší trasy, cyklotrasy, běžecké trasy, to vše se závěrečných hudebním festivalem v Lanškrouně.  U příležitosti konání akce Burčákové slavnosti v Pardubicích se můžete v sobotu svézt historickým motorovým vláčkem.

Jihomoravský kraj

V Jihomoravském kraji můžete vybírat z celé řady vinobraní. V sobotu vás čekají skvělá vína na Dunajovickém vinobraní, Strážnickém vinobraní nebo na Velkopavlovickém vinobraní. Doporučujeme vám i Znojemské historické vinobraní, která začíná už v pátek. 

Pokud vás zajímá, jak můžete přispět k ekologii a zdravému životnímu stylu, pak si nenechte ujít festival Zero-waste, která se koná v neděli v Brně. Načerpáte zde inspiraci, jak začít s minimalismem a bezodpadovou filozofií zero waste. 

Zlínský kraj

Do Zlína se můžete vydat za Kejklířským jarmarkem, který se koná od pátku do soboty. Jeho součástí bude pouliční festival a doprovodný kulturní program. V Luhačovicích se od pátku do neděle koná dětský folklorní festival Písní a tancem. Tradičně se ho účastní dětské mezinárodní folklorní soubory.

Olomoucký kraj

Setkání majitelů vojenské techniky, Klubů vojenské historie a příznivců vojenství je připraveno na sobotu do Olomouce. Military fest nabídne prezentaci vývoje vojenství od starověku po současnost formou statických a dynamických ukázek.

O víkendu se konají v Prostějově Hanácké slavnosti, které jsou tradiční lidovou slavností s přehlídkou hanáckých souborů a jsou bezesporu největší folklórní událost ve městě.

Rádi bychom vás upozornili i na akci Bezpečná cesta do školy, která v neděli v Olomouci nabídne opravdu pestrý program. Součástí nabitého programu je i oblíbený veletrh volnočasových aktivit pro děti a mládež. Svou práci přiblíží zástupci složek záchranného integrovaného systému, jako jsou policisté, hasiči a záchranáři. Cíle akce je však především naučit děti všímat si okolí, dopravního prostředí a orientovat se v něm.

Moravskoslezský kraj

Za vinobraním se můžete vypravit do Bohumína. Čekají vás zde totiž jihomoravská vína, několik druhů burčáku, sudová vína, stan se someliérem s degustací vín a další. Festival Zažít město jinak vás možná zavede do Ostravy nebo do Krásného Pole

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete