Statistika našeho portálu

  • 102 248 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 23. - 24. února 2019

Poslední únorový víkend bude snad ve všech krajích opravdu pestrý. V Praze vás čeká otevření Matějské pouti a veletrh Holiday World. V ostatních krajích nebude chybět řada masopustních akcí, závodů na běžkách, stále ještě pokračující festival Severská filmová zima nebo třeba mimořádné prohlídky měst k Mezinárodnímu dni průvodců.

Fotogalerie k článku

Poslední únorový víkend bude snad ve všech krajích opravdu pestrý. V Praze vás čeká otevření Matějské pouti a veletrh Holiday World. V ostatních krajích nebude chybět řada masopustních akcí, závodů na běžkách, stále ještě pokračující festival Severská filmová zima nebo třeba mimořádné prohlídky měst k Mezinárodnímu dni průvodců.

Praha

Veletrh cestovního ruchu Holiday World 2019 probíhá od čtvrtka do neděle v Praze. Najdete zde nejen nabídku domácích turistických destinací, ale rovněž exotických zemí z Asie, Afriky a Ameriky. Letošní novinkou je propojení veletrhem PAMÁTKY – MUZEA – ŘEMESLA, který představí nejzajímavější památkové objekty České republiky včetně církevních památek. Souběžně na holešovickém Výstavišti proběhne i 13. ročník gastronomického veletrhu TOP GASTRO & HOTEL.

V kině Lucerna můžete navštívit přehlídku filmů Arabské noci, na které můžete shlédnout tři snímky - libanonský Kafarnaum, komediální egyptský Yomeddine a francouzské drama Bojovnice slunce.

Velkou událostí v Praze bude otevření tradiční Matějské pouti, které proběhne v sobotu 23. února. Ať už milujete horskou dráhu, strašidelný zámek, dům smíchu, řetízkový kolotoč, houpačky, střelnice nebo oblíbené autodromy, tu svou atrakci si tu jistě najdete. 

Smíchovská náplavka ožije v sobotu vůní vepřového masa a zabijačkových specialit na Vepřobraní. Od neděle můžete také zajít na nové rockové nastudování klasického románu Antoine de Saint-Exupéryho Malý princ do RockOpera Praha.

Středočeský kraj

Hornický skanzen Mayrau ve Vinařicích u Kladna zve na masopust. Můžete se těšit na setkání průvodů, korunovaci královny masopustu, vystoupení Krušnohorské dudácké muziky, masopustní taškařice, vystoupení flašinetáře Honzy z Ostrova a další. V sobotu se koná na hradě Setkání přátel hradu Křivoklát, kde vás čeká hudba k poslechu i k tanci. Jak dress code je vítaný historický kostým, lidový kroj nebo společenský oděv.

Také v Kutné Hoře vás čeká Kaňkovský masopust s průvodem masek, divadelní scénkou, prodejem zabijačkových specialit a celý průvod bude ukončen před hospodou Na Baště zastřelením medvěda. 

Jihočeský kraj

O víkendu si rozhodně nenechte ujít Šumavský skimaraton na Kvildě, který představuje druhý největší lyžařský skimaraton v České republice. Letos se jede již 34. ročník a vybírat můžete z tras od 8 do 46 km pro dospělé a z různých stylů. Připraveny jsou i dětské varianty. Masopustní veselí rozproudí život tuto sobotu i v jihočeské Třeboni.

plzeňský kraj

V sobotu vás na hradě Kašperk čeká prohlídkový okruh Život na hradě, který vám ukáže, že takový život nebyl vůbec lehký. Aktuálním tématem je zimní tematika. V Klatovech můžete s dětmi vyrazit na pohádku Zlatovláska, která se hraje na loutkové scéně KD.

Karlovarský kraj

Pokud se vydáte do Horní Blatné, tak se můžete připojit na Blatenskou desetihodinovku, tedy vytrvalostní závod na běžkách.

Liberecký kraj

Sobotní Mezinárodní den průvodců oslaví také v Libereckém kraji, konkrétně v Liberci budou připravené komentované prohlídka města. Údolský masopust můžete navštívit v Hospůdce U Kryštofa v Kryštofově údolí.

Královéhradecký kraj

Skvělou podívanou bude Chinese Downhill ve Špindlerově Mlýně. Jedná se o závod horských kol po zasněžené sjezdovce dolů. Můžete se těšit na fenomenální podívanou, kde se na 200 adrenalinových šílenců pustí plnou rychlostí dolů po sjezdovce.

Také v Hostinném vás čeká tradiční masopust s masopustním průvodem, dětskou masopustní dílničkou a lidovými písničkami a tancem. Dospělí se mohou vypravit na sobotní Reprezentační ples města Náchod, který se uskuteční v Městském divadle Dr. J. Čížka - Beránek

Pardubický kraj

K Mezinárodnímu dni průvodců se připojuje i město Litomyšl a zve na sobotní komentované prohlídky historickým jádrem města zdarma. 

Kraj Vysočina

Máte rádi tatarák? Pokud ano, pak si nenechte ujít Festival tataráků, který se koná v Pivovaru filmových Postřižin v Dalšicích. Pochutnáte si například na francouzském telecím tataráku, tataráku z hovězího srdce, asijském hovězím tataráku s koriandrem, lososovém tataráku a nebudou chybět ani varianty pro vegetariány.

V sobotu můžete vzít své děti na tradiční dětský karneval do Třebíče. V expozici Cesty časem je čekají hry, soutěže a také malé překvapení pro každého příchozího v masce.

Olomoucký kraj

Běžecký závod klasicky nebo volným stylem na tratích 40 km, 20 km, či 10 km, JeLyMan, pořádají ve Velkém Vrbně. Účastníky i diváky čeká závod v krásném prostředí na pomezí Králického Sněžníku, Rychlebských hor a Hrubého Jeseníku.

Mezinárodní den průvodců nabídne komentované prohlídky města Olomouc a města Prostějov.

Zlínský kraj

Ve Zlíně probíhá už od čtvrtka festival Severská filmová zima, kde můžete vidět 26 snímků z Norska, Švédska, Dánska, Finska, Islandu a Litvy. Z toho 6 bude mít v České republice svou premiéru. V sobotu nebude chybět ani masopust ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Součástí bude i soutěž o nejlepší valašskou klobásu a o nejlepší valašskou tlačenku.

Moravskoslezský kraj

Závod na běžkách otevřený pro veřejnost, spojený s exhibicí českých i světových lyžařských hvězd ČEZ City Cross Sprint Ostrava vás čeká tuto sobotu. Celý závod se odehraje v technické památce v Dolní oblasti Vítkovice. Výtvarný inspirační kurz bude tentokrát zaměřený na kresbu a malbu hlavy a hudby. Kurz je určený dospělým a mohou se ho zúčastnit v Dětském studiu Kouzlo v Ostravě.

Jihomoravský kraj

Pokud zavítáte do Perné v sobotu, tak se můžete těšit na fašankovou obchůzku městem. Průvod masek bude provázet harmonikářka a celá akce bude zakončená večerní zábavou. Masopustní taškařice vás čeká také v Brně. Průvod bude doprovázen místními hudebníky a tanečníky a zakončí jej pochovávání basy na nádvoří káznice. Brno se rovněž připojuje k Mazinárodnímu dni průvodců a na sobotu i na neděli připravilo komentované prohlídky města. Rozpis prohlídek na oba dny najdete v detailu článku.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

15. ročník Brno Art Week 2024

22.04.2024 - 28.04.2024
Galerie TIC

Brno Art Week je platformou, která každoročně organizuje jedinečný festival věnovaný výtvarnému umění. Brněnská muzea,…

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 28. duben

Dnes má svátek Vlastislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete