Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 22.- 23. června 2019

Konc školního roku a začátek prázdnin bude u nás ve znamení řady hudebních a pivních festivalů, řemeslných akcí nebo městských slavností. Z těch bychom vás chtěli upozornit zejména na Svátky pětilisté růže v Českém Krumlově. Všechny akce nadcházejícího víkendu najdete v našem Kalendáři akcí.

Fotogalerie k článku

Konc školního roku a začátek prázdnin bude u nás ve znamení řady hudebních a pivních festivalů, řemeslných akcí nebo městských slavností. Z těch bychom vás chtěli upozornit zejména na Svátky pětilisté růže v Českém Krumlově. Všechny akce nadcházejícího víkendu najdete v našem Kalendáři akcí.

Praha 

Na pražském Výstavišti vás od pátku do soboty zveme na hudební Metronome Prague Festival, kde vystoupí hvězdy jako Liam Gallagher, Kraftwerk, Primal Scream či Morcheeba. Oba víkendové dny vás čeká na Střeleckém ostrově Beer & Food festival. Můžete se těšit na výběr streetfoodů, ale také piv, ciderů, prosecca a jiných pochutin. K tomu se v sobotu tamtéž ještě přidá celodenní festival elektronické hudby Sound Open Air, jehož letošními headlinery budou Reinier Zonneveld nebo Gregor Tresher.

V sobotu můžete s dětmi vyrazit za osvěžením a zábavou do Aquacentra Šutka, kde bude pro malé i velké připraveno nepřeberné množství zábavy, her a soutěží o hodnotné ceny.

Středočeský kraj

V Týnci nad Sázavou vás čeká v pátek a v sobotu večerní vystoupení řady hudebních kapel a navíc vstup je zcela volný. Pokud se v sobotu vydáte do skanzenu v Kouřimi, tak se můžete těšit na Svatojánskou noc, kde vás čeká povídání o tradici a lidových obyčejích Svatojánské noci, míchání bylinného nápoje lásky, vití pelyňkových věnců a další. sobotní Hakenův stadion v Milovicích bude patřit festivalu Žijeme tu spolu. Vedle folkových, country a bluegrassových kapel se návštěvníci mohou těšit na dva písničkáře – Davida Šitavance a Standu Haláčka.

Jihočeský kraj

Tento víkend si v Českém Krumlově rozhodně nenechte ujít historické Slavnosti pětilisté růže. Kostýmované průvody z období renesance, konkrétně z doby posledních Rožmberků, řemeslné trhy a renesanční hudební a divadelní představení, kejklíři, ohňové průvody a ohňostroj vás čekají už od pátku. hudební a pivní festival Pivovarská pouť zavítá v sobotu do Strakonic. Hudební hvězdou večera budou bezpochyby Support Lesbiens. Národní myslivecké slavnosti na zámku Ohrada jsou svátkem všech myslivců. V sobotu i v neděli se můžete těšit na mistrovství republiky ve vábení jelenů i jiných druhů zvěře, loveckou kynologii a ukázky práce psů, sokolnictví, myslivecké troubení, a v neposlední řadě i předávání mysliveckých vyznamenání.

Plzeňský kraj

Skvělé letní osvěžení vás čeká na Gambrinus Den v Plzni. Oslavy 150 let piva Gambrinus budou ve znamení dvou dnů s pivem, tradičním občerstvením a plzeňskými kapelami. Čeká vás bohatý program na 4 scénách a finále soutěže Gambrinus Mistr výčepní. Cyklistická dálková jízda Plzeňským krajem Fanatik. Vybrat si můžete trať v různých délkách od 50 do 340 km pro silniční kola nebo od 45 do 180 pro horská kola. Jízda startuje v sobotu v Plzni.

Kočárová slavnost aneb ke chvále a slávě devatenácti řemesel je název velkolepé akce, která v sobotu oživí Centrum stavitelského dědictví NTM Plasy. Návštěvníci uvidí sestavování historických kočárů, jejich zapřahání a jízdu, užijí si bohatý program i večerní ohňostroj. 

Ústecký kraj

Zveme vás také na 8. ročník kadaňských pivních slavností, které si kladou za cíl oslavu národního nápoje, kultivace jeho požívání a obecná pivní osvěta spojená s propagací malých pivovarů. Slavnosti se konají v sobotu na Mírovém náměstí, kde bude možné ochutnat na 30 druhů piv. V sobotu můžete navštívit v Ústí nad Labem koncert dua "Malíři". Richard a Vojtěch Šulkovi zahrají a zazpívají egerlandské lidové písně a přednesou texty psané v egerlandském nářečí.

Liberecký kraj

Od pátku do neděle se konají městské slavnosti v České Lípě, které budou pestrou směsicí hudby (koncertů s hvězdami Markem Ztraceným a Václavem Noidem Bártou), ale i sportovní odpoledne či středověký program. A ještě vás zveme na Slavnosti Černé Studnice ve Smržovce. Čekají vás koncerty, stánky s bohatým občerstvením, pro děti skákací hrad, trampolína a jiné atrakce.

V neděli zamíří do Proseče pod Ještědem Svatojánská pouť. Lidová akce zaměřená na tradice, tradiční prodejce, jejich výrobky a ukázky řemesel.

Královéhradecký kraj

Zveme vás na třetí nejstarší mezinárodní folklorní slavnosti v Čechách - Slavnosti písní a tanců Pod Zvičinou. V malebném městečku Lázně Bělohrad se můžete těšit na pestrou paletu krojovaných průvodů, vystoupení lidových zpěváků, taneční kreace vycházející z historicky dochovaných tanců či na kulinářské speciality. Podorlický skanzen Krňovice zve na setkání veteránů - motocyklů, automobilů, traktorů a jiných starých strojů.

Kraj Vysočina

Nenechte si ujít již 25. ročník Bernard festu, který je unikátní přehlídkou nejlepších českých a slovenských hudebních skupin. Koná se právě tento víkend v Humpolci. Letos vás čekají Mňága a Žďorp, MIG 21, Tomáš Klus, Michal Hrůza, Slza, Divokej Bill a další kapely a zpěváci. Krucemburský výtah je název pro filmový festival v Krucemburku, který začíná už ve čtvrtek a trvá až do neděle. Divákům nabídne letošní film Teroristka, dále návštěvníci uvidí třeba dokument King Skate, ale hlavně tu nejlepší filmovou klasiku: Svěrák, Smoljak, Tarantino, Coppola, Prušinovský, Lipský, Podskalský, Hertz, bratři Coenové, Forman, Ondříček a další.

Moravskoslezský kraj

Zveme vás na Rozmarné slavnosti řeky Ostravice, které vás čekají v sobotu v Ostravě. Čeká vás velká soutěž sjezdu netradičních plavidel, soutěže ve vodáckých aktivitách, divoké přejezdy po mokrém prkně, koncerty, jarmark, kulinářská ulička, hry a soutěže a mnoho dalšího. Ve Frýdku-Místku startuje už ve středu multižánrový benefiční festival Sweetsen Fest. Návštěvnici se mohou těšit na pět intenzivních festivalových dnů nabitých pestrým programem na deseti samostatných scénách. 

Jihomoravský kraj

Zváni jste také na Kefasfest, tedy křesťanský festival pro mládež s bohatým programem plným hudby, sportovních aktivit a kreativních workshopů. Koná se od pátku v Dolních Kounicích a vystoupí na něm Raego, Pavel Helan a Dominika Gurbaľová, Michal Horák, Good Work, Envej, Irnis, Adonai a další. Minifestival malých pivovarů na brněnském Zelném trhu se otevře už v pátek a navštívit jej budete moci až do neděle. 

Olomoucký kraj

V neděli v Litovli se utká dvanáct nejsilnějších mužů v kategorii U105 kg z celého světa na WORLD GRAND PRIX 2019. Celá akce se koná "open air" přímo v areálu Pivovaru Litovel. Zavítat můžete také na tradiční Slavnosti hudby a tvarůžků do Loštic. Čeká vás bohaté občerstvení masových a tvarůžkových specialit.

zlínský kraj

Nenechte si ujít setkání hrnčířů, keramiků, dráteníků ve skanzenu Dřevěné městečko, který je součástí Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Folk, blues nebo beat bude zaznívat na Valašském špalíčku, který se koná v areálu zámku Žerotínů od pátku do neděle. Letošní ročník nabídne pozoruhodnou retro jízdu a poctu big beatové dekádě 1962–1972 a významným projektům 70. let. 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Koncert dětských pěveckých sborů ZU…

03.05.2024 - 03.05.2024
Masarykův kulturní dům…

Koncert

Artmosféra + LaSpilka 2024 - Kutná …

03.05.2024 - 03.05.2024
Music Club Česká 1

V kutnohorském hudebním klubu Česká 1 zahrají poprocková Artmosféra a crossoverová LaSpilka

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 3. květen

Dnes má svátek Alexej

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete