Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 2.-3. února 2019

Před námi jsou pololetní prázdniny, a tak možná přemýšlíte, kam vyrazit nejen o víkendu, ale možná i v pátek. Na mnoha místech se konají akce se vstupem zdarma za vysvědčení, zejména pak v zoologických zahradách a aquacentrech. S výběrem akce vám jistě pomohou i naše tipy na víkend.

Fotogalerie k článku

Před námi jsou pololetní prázdniny, a tak možná přemýšlíte, kam vyrazit nejen o víkendu, ale možná i v pátek. Na mnoha místech se konají akce se vstupem zdarma za vysvědčení, zejména pak v zoologických zahradách a aquacentrech. S výběrem akce vám jistě pomohou i naše tipy na víkend.

Praha

Národní ústav duševního zdraví pořádá třetí ročník Festivalu na hlavu. Čeká vás program plný filmů, odborných diskusí, přednášek a seminářů s tématikou duševního zdraví. v Roxy vystoupí v sobotu drum&bassová ikona The Executioner, a především jedinečný DJ Andy C. 

Nebo se můžete vypravit do Lucerny na koncert s názvem Rocksymphony, který spojuje rockové evergreeny s doprovodem symfonického orchestru. Hvězdou večera bude zpěvačka Marta Jandová.

Také vás možná zláká cestovatelská přednáška v Kavárně dobrodruha. Jachtařský instruktor Tomáš Kůdela vás tentokrát vezme na Kapverdy.

Středočeský kraj

Mělnické kulturní centrum zve na další představení v rámci přehlídky amatérských divadelních souborů Divadlo dětem. Tuto neděli to bude hudební pohádka Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře na motivy filmu Tři bratři.

Jihočeský kraj

Také v jihočeské Bechyni se koná otevřené setkání klasických amatérských divadelních souborů, Bechyňské perlení, během něhož od pátku do neděle proběhne několik divadelních představení.

Karlovarský kraj

Až do neděle si můžete prohlédnout výstavu GO WEST česko-slovenského světově uznávaného fotografa Tona Stana, která je k vidění v Art Centru Galerie 4 v Karlových Varech.

Ústecký kraj

Pololetní prázdniny můžete prožít třeba v Zoo Ústí nad Labem, kam mají děti s vyznamenáním vstup zdarma. Pro všechny je připraven kvíz na téma prales, jeho obyvatelé a palmový olej. 

Liberecký kraj

 V sobotu a v neděli se konají ve Vítkovicích tradiční fotbalové mezinárodní halové turnaje přípravek Turnaj rytíře Vítka 2019. Jedná se již o 13. ročník fotbalových nadějí.

Pardubický kraj

V Ústí nad Orlicí můžete navštívit putovní výstavu 100 let Českého červeného kříže, která je věnovaná největší světové humanitární organizaci, která u nás působí již více než 150 let.

V pololetí koně letí je název akce, kterou pořádá Národní hřebčín Kladruby nad Labem. díky ní se národní hřebčín otevře návštěvníkům, kteří se mohou vydat na prohlídku stájí, císařského zámku a expozice historických kočárů, saní a postrojů. Ve Slatiňanech bude připravena prohlídka hřebčína se stájemi vraníků, kočárovnou a knížecí sedlovnou Auerspergů.

A jistě nemůžeme opomenout pozvánku na masopustní veselice. Doporučujeme zejména tu na Veselém Kopci nebo ve Vortové.

Královéhradecký kraj

V Královéhradeckém kraji jsou děti za dobré vysvědčení odměněny vstupem zdarma do Aquacentra Hradce Králové. Nabídka platí pro všechny ty, kteří nemají horší známku, než trojku.

Nebo se můžete vypravit na dračí čarodějné pohádkové prohlídky na hrad a zámek Staré Hrady. A při té příležitosti čeká na děti jako odměna za vysvědčení pohádková knížka zdarma.

Jihomoravský kraj

Tradiční zimní bojová ukázka v Army Parku Ořechov bude tuto sobotu na téma Budapest 1945. Uvidíte více jak 200 účinkujících v dobových uniformách, tisíce vystřílených nábojů, pyrotechnické efekty, dobovou vojenskou techniku v čele s tankem T34.

Vydat se můžete také na Hustopečský masopust na Trhandlích., který se koná v sobotu a kde nebude chybět tradiční průvod fašankových masek.

Zlínský kraj

Pololetní prázdniny můžete oslavit se svými dětmi také v Zoo Zlín, kam mají děti s vysvědčením vstup zdarma. Na Zlínském zámku se v sobotu chystá zabíjačka. Na nádvoří zámku si tak přijdou na své všichni milovníci tradičních zabijačkových specialit.

Moravskoslezský kraj

Jak upéct svůj kváskový chleba se můžete naučit v sobotu s profesionálkou Janou Berkovou na kurzu v Opavě.

Zajímavé akce v okolí

Ústecké Velikonoce 2024 - Ústí nad …

25.03.2024 - 29.03.2024
Ústí nad Labem

Velikonoční jarmark na Lidickém náměstí nabídne 25.- 29. března bohatý kulturní program! Těšit se můžete na hudební…

Veselé Velikonoce s kraslicemi od C…

26.03.2024 - 01.04.2024
Praha

První jarní den máme za sebou a za dveřmi už netrpělivě čekají Velikonoce. K těm neodmyslitelně patří malovaná i…

Velikonoční městečko 2024 - Frýdek-…

28.03.2024 - 30.03.2024
Náměstí Svobody

Program na pódiu pro děti i dospělé, trhy s řemeslnými výrobky a nejrůznějšími dobrotami místní gastronomie, živá…

Velikonoční bludiště 2024 - Ústí na…

28.03.2024 - 31.03.2024
Přírodní a zrcadlové…

Hledání velikonočních vajíček, luštění kvízů, plnění úkolů, poznávání přírody a dovádění v přírodním bludišti na…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete