Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 2. – 3. září

Fotogalerie k článku

Praha 

sobotu se můžete zúčastnit Rychlovky na Karlově mostě a bojovky na Kampě. Zábavná akce pro rodiče a školní děti - o Praze hravou formou. Zlaťáky a drahokamy v průběhu celé trasy. První soutěžní a poznávací část společná na Karlově mostě, druhá část - bojovka v terénu s mapičkami na Kampě.

 

Středočeský kraj

Zajděte si do letního kina, dokud je ještě teplo. Letní kino Černošice promítá v černošickém parku Berounka. Pořadatelem je iniciativa Na Nohou, otevřená skupina přátel z Černošic a okolí.

Již počtvrté se uskuteční nádherná akce plná lahodného českého i moravského vína nazvaná Otevřená vinná ulička aneb Pouliční umění v Kutné Hoře. Oslava vína a také burčáku nabídne i lákavý doprovodný program. Proběhne v sobotu 2. září od 13:00 do 22:00 v Kutné Hoře. Vstup je zdarma.

 

Vysočina  

A co takhle protančit střevíčky? Zámek Žďár nad Sázavou otvírá své brány všem milovníkům tance a swingu. Třetí ročník festivalu nabídne taneční lekce pro začátečníky i pokročilé a tančírny s živou hudbou v krásných zámeckých prostorách. Kdo už zakusil tanec pod Santiniho freskami, ví že nemůže vynechat ani letos. Kdo snad ještě ne, příležitost bude mít v prvním zářijovém víkendu.

 

Jihočeský kraj

MINT Market jede do Písku jako součást Pivních slavností Písek. Několik desítek tvůrců z celé republiky obsadí Palackého sady v sobotu 2. září. Těšit se můžete na bio kosmetiku, oblečení pro malé i větší, šperky z kovu, papíru, dřeva nebo plastu, kabelky, delikatesy a mnoho dalšího.

 

Plzeňský kraj

Plzni probíhá Pilsen Busking Fest 2023. Na své si přijdou zejména milovníci různorodých uměleckých směrů, ale i běžní obyvatelé města díky odvážné a zároveň velice přístupné festivalové dramaturgii. V rámci programu se představí pouliční hudebníci, kapely různých žánrů, komedianti, žongléři, cirkusáci, akrobaté nebo tanečníci. 

Nenechte si ujít sobotní oslavy 160 let lokálky Chrást – Stupno – Radnice, spojené s bohatým doprovodným programem, zahrnujícím jízdy historického vlaku, výstavu o historii trati, výstavu parních kočárů, motorek, parního válce, automobilu či flašinetu neb dokonce parního výčepu piva. 

Dále vás srdečně zveme na 2. ročník Kdyňského festivalu vína, který se uskuteční v sobotu 2. září 2023 na Náměstí ve Kdyni.

 

Karlovarský kraj  

Karlových Varech proběhnou Tradiční porcelánové slavnosti v termínu 1. - 3. září 2023. Pojďte s námi oslavit tradiční porcelánové řemeslo. Opět se můžete těšit na výstavu Prostřené stoly v sále Orpheum, nakoupit za skvělé ceny porcelán regionálních porcelánových značek a vytvořit si originální porcelánový výrobek v Porcelánové školičce. Dále je pro návštěvníky připraven doprovodný program v podobě hudebního vystoupení Duo Flamingos a vystoupení folklorních souborů v rámci Karlovarského folklorního festivalu.

Ve Varech si také nenechte ujít Karlovarský folklorní festival. Uvidítě historická vozidla, lidová řemesla, dudáckou muziku i kroje. 

 

Ústecký kraj

Nenechte si ujít Makové slavnosti na zámku Ploskovice, které proběhnou tuto sobotu. Gastro-kulturní akce, kterou pořádá Café Páv společně se zámkem Ploskovice ve spolupráci se spolkem Český modrý mák a ČZU v Praze. Můžete se těšit na mák ve všech podobách, slané či sladké delikatesy, makovou kosmetiku, něco makového na sebe a jiné makové produkty ve stáncích v zámeckých zahradách pod zámkem. Akce je doprovázena kulturním programem.

 

Liberecký kraj

HRADY CZ pokračují na hradě Bezděz! HRADY CZ je letní kulturní festival. 18. ročník festivalu se uskuteční během léta 2023 na významných českých a moravských historických památkách postupně v osmi různých krajích České republiky.

 

Královéhradecký kraj

Peci pod Sněžkou se tuto sobotu koná kultovní akce Krakonošův guláš. Dvanáct družstev vaří z 18 kg masa na každém kotli. Máme dvě soutěžní kategorie - o pohár starosty města od odborné poroty a cena veřejnosti Jardy Dostálka. Přijeďte i vy ochutnat, co pro Vás v Peci navaří.

V sobotu 2. září 2023 se v historickém centru města uskuteční již tradiční Slavnosti královny Elišky. Návštěvníci se mohou například těšit na středověké muzikanty, tanečnice a kejklíře, rytířská klání či ukázky jezdeckého umění a sokolnictví.

 

Pardubický kraj

sobotu můžete navštívit Hlinsko, kde se v Muzeu v přírodě Vysočina v areálu Veselého Kopce uskuteční program s příjemným názvem i obsahem Posvícení. Ve vybraných roubených objektech zavoní tradiční posvícenské pečivo, které budou moci zájemci ochutnávat případně si koupit. Například v usedlosti z Mokré Lhoty se budou péci podlplamenice v chlebové peci, v usedlosti Pilných buchty a ve mlýně zase perník tlačený do tradičních dřevěných forem.

 

Jihomoravský kraj

Město Brno si pro vás přichystalo celodenní akci pro malé a velké Bavíme se na Vinohradech. Sobota 2. 9. 2023 - 9.30 - 22.00 hodin - volné prostranství za bývalou ZŠ Bzenecká 23, Brno-Vinohrady.

S dětmi můžete navštívit dětský festival Fesťáček 2023 v Brně. Čekají na vás hvězdní účinkující, kouzelnická show, malování na obličej, tvoření velkých bublin, soutěže, nafukovací hrady a skluzavky, skvělé občerstvení a mnoho dalšího!

 

Zlínský kraj

Milovníci dobrého jídla a pití si nenechají ujít Beer and Food fest 2023, který se koná tuto sobotu ve Zlíně. Propojení dobrého pivka a jídla je osvědčené kombo. Rozhodli jsme se vám nabídnout ochutnat pivečka z 5 řemeslných pivovarů a k tomu 5 stanovišť s pochoutkami. Pivovárky Vám postupně představíme.

V sobotu 2. září zaplní obchodní a zábavní centrum stanoviště spojená s fenoménem japonské hračky Pokémon. V rámci PokéTour se zde fanoušci mohou zúčastnit unikátní burzy sběratelských karet, zapojit se do soutěží, kvízů nebo tomboly. Na zájemce čeká po celý den i výuka karetní hry Pokémon TCG a spousta dalších aktivit.

 

Olomoucký kraj

Jste srdečně zváni na Farmářské a řemeslné trhyKojetíně, které proběhnou tuto sobotu. Můžete si nakoupit čerstvé, kvalitní potraviny od regionálních farmářů, rukodělné a řemeslné výrobky od šikovných českých ručiček.

 

Moravskoslezský kraj

Pokud chcete dobrodružství, přijeďte se v sobotu podívat do Kopřivnice. Probíhá tam Urban Challenge, městský překážkový závod situovaný v městském (industriálním) prostředí. Závodníci musí zdolat trasu dlouhou 5 km s minimálně 25 překážkami. V roce 2023 nás čeká již 7. ročník. Máme pro tebe připravené jedinečné lokality v České republice a nově také sérii 3 nočních běhů, za které můžeš získat originální Master trofej. Těšit se také můžeš na unikátní rozcvičku, doprovodný program a zábavu po celý den. 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Den v růžovém Praha

02.05.2024 - 02.05.2024
Praha

Společenský večer s bohatým rautem a degustací nejlepších rosé a perlivích vín.

Gabriela Beňačková, Jakub Pustina 2…

02.05.2024 - 02.05.2024
Foyer divadla Pasáž,…

GABRIELA BEŇAČKOVÁ - MAŘENKA, RUSALKA A JENŮFA SE LOUČÍ.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 2. květen

Dnes má svátek Zikmund

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete