Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 14. – 16. března 2014: Antistresový festival, festival Expediční kamera, či Josefský jarmark

Poslední zimní víkend nabídne paradoxně mnoho jarních akcí. Například na Pražském hradě bude zahájena výstava jarních květin. Ti, jež holdují spíše zimním radovánkám ale zoufat nemusejí. Mohou vyrazit například do Špindlerova Mlýna na oblíbený Snow Jam, či do Skiareálu Karolinka v Beskydech, kde se uskuteční závod pro dospělé ve sjezdu na dětských plastových bobech Bobcross 2014.

Poslední zimní víkend nabídne paradoxně mnoho jarních akcí. Například na Pražském hradě bude zahájena výstava jarních květin. Ti, jež holdují spíše zimním radovánkám ale zoufat nemusejí. Mohou vyrazit například do Špindlerova Mlýna na oblíbený Snow Jam, či do Skiareálu Karolinka v Beskydech, kde se uskuteční závod pro dospělé ve sjezdu na dětských plastových bobech Bobcross 2014.

Praha

V pátek odstartují v Praze hned dvě výstavy. Tou první je výstava jarních květin v Královské zahradě Pražského hradu nazvaná Předjaří v Královské zahradě II. Na pouhých deset dní a za symbolických 20 korun bude opět otevřen stylový empírový skleník, v jehož prostorách návštěvníci tentokrát uvidí nejhezčí vázy ze Sbírek Pražského hradu a přehlídku stovek speciálně přirychlených tulipánů a dalších jarních květin. Další výstava, kterou budou moci návštěvníci poprvé zhlédnout tento pátek je Dinosarium v holešovickém výstavišti, které nabídne více než padesát exponátů, kterým dominují až 300 miliónů let staré skelety a fosilie pravěkých živočichů. V sobotu odstartuje v Paláci Lucerna Pohádkový víkend pro rodiny s dětmi, který nabídne například projekci nejúspěšnějších filmů roku 2013, bohatý doprovodný program, dárky pro každého účastníka, hry o ceny a mnoho dalšího. V neděli zve Chvalský zámek na oblíbenou akci Pohádková neděle na zámku s rytířem Janem ze Chval, strašidly a skřítky. Akce se uskuteční mezi 10 a 16 hodinou a pro děti jsou připraveny soutěže, strašidelná prohlídka zámku, po které si mohou malovat a hrát.

Středočeský kraj

V sobotu se v Mělnickém kulturním centru uskuteční Filmový festival Expediční kamera 2014, který opět nabídne nejlepší filmy o skutečném životě, o dobrodružství, divoké přírodě, extrémních zážitcích i sportech. V Muzeu českého krasu v Berouně se v sobotu uskuteční další oblíbený Flerjarmark. Využijte tedy možnosti pořídit nejrůznější ručně vyráběné jarní dekorace, velikonoční ozdoby, bytové doplňky, svíčky, šperky, ale také věci pro děti a mnoho dalšího. Ani děti se při jarmarku nudit nebudou. Pohádková sobota je připravena pro děti na Chvalském zámku v Horních Počernicích. Šípková Růženka v krásných šatech provede děti výstavou Ať žijí strašidla! A přitom povypráví o zvycích strašidel i příbězích víl.

Jihočeský kraj

Festival outdoorových filmů Expediční kamera 2014 se uskuteční tento pátek v Borovanech v místním kinosále na nádvoří kláštera. V rámci festivalu mohou diváci zhlédnout sedm nejlepších outdoorových filmů uplynulé sezóny. Muzeum středního Pootaví Strakonice v Zámecké galerii otevřelo výstavu Ptáci, andělé a skřítci. Uvidíte zde zahradní keramiku i obrazy Evy a Jany Ďurčových.

Plzeňský kraj

Slavnostní vyhlášení ankety hudebních cen Žebřík 2013 proběhne v sobotu v Plzni. Oblíbenou akci magazínu iREPORT bude hostit Fakulta umění a designu v Univerzitní ulici. Večerem, který začne v 19:00, provedou Tomáš Hanák a Bára Poláková. Naživo si poslechnete třeba Matěje Rupperta, Romana Holého nebo Tomáše Kluse. Velký sál MKS v Domažlicích se oblékne v neděli do námořnického. Děti čekají bloky tanečních písniček a soutěží.

Karlovarský kraj

V sobotu si nenechte ujít koncert britské kapely Kosheen, která se představí od 19:30 v karlovarské KV Areně a kromě oblíbené hudby přiveze i grandiózní světelnou show. Pokud jste si ještě letos nestihli zabruslit, dorazte na zimní stadion v Sokolově. Zde máte možnost tak učinit a to od 15 do 16 hodin, kde je prostor vyhrazen pro veřejné bruslení.

Ústecký kraj

Muzeum města Ústí nad Labem zve na výstavu Indiáni Severní Ameriky. Uvidíte zde oděvy, nástroje, válečné oblečení nebo obydlí jednotlivých indiánských kmenů. Expozici si o víkendu můžete prohlédnout mezi 9 a 17 hodinou. Otevřená bude až do 30. května.

Liberecký kraj

Tento víkend máte možnost navštívit putovní festival Severská filmová zima, který tentokrát zavítá do Železného Brodu, a který již čtvrtým rokem přináší českým divákům pravidelnou dávku drsného severského humoru a syrových ničím nepřikrášlených lidských příběhů na pozadí krásné skandinávské přírody. Filmy můžete shlédnout v KC Kino. V sobotu a neděli se v libereckém Koloseu uskuteční Festival Zdraví a Esoterika, který návštěvníkům představí výstavu a dále nabídne přednášky a poradenství a nebude chybět ani stánkový prodej.

Královéhradecký kraj

V sobotu či neděli doporučujeme navštívit Zámek Staré Hrady u Libáně v Českém ráji, kde si pro Vás a hlavně vaše děti připravili Dračí pohádkové prohlídky. Děti si zde mohou prohlédnout na 150 pohádkových bytostí, nebude chybět opravdová princezna, rytíř, čaroděj nebo čarodějnice a připraveno je mnoho zábavných soutěží, her a překvapení. Od soboty do neděle můžete navštívit veletrh cestovního ruchu Infotour a Cykloturistika 2014, který se bude konat v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové. V rámci nabídky doprovodných akcí se můžete těšit na závody na veslařských trenažérech, přednášky světaznalých cestovatelů, taneční vystoupení, hudební koncerty či bohatý program akcí určených pro nejmenší návštěvníky. Pro všechny snowboardisty i jejich fanoušky je určen festival Snow Jam, který se každoročně koná ve Špindlerově Mlýně. Veškeré dění tradičně odstartuje tréninkem ve slopestylové trati, která se skládá z halfpipe (U-rampa), railové překážky a big airu (velkém skoku). Ve volných chvílích mezi jednotlivými závody si můžete zdarma vyzkoušet modely nejlepších snowboardů současnosti.

Pardubický kraj

Velká cena ČR v saunových ceremoniálech proběhne o víkendu v Saunovém světě Cedrus Spa v Golf Resortu Kunětická Hora. Nedaleko Pardubic se setká 26 saunérů z devíti zemí. Během tří dnů se odehrají desítky saunových ceremoniálů. Přijďte se rozloučit s oblíbenou výstavou Historické hračky do Východočeského muzea v Pardubicích. Naposledy ji na zdejším zámku můžete vidět v sobotu a v neděli od 10 do 18 hodin.

Kraj Vysočina

Již 53. ročník přehlídky amatérského divadla pořádá Město Třešť. Kulturní dům v Třešti ve Fialkové ulici uvede o víkendu tyto hry: Zima pod stolem, Svatební košile, Dva, O pravdomluvné rybce, (NE)lež. Na své si přijdou děti i dospělí. Tento víkend máte poslední možnost navštívit interaktivní a vzdělávací výstavu Hry a klamy v areálu firmy ZDAR ve Žďáru nad Sázavou. Výstava pobaví děti i dospělé po celý víkend od 9 do 17 hodin.

Jihomoravský kraj

Sobota se ve Znojmě ponese ve znamení vína. Koná se zde tradiční přehlídka vín znojemské vinařské podoblasti spojená se soutěží. Na ochutnávce budou k dispozici také rakouská vína. Akci hostí po celý den Agrodům v Dvořákově ulici. V sobotu navštivte představení S tvojí dcerou ne, v hlavní roli s Naďou Konvalinkovou a Petrem Nárožným, které se uskuteční v Divadle Bolka Polívky v Brně.

Zlínský kraj

Ve spolupráci s Valašským muzeem v přírodě se v sobou a neděli bude na Masarykově náměstí v Rožnově pod Radhoštěm konat Josefský jarmark. Čekají nás vystoupení kytaristů, mažoretky, cimbálová muzika a mnoho dalšího. Extrémní závod pro dospělé ve sjezdu na dětských plastových bobech Bobcross plný adrenalinu můžete zhlédnout, či se sami zúčastnit, tuto sobotu ve skiareálu Karolinka v Beskydech. Po skončení závodu se rozjede večerní Bobpárty pod svahem.

Moravskoslezský kraj

Nákupní a zábavní centrum Forum Nová Karolina v Ostravě se tento víkend promění v oázu relaxace, dobré nálady a bezstarostného nakupování. Uskuteční se zde totiž Antistresový festival, který nabídne bohatý doprovodný program plný relaxace, ale také třeba koncert Banjo bandu Ivana Mládka, či One Man Show v podání Tomáše Matonohy. Chybět nebude ani Zdeněk Izer či Tatiana Kuchařová, která uvede Jarní Fashion Show.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete