Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 21. – 22. září 2019

Před námi je víkend, který na mnoha místech naší republiky nabídne Svatováclavské slavnosti, akci Zažít město jinak, food festivaly nebo Dny NATO v Ostravě nebo Festival barokních umění v Českém Krumlově.

Fotogalerie k článku

Pokud byste rádi vyrazili někam za vinobraním, pak si můžete vybrat v samostatném článku Kam na vinobraní 2019. Vybírat můžete také ze všech akcí v našem Kalendáři nebo z Tipů na výlety s Emcem.

Praha 

Zažít město jinak, festival sousedských slavností, můžete v Praze prožít hned na 85 místech. O víkendu proběhne na Bělohorské plání tradiční rekonstrukce bitvy na Bílé Hoře. Čeká vás dobové tržiště, šermířské ukázky, hudební vystoupení a další historický program.

Zajímá vás, jak to funguje v městské hromadné dopravě a co je vše potřeba, aby denně bezpečně jezdila? Pak určitě neváhejte navštívit Den otevřených dveří Dopravního podniku hl. města Prahy.

Středočeský kraj

125 let trati Olbramovice - Sedlčany je důvod k oslavám. Ty proběhnou v neděli na nádraží v Sedlčanech doprovodným programem a vypravením několika historických souprav na trasu.

Historický den pro celou rodinu v jedinečných kulisách bývalé tvrze Velká Dobrá vás čeká v sobotu. Na programu budou například dobové tance, šermíři, divadlo nebo výklad o středověké kuchyni.

Inspirativní veletrh najdete tento víkend v Mladé Boleslavi na Mini Maker Fair, kde se budete moci seznámit s elektronickými a technologickými vychytávkami, řemesly, designem, 3D tiskem, udržitelnými projekty, roboty a se spoustou dalších netradičních projektů.

Jihočeský kraj

Do Českého Krumlova vás zveme na Festival barokních umění, kde vás čeká novodobá premiéra barokní opery z 18. století Demofoonte od Johann Adolf Hasse.

Slavnosti Adama Michny z Otradovic jsou na programu od pátku do neděle v Jindřichově Hradci. Jako vzpomínka na nejslavnějšího rodáka přinesou koncerty jeho hudby na několika místech.

Plzeňský kraj

Slunce ve skle jsou pivní slavnosti v areálu Plzeňského pivovaru. Pestrý program kromě ochutnávek piva nabídne exkurze v pivovaru, pivní speciality, hudbu, pohádky, čarování, vyjížďky kočárem na zámek a soutěže o ceny pro ty menší.

V sobotu si nenechte ujít sportovně-osvětový Den s handicapem, který vám v Plzni nabídne možnost vyzkoušet tradiční i nevšední sportovní disciplíny přizpůsobené různým zdravotním omezením. Na akci nebudou chybět ani členové týmu handicapovaných sportovců.

Liberecký kraj

Přehlídka kulinářských specialit vás možná zavede do Lomnice nad Popelkou, kde se v sobotu koná Food festival. V České Lípě to v sobotu bude vonět medem. Na místním Medobraní ochutnáte med, výrobky z něj a budete si moci zakoupit medové produkty.

Festival Nemlčíme, který odhaluje deset příběhů sexuálního násilí u nás, bude v sobotu slavnostně zahájen v Komunitní zahradě LIAS v Liberci, odkud poputuje dál v podobě výstavy Proč jsme mlčeli.

Královéhradecký kraj

Přijďte se podívat do ZUV strojíren v Hradci Králové. V sobotu se otevřou všem, které zajímají rozsáhlé výrobní a výzkumné prostory, které bude možné navštívit v rámci komentovaných prohlídek na dni otevřených dveří.

V Peci pod Sněžkou budete v sobotu moci ochutnat některý z 10 soutěžních gulášů. Deset družstev vaří z 18 kg jeden z Krakonošových gulášů.

Pardubický kraj

Zveme vás na sochařské dílny do Ústí nad Orlicí. V sobotu zde proběhne poslední ze čtyř letošních sochařských dílen s lektorkou Petrou Zeidlerovou. díky tomu si budete moci vyzkoušet tesání do kamene.

V Lubné u Poličky se sejdou ti, kteří mají rádi chuť a vůni ovocných likérů a destilátů. Festival Lubeňská šťopička se zde koná již po jedenácté.

Kraj Vysočina

Tradiční slavnost s příjezdem sv. Václava z období raného středověku se koná v neděli v Telči. Na  Svatováclavských slavnostech se můžete těšit také na dobovou hudbu, prohlídky zbraní, rytířský turnaj a další.

Jihomoravský kraj

V Jihomoravském kraji se kromě tradičního vinobraní koná řada dalších zajímavých akcí. Například od pátku můžete navštívit Dny židovské kultury v Mikulově, které navazují na historický odkaz a snaží se představit židovské tradice a kulturu. Víkendový program bude spojený s divadlem, tanečním a hudebním vystoupením, ochutnávkou židovské kuchyně a zpřístupněné všech židovských památek.

Zažít město jinak můžete i v Brně, kde budou nachystané stánky s občerstvením a kulturní program, komentovaná prohlídka kostela Husova sboru s architektem a další. V Brně můžete zajít také na MINT Market a nakoupit si zde autorskou módu, šperky, design nebo delikatesy.

Podzim na dědině je tradiční akce ve skanzenu ve Strážnici. Naučný program ukáže návštěvníkům tradiční způsoby hospodaření a podzimní práce na vesnici přelomu 19. a 20. století. 

Zlínský kraj

Pokud se vydáte do Uherského Hradiště, tak vás zde v sobotu čeká Slovácký festival chutí a vůní. Letošní ročník bude zaměřen na brambory a zelí a nebudou chybět ani sladké dobroty.

Bezesporu zajímavou akcí je i zážitkový jarmark Žijeme středověkem, který je připravený na sobotu ve Zlíně. Najdete zde pravý středověký jarmark s ukázkou práce řemeslníků, prodej středověkého občerstvení, šermíři, hudebníci a tanečníci.

Moravskoslezský kraj

Rozhodně vás chceme upozornit na Dny NATO v Ostravě, které se konají oba víkendové dny. Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR jsou největší bezpečnostní přehlídkou v Evropě a vstup na ni je navíc zdarma.

Wannado festival, tedy největší náborový sportovní festival v České republice pro rodiny s dětmi od 3 do 18 let, se uskuteční v sobotu v Ostravě. Součástí programu budou exhibice sportovních oddílů, autogramiády známých osobností, sporty pro handicapované a další.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

15. ročník Brno Art Week 2024

22.04.2024 - 28.04.2024
Galerie TIC

Brno Art Week je platformou, která každoročně organizuje jedinečný festival věnovaný výtvarnému umění. Brněnská muzea,…

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 26. duben

Dnes má svátek Oto

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete