Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 23 - 24. října

Na Česko se žene silný vítr, takže to přes víkend na nějaké radovánky v přírodě moc nevypadá, přesto je ale napříč republikou naplánováno několik zajímavých akcí, které by vám neměly ujít. Vyrazíte o víkendu za kulturou, gastronomií nebo zůstanete doma a dopřejete si trochu klidu? V každém případě si přečtěte nejnovější tipy na víkend, třeba vám přece do oka něco padne.

Fotogalerie k článku

Praha 

 

V hlavním městě není o kulturu nouze a víkend nebude výjímkou. Můžete vyrazit na oblíbený filmový festival Das Filmfest. Jak už název napovídá, jedná se o snímky německy mluvící produkce, můžete tedy zhlédnout filmy nejen z Německa, ale také Rakouska nebo Švýcarska. Pokud holdujete spíše divadlu, čeká vás  desátý ročník úspěšného festivalu studentského divadla pořádaného pražskou uměleckou skupinou OLDstars. Představí většinu inscenací uvedených v uplynulé sezóně a přivede i hosty!

Srdečně zveme všechny milovníky starožitností a starých kousků na tradiční podzimní Prodejní Retro Bazar ze sbírek muzea Kozlo starých časů. Těšit se můžete nejen na oděvy, módní doplňky, staré hračky, věci pro sběratele panenek, ale i na stolní textil, krajky nebo porcelán.

V neděli pak můžete vyrazit na koncert smyčcového orchestru Nadačního fondu Harmonie, který připravil koncertní program vhodný zejména pro rodiny s dětmi. Můžete se těšit na hudbu z oblíbených večerníčků a pohádek jako Mach a Šebestová, Pat a Mat, Sponge Bob, Šíleně smutná princezna nebo z filmů jako Piráti z Karibiku, Sám doma, Pán prstenů, Mission Impossible a další.

 

Středočeský kraj

 

Pamatujete si oblíbenou Kouzelnou školku? Pokud máte rádi Michala, jeho výtvory z lepící pásky a náhoudou budete v neděli kolem Mělníka, můžete se s dětmi zastavit na Michalovo představení plné překvapení a legrace, malých a velkých loutek, kostýmů a samozřejmě dárků ze samolepicí pásky.  

Blíží se výročí vzniku samostatného českého státu, pojďte připomenout významné události, které předcházely jeho vzniku na akci Kde Domov Můj, kterou pořádá Zámek Stránov. Po zámku vás provedou důležité osobnosti, které pomohly formovat české země - od Václava až po T.G. Masaryka. V doprovodném programu je pro děti připraven tematický okruh v zámeckém parku, na jehož konci obdrží zaslouženou odměnu.

 

Vysočina

 

V neděli se v Zámku Žďáru nad Sázavou můžete těšit na vystoupení světoznámého Janáčkova kvarteta. Soubor, který je na scéně již více než 70 let, zahraje v prostoru prelatury s nádherným freskovým stropem k příležitosti blížícího se výročí 28. října.

A ve Žďáru nekončíme. Celý víkend také ve žďárském zámku bude probíhat projekt Chytrá ruka. Můžete se přijít vyzkoušet řemeslné techniky knihařství, které vás budou učit opravdoví mistři! Na kurzu se seznámíte s vybavením knihařské dílny a naučíte se vyrobit si knížku i doma v kuchyni s prostředky, které máte běžně k dispozici Z kurzu si odnesete vlastnoručně svázanou knihu a základní know – how.

 

Jihočeský kraj

 

Mikroregion Chelčicko vás zve na již tradiční akci Slavnosti plodů. Akce se koná v sobotu přímo v Chelčicích. Čeká vás ovocnářský jarmark a spoustu doprovodného púrogramu vhodného pro celou rodinu. 

A v Českých Budějovicích bude možnost si trochu zasportovat. Už po deváté se v centru města sejdou davy běžců a fanoušků, aby si užily Mattoni 1/2 Maraton České Budějovice. Na startovní čáru se postaví 3 600 běžců. Budete mezi nimi?  

Plzeňský kraj

 

V sobotu a v neděli 23. - 24. října proběhne na zámku Kozel v Šťáhlavech oblíbený podzimní jarmark. Po celý víkend se můžete těšit na desítky stánků se skvělým jídlem a pitím a širokým sortimentem originálních řemeslných produktů. Na své si přijdou i děti, pro něž budou připraveny dobové atrakce a tvořivé dílničky. 

 

Ústecký kraj

 

Dech beroucí kaňon Ohře, kryty ŘOP, zaniklé obce, Vintířovské lapidárium, daleké výhledy. Nasajte v neděli atmosféru opuštěného Doupovska. Projedete se dodávkou kaňonem Ohře, navštívíte bunkry předválečného opevnění, pokocháte se dalekými výhledy od Klínovce po Říp, zaposloucháte se do vyprávění průvodce, který zná tuto melancholickou krajinu skrz na skrz odíváte se do Vintířovského lapidára věnovaného zaniklým obcím Doupova a osvěžíte se u pramene minerálky Korunní, kterou si můžete i zdarma načepovat domů. No nezní to skvěle?  

 

Liberecký kraj

 

V sobotu 23. října bude na českolipském vodním hradě Lipý ukončena unikátní výstava skleněných plastik skláře Jiřího Pačinka. Stejně jako při vernisáži se můžete i tentokrát těšit na krásně nasvícené objekty na nádvoří. Začátek vernisáže je ve včerních hodinách od 18 hod. 

Pokud ještě neholdujete Netflixu, můžete v sobotu vyrazit do Klubu na Rampě v Jablonci nad Nisou. V sobotu od 14:00 do 17:00 tam proběhne výměna CD, LP, DVD a Blu-Ray. 

 

Královéhradecký kraj

 

Moc krásná akce se celý týden koná v oblíbené zoo ve Dvoře Králové. Užijete si safari ve strašidelné atmosféře. Během jejich Týdne duchů můžete v safari parku dlabat tykve podle své fantazie, vložit do nich přinesenou nebo u nás zakoupenou čajovou svíčku a takto rozzářený výtvor umístit kamkoli po areálu. 

 

Moravskoslezský kraj

 

Ostrava žije vínem! Užijte si den plný vína Národním zemědělském muzeu v Ostravě-Vítkovicích! Svá vína přijedou představit vinařství z Moravy, Rakouska a Španělska. Čeká vás zážitková degustace, hudební program, zajímavé přednášky o víně, workshopy, fotokoutek a další zábava. Pokud vám zbydou ještě síly, můžete se vydat na prohlídku Národního zemědělského muzea.

Zábavu pro dospělé bychom měli, teď zbývají ještě děti. Na ty naštěstí mysleli na Frýdko-Místecku, kde pro ně připravili pohádkové odpoledne na Zámku Hukvaldy. A nudit se nebudou ani v Ostravě, kde ještě tento týden probíhá oblíbená tradiční pouť. Ve Fun Parku Skalka je 32 atrakcí, kolotoče, trampolínky a spoustu doprovodného programu.

 

 

Jihomoravský kraj

 

Dámy, zpozorněte. Letošní Vaňkovka Fashion days jsou za dveřmi, skříně protřídit, peněženky připrtavit! Můžete se těšit na představení nových kolekcí. V pátek si například návštěvníci užijí exkluzivní módní přehlídku z dílny fashion designové značky PONER. Dvoudenní fashion show budou doprovázet taneční a akrobatická čísla doplněná o audiovizuální efekty.  

Jde móda mimo vás a radši si něco sami vyrobíte?  Máme tip i pro vás. Světová přehlídka kreativity pro všechny tvůrce, inovátory, bastlíře, DIY nadšence a jejich příznivce se bude konat u příležitosti Market Faire v Brně. Seznámíte se s elektronickými a technologickými vychytávkami, řemesly, designem, 3D tiskem, udržitelnými projekty, robotya se spoustou dalších netradičních projektů. 

 

Olomoucký kraj 

 

Olomoucký kraj v tento podzimní čas pro změnu ožije hudbou. Čeká vás například 38. ročník Československého jazzového festivalu v Přerově, který se bude konat celý víkend 21. až 23. října. Nebo si můžete spíše zadžemovat na Mňágu a Žďorp. Oblíbený festival Džemfest se už 21 let koná v říjnu v Šumperku, zveřejnil letošní program. Na své si přijdou hudební fanoušci každého věku. V nabitém programu vystoupí legendární kapela Mňága a Žďorp, domácí oblíbenci O5 a Radeček, hitová formace Poetika a v neposlední řadě slavný jazzový trumpetista Laco Déczi žijící v New Yorku.

 

Karlovarský kraj

 

Ať svítí slunce, nebo snad leje, (M)myslivecká (zábava) všechny zahřeje! V Chebu se bude konat Svatohubertská slavnost a Zabijačkové hody. Dorazit můžete v sobotu od 10 do 17 hodi. Můžete se těšit na zabijačkové pochoutky, bohaté občerstvení, Plzeňský MLS - Malý lidový soubor, loveckou kynologii, sokolnictví, dětské dílny a dětskou střelnici i komentované prohlídky.

 

 






Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete