Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 20. - 21. července 2019

Letní prázdniny jsou v plném proudu a s nimi i řada akcí a festivalů pod širým nebem.Tento víkend můžete vyrazit třeba na Colours of Ostrava, na Hrady Cz, Lunghnasad nebo třeba Dny řemesel. kompletní nabídku akcí pro tento víkend najdete v našem Kalendáři akcí. A pokud byste si přesto nevybrali, pak pro vás máme ještě Tipy na výlety s Emcem.

Fotogalerie k článku

Letní prázdniny jsou v plném proudu a s nimi i řada akcí a festivalů pod širým nebem. Tento víkend můžete vyrazit třeba na Colours of Ostrava, na Hrady CZ, Lunghnasad nebo třeba Dny řemesel. Kompletní nabídku akcí pro tento víkend najdete v našem Kalendáři akcí.

A pokud byste si přesto nevybrali, pak pro vás máme ještě Tipy na výlety s Emcem.

Praha 

V Praze můžete až do soboty navštívit taneční festival Nultý bod. Výraznými interprety letošního kanadská tanečnice a choreografka, držitelka Stříbrného lva (neboli Velké ceny poroty) z benátského Biennale, Dana Michel se svým zbrusu novým představením a Raimund Hoghe - bývalý dvorní dramaturg Piny Bausch, v současné době zásadní osobnost německé taneční scény. 

Aspoň na víkend zavítej do genetické laboratoře je název doprovodného programu k výstavě doba genová, kterou najdete v Nové budově Národního muzea. V rámci programu si můžete vyzkoušet práci molekulárního biologa!

V sobotu i v neděli si nenechte ujít videomapping show Moon50, který vás vezme zpátky na Měsíc. Po padesáti letech od prvního letu na měsíc odstartuje Apollo 11 znovu, tentokrát z Žižkovské televizní věže v Praze.

V neděli si můžete také dopřát nejsladší brunch v Praze, a to v cukrárně Myšák ve Vodičkově ulici, kde se vám naskytne jedinečná příležitost ochutnat to nejlepší, co česká cukrařina nabízí. O menu se postará totiž Cukrář Skála a Lukáš Pohl, česká esa nejsladšího řemesla na světě.

Středočeský kraj

Tradiční sjezd Heligonkářů můžete navštívit na Roztěži v sobotu. I letos zde vystoupím řada populárních heligonkářů a harmonikářů. Určitě vám doporučujeme festival Oživlý středověk v podhradí na hradě Zlenice. Oba víkendové dny tu uvidíte řemeslníky, kteří vám přiblíží dávno zmizelé dovednosti a technologie.

Rockový festival Allmara Open Fest vás přivítá v sobotu na letním parketě v Miřeticích. Vystoupí hardrocková skupina Allmara, která je zároveň pořádající kapelou, dále kapely RockTom, Timur, Lady Kate a Vořežprut.

Jihočeský kraj

Lughnasad – festival keltské kultury v archeoskanzenu v Nasavrkách je mezinárodní akcí, která startuje v sobotu a potrvá celý týden. Seznámí vás s keltskou historií. Létofest 2019 zavítá od pátku do soboty do Českých Budějovic. Vystoupí zde řada kapel jako mig 21, Horkýže slíže, Mandrage, Divokej Bill a další.

A nenechte si ujít také Třeboňské slavnosti Jakuba Krčína, které představí Třeboň za časů dávno minulých, kdy město vzkvétalo pod dohledem rodu Rožmberků. Navštívit je můžete v sobotu v Třeboni.

Plzeňský kraj

Ukázka vázání vorů, ukázka starých řemesel a plavení dřeva po Vchynicko – Tetovském plavebním kanálu bude k vidění v sobot v obci Rechle u Modravy. Velkolepý sraz amerických vozů a motocyklů, Hollywood US Cars, značek Harley Davidson a Indian začíná v pátek v Holýšově a potrvá až do neděle.

Ústecký kraj

Procesí a mše svatá v kostele sv. Maří Magdaleny, řemesla, trhy, hudba, občerstvení, to všechno vás čeká v sobotu v Muzeu lidové architektury v Zubrnicích.

Liberecký kraj

Tento víkend pokračuje Mistrovství České republiky a IDF World Cup Series Kozákov Challenge 2019, tedy závody v downhillovém skateboardingu. V Jilemnici můžete navštívit Krakonošovy letní podvečery, které jsou čtyřdenní kulturní přehlídkou. Součástí je i malá tržnice, aktivity pro děti nebo rozšířené prohlídky historické zóny v Jilemnici.

Pardubický kraj

Do neděle probíhá na hradě Svojanov setkání řezbářů, kteří předvedou své řezbářské umění. Putovní letní kulturní festival Hrady CZ najdete od pátku do neděle ve Starém Hradišti. Po šesti letech se na festival vrací i kapela Kryštof, tak si nenechte festival ujít zde nebo v některém z dalších sedmi míst.

Královéhradecký kraj

Největší událost letních prázdnin v Náchodě je letošní Pivobraní. Kromě skvělého piva a občerstvení, nebudou chybět koncerty kapel Škwor, Heebie Jeebies, Pokáče, Ivana Mládka, Jakuba Děkana apod.

V sobotu stojí za návštěvu jistě Den krkonošských řemesel v Trutnově. Návštěvníci si tu budou moci zkusit výrobu vlněné příze, šperků, košíku z vrbového proutí, drátovaných drobností, tkaní na nejrůznějších tkalcovských stavech, s hrnčířem si vytočí keramický hrnek a další.

Moravskoslezský kraj

V Ostravě je akcí číslo jedna jednoznačně festival Colours of Ostrava. Ten odstartoval už v úterý, ale potrvá až do soboty, takže stál je čas na něj vyrazit. Na dvou desítkách scén se představí kolem dvou stovek kapel a účinkujících, mezi jinými uvidíte např. Jarka Nohavicu, Evolution Dejavu, Jamie Cullum, Apollo 440, Divokej Bill, Tortured Soul, Lenku Dusilovou, The Plastic People of the Universe.

V regionu se můžete o víkendu vypravit také na hrad Hukvaldy, kde se koná další ročník jeho dobývání. Třikrát za den můžete vidět samotné dobývání, ale můžete se těšit také na dobové ležení, rytíře, krásné dámy a dobovou hudu.

Jihomoravský kraj

Kapela Tři sestry zahraje v sobotu na hradě Veveří. Představí se také její hosté Doctor P.P. a Pirates of the Pubs. Až do neděle probíhají ve Velké nad Veličkou Horňácké slavnosti, které jsou přehlídkou autentického folklóru.

Zlínský kraj

Oba víkendové dny se koná Den řemesel a setkání kovářů, které hostí Valašské muzeum v přírodě – skanzen. Své umění předvedou tesaři, kováři, kameníci, bednáři, koláři a další řemeslníci. Letos vás čeká ukázka tradičních lidových řemesel, která úplně nevymizela.

Ve Valašském Meziříčí můžete do soboty ochutnat na 30 druhů gulášů a užít si při tom skvělou muziku na Gulášfestu

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete