Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 2. - 3. červenec

Fotogalerie k článku

Hlavní město Praha

V hlavním městě se můžete vypravit na divadelní festival Prima hvězdné léto, které se bude konat pod Žižkovskou věží. Oproti minulému roku vás čeká nová komfortní letní scéna s možností zastřešení hlediště. Těšit se můžete také na pestrý repertoár populárních komedií s hvězdným hereckým obsazením a komorních koncertů předních hudebních osobností. Festival zahájí v pátek večer Tomáš Klus, o víkendu se bude pokračovat s inscenacemi jako Maxipes Fík a Hrdý Budžes.  

 

Středočeský kraj

V sobotu vás na louce nad Třebešínem čeká hudebně edukační festival Třebešínské zvonění, lákající širokou veřejnost svou rozmanitostí a záběrem. Původně tradiční country festival se stal postupem času velkolepou událostí, kde nesmí nikdo chybět. Zahrají nejskvělejší české kapely jako např. Honza Nedvěd, Roman Horký a Kamelot, Vojta Nedvěd a TieBreak a další. Součástí festivalu je i oblíbený Pochod zdraví v Posázaví.  Klasická česká kuchyně doplněná pečeným masem, klobásami, sýry, sladkou kuchyní, přes zmrzlinu až po staročeské trdlo. Čeká vás spousta zábavy včetně skákacího hradu a trampolíny zdarma.

 

Plzeňský kraj

Po dlouhých dvou letech otevře znovu své brány jeden z největších rockových festivalů Pekelný ostrov. Návštěvníci se mohou těšit na přední kapely české hudební scény a zahraničního hosta z Německa, kapelu U.D.O.. Novinkou na letošním ročníku bude V.I.P. kemp představující mnohé výhody. I tento rok se mohou návštěvníci těšit na oblíbený bezhotovostní systém placení, keramické wc, sprchy, pláž a mnoho mnoho dalšího.

Sbor dobrovolných hasičů v Čepicích a Rabí zve milovníky oblíbených nástrojů na Setkání harmonikářů, které se uskuteční v sobotu dne 2. 7. 2022 od 14,00 hodin v areálu vodáckého kempu. Vystoupí řada regionálních muzikantů a skupin, např. Kůrovci, Šumaváci, Veselé heligonky, Marnotratníci, Švitorka, z jednotlivců Pavel Hlobík, Zdeněk Krýsl a Jan Míčka, který bude průvodcem celého odpoledne.

 

Karlovarský kraj

Znáte hrad Seeberg, rovnež známý jako Ostroh? Již tradičně v něm letos proběhnou noční prohlídky s kastelánkou, tentokrát na téma: Hrad, nebo zámek - jak to bylo v renesanci. Začátek prohlídky je vždy ve 21 hodin a její cena je 200 kč.  

 

Ústecký kraj

V Ústeckém kraji určitě nezapomeňte navštívit zámek Libochovice. Klub chovatelů exotického ptactva Exota Klapý vás srdečně zve na svou výstavu vzácných opeřenců, která se koná v produkčním skleníku zámku. Kromě se na zámku koná také tradiční letní výstava bonsají na nádvoří zámku. Na místě můžete získat cenné rady, zakoupit bonsaje či odbornou literaturu. Celý víkend také čeká zábava hlavně pro malé návštevníky v podobě hravého odpoledne pro děti i rodiče na spodní louce zámeckého parku. Budou pro vás připraveny hry jako kuželky, domino, házení kroužků a tvořivá dílnička.

 

Liberecký kraj

V Libereckém kraji můžete vyrazit na zámek Zákupy. Letos si totiž připomínáme 100. výročí od úmrtí posledního českého krále (a zároveň posledního majitele zákupského zámku) Karla I. U této příležitosti jsou návštěvníci zváni na Královské oslavy, které se uskuteční 2. 7. v Zákupech. Čekají vás zámecké prohlídky obohacené o hru Miroslava Pošváře na harmonium v zámecké kapli, pro malé návštěvníky budou v zámecké zahradě připraveny zábavní koutky. Těšit se můžete také na občerstvení a stánkový prodej. 

 

Královéhradecký kraj

O víkendu byste také neměli minout Slavnosti v Babiččině údolí na dvoře Rudrova mlýna v Ratibořicích.V sobotu 2. 7. bude od 10 hodin hrát lidová muzika Šmikuranda z České Skalice. V neděli 3. 7. od 12 hodin zahraje country folková kapela Bartet z východních Čech. Vstupné na tato vystoupení 40 Kč a koláč před mlýnem zdarma. Připraveno bude stylové občerstvení, chleba se sádlem a cibulí, chleba s tvarohem a podmáslím, bramborový placky se škvarky, poplamenice, škvarkové placky, zelné plněnš kapsy, koláče, buchty. Prostě vše, co se na mlejně vysmejčí. K tomu tradiční pečené klobásy, párečky a prasečí kýta. Když počasí dovolí, sejdeme se v údolí.

 

Pardubický kraj

Přijeďte si do továrny užít Víkend s kávou a párou. Po celé léto, každých 14 dní je pro vás připraven provoz tovární úzkokolejky. Parní lokomotiva zastaví přímo před dveřmi Kavárny Vonwillerka, kde budete moci ochutnat výběrovou kávu Candycane Coffee, Pivo i nealko od Řemeslného pivovaru Clock a dezerty připravované cukrářkami od Nejen Caffé v Žamberku. Prohlídky muzea se konají s průvodcem v časech 10:00 - 12:00 - 14:00 - 16:00.
 

 

Kraj Vysočina

Celý víkend se v Třebíči bude konat tradiční pouť. Čekají na vás tradiční pouťové atrakce jako velký řetízkový kolotoč, houpačky nebo malé kolotoče a samozřejmě pouťové občerstvení - pivo, limo, bramboráky, bramborové spirály, trdelníky a  palačinky. Kromě toho se také můžete také těšit na kočovné divadlo, loutkový ateliér, pohádky, dílničky a hry pro děti a projížďky na koních, ukázky řemesel a kostýmované prohlídky. 

 

Jihomoravský kraj

Po posledním školním zvonění mohou letos děti společně se svými rodiči zamířit rovnou k brněnské přehradě. Od 30. června do 2. července se tam uskuteční první ročník akce Léto na Prýglu. Městská společnost STAREZ – SPORT, a. s., si pro návštěvníky připravila tři dny plné sportu a hudebních vystoupení. Na pláži "U Sirky" vystoupí například známá česká kapela Buty. Vstup na akci je zdarma.

 

Olomoucký kraj

V sobotu i v neděli proběhne bitva o Zámek Plumlov, oba dva dny proběhne ve 12:30 bitva. Po celou akci Vás budou mít tu čest bavit skupina šermu, kacíří, kejklíři, elitní mušketýrský regiment, nebude chybět ani řemeslo kovářské či vystoupení sokolníka. Těšit se můžete také na mimořádné netradiční prohlídky pohádkových sklepů. 

 

Moravskoslezský kraj

Ostrava se o víkendu rozezní v rytmu Beats for Love. Jedná se o festival taneční hudby pořádaný v jádru industriální národní kulturní památky prostředí Dolních Vítkovic plné železných kulis se na čtyři dny zaplní spoustou hudby a programu. Vzniká tak jedinečná atmosféra plná zábavy a zážitků. 

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete