Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 15.-16. prosince 2018

Třetí adventní víkend bude po celé republice možné navštívit adventní koncerty, vánoční jarmarky, tematické prohlídky hradů a zámků nebo nakoupit poslední dárky na design marketech v Praze a v Brně.

Fotogalerie k článku

Třetí adventní víkend bude po celé republice možné navštívit adventní koncerty, vánoční jarmarky, tematické prohlídky hradů a zámků nebo nakoupit poslední dárky na design marketech v Praze a v Brně.

Praha

I tento adventní víkend si můžete užít hodinovou adventní plavbu na moderní prosklené lodi centrem historické Prahy. Tuto plavbu si můžete užít také v neděli. Stanice techniků si na sobotu pro své návštěvníky připravila bohatý program v podobě vánočních dílniček nebo otevřené dřevodílny. Také třetí prosincový víkend se zimní Dyzajn market vrací na Náměstí Václava Havla. Jistě zde najdete mnoho originální inspirace na vánoční dárky.

U příležitosti průletu komety 46P/Wirtanen si pro vás na Štefánikově hvězdárně připravili speciální sobotní program, který bude spojen i s pozorováním průletu komety.

Středočeský kraj

Také letos vás zveme na Královský advent na hradě Křivoklát, kde vás oba víkendové dny čeká vánoční nálada a bohatý program. Můžete se těšit na tradiční adventní trhy, program na I. nádvoří, kde vystoupí kejklíři, divadlo, tanečnice, šermíři a další. Tradiční Česká mše Vánoční J. J. Ryby v Rytířském sále Císařského paláce vás v sobotu možná zavede na hrad Karlštejn. Nejen vaše děti možná zaujmou komentované prohlídky vánoční výstavy Muzea technických hraček ve Velvarech Hračky v době první republiky.

Na stříbrnou adventní neděli můžete vyrazit také do Muzea lidových staveb v Kouřimi, kde zazní "Barokní roráte aneb radostné zpěvy adventní" Michaela Pospíšila, muzeem budou obcházet tradiční adventní postavy Lucek a Perchty, zavoní škvarkové cukroví a vánoční oplatky.

Jihočeský kraj

Adventní program vás čeká i na hradě Nové Hrady, kde se na prohlídkových okruzích dovíte, jak trávili Vánoce naši předci na hradě, v zámku i chalupě. Krumlovští skauti rozdávají betlémské světlo v neděli před Regionálním muzeem v Českém Krumlově.

Plzeňský kraj

V Plzeňském kraji můžete v sobotu navštívit vánoční jarmark a vánoční koncert na zámku Zbiroh. Od soboty je v mázhauzu plzeňské radnice otevřen tradiční stánek vánoční pošty se speciálními razítky, odkud můžete poslat svůj dopis Ježíškovi. Krásnou předvánoční atmosféru spojenou s ukázkou řemesel, bohatým občerstvením, hudebním doprovodem a prodejem kvalitních regionálních produktů najdete v neděli na adventním trhu v Broumovském klášteře.

Karlovarský kraj

Tento víkend se můžete vydat s celou rodinou do rodinné sklárny Moser v Karlových Varech. Nahlédnete pod pokličku sklářského řemesla a výroby světoznámého českého křišťálu a můžete navštívit i sklářské muzeum. 

Ústecký kraj

Vánoční trhy najdete o nejen o víkendu v Chomutově nebo v Ústí nad Labem. Pokud se v sobotu vydáte do Úštěku na Úštěcký advent, můžete se těšit na hromadný inscenovaný slet andělů z kostelní věže, ale také velké dobové vánoční tržiště, celodenní program na hlavní scéně, andělé na chůdách nebo pěvecké sbory s koledami. 

Liberecký kraj

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě zve na Čekání na Ježíška, kde se nejprve podíváte na pohádku, a poté je připraveno autorské čtení, beseda, autogramiáda a vánoční dílnička se spisovatelkou a ilustrátorkou Andreou Popprovou. Vánoční náladu můžete načerpat také na nádvoří Zámku Svijany, kde se v sobotu konají vánoční trhy. Nenechte si ujít prohlídky vánočně vyzdobeného clam-gallasovského apartmá včetně zámecké kaple, vánočního slavení a zvyků šlechty na zámku Lemberk.

PARDUBIcký kraj

Kapela Pipes and Pints se vrací na klubová podia v plné síle a tuto sobotu zahraje v pardubickém Music Club Žlutý pes. Půvab dřevěné hračky můžete obdivovat v Hernychově vile v Ústí nad Orlicí. Výstava zahrnuje i expozici ústeckých betlémů.

Královéhradecký kraj

Podorlický skanzen Krňovice zve na další tematický adventní víkend, jehož součástí budou také drobné dílny a ochutnávka tradičních vánočních pokrmů. Koncert renesančních madrigalů bude z jedním z adventních koncertů a velmi neobvyklých. Můžete si ho poslechnout v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Hradci Králové v sobotu.

Kraj Vysočina

Oba víkendové dny se můžete jít podívat na živý betlém v Telči, který zde tradičně zpestřuje vánoční atmosféru. Živý betlém je v podání zhruba šedesáti účinkujících různých věkových kategorií v autentických kostýmech za doprovodu živé hudby. Zveme vás také na předvánoční koncert v kostele sv. Víta v Zahrádce, kde zazní duchovní i světské písně s vánoční tématikou. Třebíčské smyčcové kvarteto Cordial String Quartet vystoupí na již tradičním adventním koncertě v Zadní synagoze v Třebíči. V programu zazní Americký kvartet F DUR, druhá půle bude věnovaná nově instrumentovaným koledám společně se sborem ROSA.     

Jihomoravský kraj

Poslední předvánoční MINT: Brno Fashion Market se koná tento víkend a je tak jedinečnou šancí nakoupit originální vánoční dárky. Navštívit můžete také Slatinské Vánoce s vánočními minitrhy na Přemyslově náměstí v Brně.

Olomoucký kraj

Vánoční prohlídky hradu Šternberk můžete navštívit také tento víkend. Dovíte se zajímavé informace o historii Vánoc, vánočních tradicích a zvycích, jak slavila Vánoce šlechta i prostý lid. Vánoční trhy jsou v plném proudu v Olomouci, Prostějově nebo v Konici.

Zlínský kraj

Nenechte si ujít pestrou nabídku dárků z dílen lidových řemeslníků a vánoční lidovou atmosféru jarmarku ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm.

Moravskoslezský kraj

Super taneční liga dospělých ve standardních a latinskoamerických tancích, to je Crystal Cup 2018, který se uskuteční tento víkend v Ostravě. Nejlepší taneční páry z ČR zde budou mít poslední možnost, jak získat cenné body do žebříčku ČSTS pro rok 2018. Můžete se také přijít podívat na Slezskoostravský hrad a zažijte vánoční atmosféru jarmarku, kde uvidíte ukázky řemesel a vánočních zvyků, např. lití olova, krájení jablíček, pouštění lodiček ze skořápek ořechů. Vánoční tradice vás čekají také na zámku Fryšták.

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete