Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 23. - 24. července

Do Čech dorazila neúprosná vedra, proto vám v tomto článku nedáme tip jen na zajímavé akce, ale i místa, kde se dá o víkendu vykoupat nebo jinak osvěžit. Budeme rádi, když se s námi podělíte i o vaše tipy.

Fotogalerie k článku

Hlavní město Praha

V sobotu 23.července se přijďte osvěžit na Smíchovskou náplavku a užít si sladkého života. Ochutnáte na 40 druhů zmrzlin, cukrovinky z celého světa, slaný karamel, dorty a spoustu dalších jídel, zapíjet můžete vínem, freshem, kávou a nebo ciderem. Je pro vás připraveno více jak 30 stánků s výběrem čokolád, barevných makronek, sicilských cannoli, belgických pralinek, amerických donuts či britských cookies. Chybět nebudou ani koláče, štrúdly, frgály a další české speciality.
Na své si přijdou také milovníci tradičních cukrářských výrobků jako jsou větrníky, indiánky nebo kremrole.

Pokud byste raději jeli na výlet můžete se vydat v sobotu 23. července na okružní jízdu historickým vlakem do oblasti dolního Posázaví a Ladova kraje s návštěvou Týnce nad Sázavou. Pojedete po jedné z  nejkrásnějších lokálek z Prahy přes Davli do Čerčan. Trati, která vede romantickým krajem kolem řeky Vltavy a Sázavy, dali za první republiky trampové název Posázavský Pacifik a ten jí zůstal dodnes. V neděli 24. července se pak konají nostalgické jízdy, které jsou oblíbené nejen u obyvatel Prahy. Součástí vlaku je také historický bufetový vůz.

 

Středočeský kraj

Dopřejte si trochu kultury! Stipendisté Akademie komorní hudby vystoupí na nádvoří hradu Pirkštejn v sobotu 23. července od 19:30 pod vedením vítěze Pražského jara Tomáše Jamníka (violoncello). Večerní koncert komorního orchestru nabídne program s Dvořákovým Rondem pro violoncello a orchestr, Vivaldiho Dvojkoncertem pro dvoje housle a orchestr a Symfonií č. 6 D dur "Ráno" Josepha Haydna. Kdo nestihne koncert v sobotu, nemusí zoufat.  V neděli pak stipendisté Akademie komorní hudby zakončí 7. sezonu na nádvoří zámku v Niměřicích v neděli 24. července od 18:00 pod vedením vítěze Pražského jara Tomáše Jamníka (violoncello). Večerní koncert komorního orchestru nabídne program s Dvořákovým Rondem pro violoncello a orchestr, Vivaldiho Dvojkoncertem pro dvoje housle a orchestr a Symfonií č. 6 D dur "Ráno" Josepha Haydna.

V sobotu 23. července se na kolonádu v Poděbradech sjedou řemeslné pivovary z celého Česka. Spodně či svrchně kvašená piva? Tmavá či světlá? Co pivovar, to jiná chuť! Těšit se můžete na 18 skvělých výrobců craftového piva ze všech koutů naší vlasti, skvělý street food a bohatý doprovodný kulturní program. Na Craft beer festivalu v Poděbradech Vystoupí Sabina Křováková, Siluety a Natřije. Po celý den budou na pódiu probíhat zajímavé soutěže s pivní tematikou a rozhovory s jednotlivými sládky, kteří stojí za výrobou lahodného pivního moku.

 

Jihočeský kraj

Chcete se schladit a ještě se přitom něco dozvědět? Vyražte na Lipno na komentovanou prohlídku elektrárny - Lipno exkluzivně aneb Čistá Energie Zítřka na vlastní oči. Speciálním výtahem vás vezmou do strojovny elektrárny vyhloubené v kaverně 160 metrů pod hladinou Vltavy. Uvidíte generátor s rotorem o hmotnosti 240 tun a nahlédnete třeba i do 3,6 km dlouhého výtokového tunelu, který je nejnižším místem elektrárny. Právě odtud odtéká masa vody, co vyrobila bezemisní elektřinu... Na exkurzi je třeba se předem zaregistrovat zde. 

 

Ústecký kraj

V Ústeckém kraji se můžete schladit u ikonického Kamencova jezera v Chomutově, které patří patří plošně k největším jezerům v České republice. Jako přírodní útvar je naprosto jedinečné a ve světovém měřítku ojedinělé. Vzniklo díky zatopení dolů, v nichž se těžil kamenec a síra. Ve zdejším areálu naleznete vše, co potřebujete k příjemnému strávení horkých letních dní. Travnaté i písčité pláže upravená mola vám nabídnou příjemné pohodlí při slunění i koupání.

 

Liberecký kraj

Jeden z nejpopulárnějších kolektivních sportů se vrací tam, kam patří - do městských ulic. Red Bull Half Court je největší 3x3 basketbalová soutěž, která každoročně přiláká na 15 tisíc hráčů z celého světa. Turnaj proti sobě staví vždy 3 a 3 hráče. Letos se koná poprvé i v Čechách. Během léta proběhnou regionální kvalifikační kola, která odstartuje už tuto sobotu 23. července Česká Lípa. Více o hře se dozvíte zde.

 

Královéhradecký kraj

Festival craftových piv na desetikilometrové trase v podkrkonoší! Zní to dobře? Tak vyražte na 6. ročník ochutnávek pivních speciálů doprovázený výstupem na horu Zvičinu. Start v centru Bílé Třemešné u Dvora Králové nad Labem mezi 10. a 13. hodinou 23. 7. 2022. Kromě turistiky a ochutnávek vás taky čeká trocha kultury nebo třeba kvíz, takže pořádná dávka zábavy. Na akci je možné stanovat. Více se o akci dozvíte zde.

 

Pardubický kraj

Již třetím rokem rozbije multižánrový festival Podtvrzí svůj tábor na Krásenském vrchu ve stínu kamenné rozhledny, zasadí stanové městečko mezi stromy místních lesů a luk a na pár dní toto místo ožije hudbou a smíchem všech krásných bytostí v barevných košilích, které se zde každoročně scházejí, aby si zajuchali pod širým letním nebem. Každý si tu jistě najde to svoje: hudbu, literaturu, divadlo, přednášky, workshopy a mnoho dalšího! 

 

 Kraj Vysočina

Únavné letopočty, krkolomná jména šlechticů, ... není to nic pro vás? Tak se vypravte na speciální prohlídky hradu Kámen, kde vás naopak čeká spoustu zábavy. Děti se do prohlídky zábavnou a nenáročnou formou aktivně zapojí a dozvědí se několik informací o historii hradu a životě v dávných dobách. Během této prohlídky jsou rodiče jako doprovod, výklad obsahuje pouze kusé informace o historii hradu a jeho majitelích.

Věříme, že mnoho z vás se bude chtít o víkendu spíš někam jít plácnout k vodě. Na Vysočině vám proto dáme tip na festival Hrošení, který se odehrává na pláži rybníku v zavedeném retrokempu Moře s restaurací (kemp se nachází ve vesnici Krucemburk - nedaleko Ždírce nad Doubravou, CHKO Žďárské vrchy). Místo je zaměřené na folk, bluegrass, country a trampskou i irskou muziku. Po celou dobu trvání festivalu se při letním horku můžete v rybníce osvěžit, vykoupat, nebo se jen tak "hrošit" na břehu - odtud také název festivalu. 

 

Jihomoravský kraj

Pokud se nacházíte v Brně a zachvátilo vás horko, můžete vyrazit na koupaliště Dobrák, které se nachází v městské části Královo pole. Jak už přátelský název napovídá, toto brněnské koupaliště vám může poskytnout příjemný azyl v horkých letních dnech. Před několika lety proběhlo rozsáhlou rekonstrukcí a dnes je útočištěm pro každého, koho schvátí nuda a horko. Otevřeno má každá den od 9 do 21 hodin. 

 

 Zlínský kraj

Na léto je pro vás v rámci programu Živý Zlín přichystáno sedmero hudebních zážitků! Již tradiční Hudební neděle se letos uskuteční v parku Komenského. Začínáme vždy v 16.30. Přijďte si s námi užít letní průřez hudebními žánry, styly i kapelami, které zaručují skvělou atmosféru! Vstup je zdarma.

 

Olomoucký kraj

V Olomouckém kraji se můžete o víkendu těšit rovnou na dva festivaly - 18. ročník oblíbeného hudebního festivalu Šternberský kopec se v letošním roce uskuteční opět v areálu sportovní haly Ecce homo a letos se můžete těšit na Xindla X, Pokáče, Traktor, Katarínu Knechtovou a mnoho dalších. 
 
V autokempu Žralok u vodní nádrže Plumov a Podhradského rybníku vás pak čeká další oblíbený festival Keltská noc. V dvoudenním programu Kelské noci 2022 opět vystoupí asi 150 umělcu a účinkujících z mnoha zemí Evropy. V programu je několik novinek, ale i osvědčené hvězdy Keltské noci. Díky místa u vody vás kromě kvalitního kulturní zížitku vás tedy čeká i kvalitní koupačka.

 

Moravskoslezský kraj

V Ostravě - samotném srdci Poruby, v amfiteátru u Kulturního domu Poklad můžete v neděli zažít krásný, romantický podvečer s největšími muzikálovými hity v podání manželů Králových.  Zazní písně z oceněných světových muzikálů i českých filmových hitů. Uslyšíte písně z muzikálů West Side Story, Kabaret, Hello Dolly, Donaha, My Fair Lady, Kdyby tisíc klarinetů, Noc na Karlštejně, LaLaLand , Evita a další... 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete