Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 17.-18. listopadu 2018

Blížící se víkend můžete zavítat třeba do divadel, která si na Noc divadel připravila zajímavý program. Také se nabízí řada akcí spojených se 17. listopadem a s oslavami 100 let od vzniku republiky.

Fotogalerie k článku

Blížící se víkend můžete zavítat třeba do divadel, která si na Noc divadel připravila zajímavý program. Také se nabízí řada akcí spojených se 17. listopadem a s oslavami 100 let od vzniku republiky.

Praha

Koncert proti totalitě zazní 17. listopadu na pražské HAMU. Vystoupí na něm fenomenální český klavírista Ivo Kahánek, slavný český violoncellista Michal Kaňka, klavíristka Anna Miernik z Polska, saxofonista Bence Szepesi z Maďarska nebo vítězky soutěže Bohuslava Martinů Aneta Šudáková a Evgenia Vorobyeva. V sobotu 17. listopadu se koná také Noc divadel a výjimečných zážitků. V řadě divadel vás čekají nevšední zážitky, jako jsou například workshopy pro děti i dospělé, prohlídky divadelních zákulisí, diskuze s herci, scénografy a režiséry a další formáty divadelních setkání, které v běžném programu nenajdete.

V neděli se v Městské knihovně koná Cestovatelské kino, které bude zaměřeno na Island, zemi ohně a ledu, ve které ucítíte sílu přírody, elfy a skřítky.

Středočeský kraj

I tento víkend můžete navštívit probíhající výstavu Republika československá 1918–1939, která se koná v Mělníce na náměstí míru a která představí veřejnosti dosud nepříliš známé okolnosti a fakta ohledně vzniku a vývoje Československé republiky, její vzestupy, pády a významné milníky. Nebo můžete v Mělnickém kulturním centru navštívit výstavu Borise Jirků, která představuje výběr z jeho rozsáhlé výtvarné tvorby, která má převážně figurativní charakter, u obrazů a ilustrací hraje významnou roli dynamická perspektiva a výrazná barevnost.

V sobotu 17. listopadu se můžete podívat na poslední noční prohlídky zámku Radim v letošním roce. Nová zábavná prohlídka pro děti a rodiče o vynálezech první republiky a o tom, jak se na zámku žilo rodině posledních majitelů zámku, Kastů z Ebelsberku, je připravena na zámku Mníšek pod Brdy.

Jihočeský kraj

Noc divadel otevře v sobotu 17. listopadu také Divadlo Oskara Nedbala v Táboře. Můžete se těšit na divadelní ohnivý večírek plný umění a bezbřehé zábavy. Noc divadel si nenechte ujít také ve Schwarzenberském sále a městském divadle J. K. Tyla v Třeboni. Výstava Dokonalý diplomat představuje dosud opomíjené téma diplomatických misí českých šlechticů v 17. - 20. století. Navštívit ji můžete od soboty v Jindřichově Hradci a představí vám rod Černínů.

Plzeňský kraj

Jako každým rokem i letos na zámek Zbiroh zavítá sv. Martin na bílém koni a stane se tak tuto sobotu během Svatomartinského posvícení. V plaském klášteře vás zase čekají prohlídky s hodinářem, prohlídky hodinové věže a denně ručně natahovaného hodinového stroje z roku 1686 s osobou nejpovolanější – panem Robertem Drozdou.

Karlovarský kraj

V sobotu se můžete vydat napříč Slavkovským lesem na tradiční turisticko-přírodovědný pěší výlet. Výlet startuje u zpívající fontány na kolonádě v Mariánských Lázních. Až do konce prosince (s výjimkou Štědrého dne), tedy i tento víkend, se můžete vydat na prohlídku tepelského kláštera premonstrátů. Navštívíte knihovnu a výstavu exponátů ze sbírek klášterního muzea, malý a velký muzejní sál, obrazárnu, jejíž součástí je i kompletní sbírka portrétů všech opatů

Ústecký kraj

V Teplicích bude v sobotu slavnostně otevřena Ice aréna. V rámci programu se můžete těšit i na vystoupení zpěváka Majka Spirita, krasobruslařské vystoupení a závěrečný ohňostroj. Vstup bude zdarma. U příležitosti výročí 100 let od vzniku Československé republiky se bude v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Mostě konat koncert

Liberecký kraj

Mimořádné prohlídky můžete zažít na zámku Zákupy tento víkend. Nesou název 100 let od vzniku republiky na zámku Zákupy aneb Konec Habsburků v Čechách. Svatomartinská sklářská sobota se koná ve Sklářské krčmě v Lindavě v sobotu. Těšit se můžete na svatomartinské menu, ochutnávku svatomartinských vín pod dohledem zkušeného sommeliera, foukání na vlastní dech pro velké a malé nebo korálkování.

Královéhradecký kraj

Už v pátek se otevře nově připravná výstava obrazů a grafik ze sbírek Krkonošského muzea, Vrchlabská zákoutí, která nabídne pohledy do vrchlabských uliček i na město. Broumovským klášterem od sklepa po muzeum je název mimořádné prohlídky, která se koná v sobotu. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost nahlédnout do míst, která jsou běžně nepřístupná. V Hradci Králové si pro vás na víkend připravili advent v muzeu, akci, kde si připomenete známé i méně známé lidové zvyky.

Pardubický kraj

Národní hřebčín Kladruby nad Labem zve všechny své příznivce na mimořádné prohlídky areálu v Kladrubech nad Labem a ve Slatiňanech na Sváteční den se starokladrubáky. Čekají vás komentované prohlídky stájí a expozice kočárů. Nenechte si ujít také Předvánoční kuňkání, tedy neformální setkání trampů, řezbářů a muzikantů, které zahájí Vánoce v Perníkové chaloupce pod hradem Kunětická hora u Pardubic, jež se oblékne do sváteční vánoční výzdoby.

Kraj vysočina

Výroční koncert flétnového souboru Flautae ululatae, který v letošním roce slaví 20 let od svého založení, se koná v sobotu v Třebíči. Na zámku ve Žďáře nad Sázavou vás čeká netradiční prohlídka muzea, během níž vám budou zavázány oči a vy budete moci poznávat umění i jinými smysly.

Zlínský kraj

Ve Zlínském kraji se můžete vydat na 16. krajkářský a řemeslný veletrh, který se koná od pátku do soboty ve Valašském Meziříčí. V Rožnově pod Radhoštěm se můžete zúčastnit veselého happeningu nazvaného Přines masku. akce se koná u příležitosti Dne boje za svobodu a demokracii.

Jihomoravský kraj

Sportovní závod pro děti do 15 let, Kateřínský běh, startuje v neděli ve Strážnici. Od pátku do neděle probíhá také Bastlfest, tedy festival určený malým i velkým kutilům. Ten se koná v zábavním vědeckém parku VIDA! v Brně. Na tradiční lampionový průvod Veverskou Bítýškou se můžete vydat v sobotu. bude zakončen ohňovým vystoupením.

Olomoucký kraj

Vlastivědné muzeum v Šumperku zve na výstavu věnovanou Vánocům. Dozvíte se na ní mimo jiné, jak slaví Vánoce v okolních zemích, co mají společného nebo čím se liší od našich Vánoc, jaké je jejich tradiční jídlo, kde vznikla tradice zdobení vánočního stromečku, kdo nosí dětem dárky a mnoho dalšího.

 

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete