Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 24.-25. listopadu 2018

Čas adventu se pomalu blíží a s ním i vánočně laděné akce, které můžete navštívit v řadě našich krajů. Někde už se rozsvítí první vánoční stromy, někde zahajují adventní trhy a otevírají výstavy betlémů. Také na hradech a zámcích vás čekají zimní, adventně laděné prohlídky.

Fotogalerie k článku

Čas adventu se pomalu blíží a s ním i vánočně laděné akce, které můžete navštívit v řadě našich krajů. Někde už se rozsvítí první vánoční stromy, někde zahajují adventní trhy a otevírají výstavy betlémů. Také na hradech a zámcích vás čekají zimní, adventně laděné prohlídky.

Praha

Pokud už se nemůžete dočkat Vánoc a chcete se svátečně naladit, tak můžete vyrazit na rozsvícení prvního vánočního stromu na Praze 6, které začíná v sobotu 17 hodin v ulici Bělohorská u Kaštanu. budou znít koledy a nebude chybět ani vánoční občerstvení. Vánoční náladu vám jistě navodí i adventní tvoření v Botanické zahradě v Troji. Naučíte vyrábět vánoční svícny, lepené věnce, věnce z chvojí, přáníčka pro své blízké zdobená sušenými květy technikou olibana a další.

Tradiční akce Rodina odvedle, která každoročně nabízí možnost poznat jiné kultury a národnosti, které u nás žijí. Nejen, že navštívíte domácnost, ve které žijí, a ochutnáte jejich tradiční kuchyni, ale především poznáte zajímavé osobnosti.

Pokud je před vámi výběr střední školy, máme pro vás jedinečnou možnost navštívit přehlídku středních škol, Schola Pragensis, která se koná od čtvrtka do soboty v Kongresovém centru Praha. Letos se představí rekordních 160 vystavovatelů. 

Středočeský kraj

Také na zámku Nelahozeves vás čeká adventní nálada. Na jarmarku budete moci nakoupit ozdoby a dekorace, které zútulní váš domov, cukroví, které ho provoní, a dárky a nebude samozřejmě chybět řada adventních aktivit. Xindl X oslaví 10 let na scéně a čeká ho série koncertů. Tento víkend to bude v DK Mladá Boleslav, kde zazní řada úspěšných hitů jako Anděl, Láska v housce, Chemie, V blbým věku, Cudzinka v tvojej zemi aj. Sobotní představení Bratislavského hudobného divadla Mandarínková ízba přinese komedii plnou francouzské duchaplnosti a šarmu. Divadlo se koná v Mělnickém kulturním centru - MEKUC.

Přijďte se podívat do Máslovic na betlém z opravdového másla. V sobotu se uskuteční dílna pro všechny, kdo si chtějí vyzkoušet tvoření z másla a vidět originální betlém z másla. Také v České Brodě vás čeká adventní jarmark. Těšit se můžete na klasická řemesla, malování na sklo a porcelán, korálkovou dílnu, zdobení perníčků, malování na textil. Nebude chybět vánoční představení pro děti.

Jihočeský kraj

V sobotu se v jihočeské Lenoře můžete zúčastnit tradičního pečení v obecní historické peci. Ochutnáte zde výborné tradiční lenorské placky, housky a samozřejmě výtečný chléb. 

Karlovarský kraj

V pátek proběhne ve Františkových Lázních vernisáž výstavy Ze života porcelánového šálku. Následovat bude dlouhodobá výstava, kterou můžete navštívit i tento víkend. Součástí výstavy je také bohatý doprovodný program, k němuž patří komentované prohlídky, přednášky, workshop či muzejně-edukační nabídka pro školní třídy.

V předvánočním čase také doporučujeme také návštěvu Vánočního domu v Karlových Varech nebo Ježíškovy pošty na Božím Daru.

Ústecký kraj

Jak se čerti ženili je název muzikálové pohádky, kterou můžete se svými dětmi vidět v sobotu v Litoměřicích. A pokud vás láká jiná atmosféra, než ta vánoční, pak můžete v sobotu se v obci Peruc koná každoroční hudební festival bigbeat, rock a punk nazvaný Pluto fest.

PARDUBIcký kraj

Zveme vás do Pardubic na festival her a hraček pro malé i velké, kde máte jedinečnou možnost si hry a hračky před nákupem vyzkoušet. 

Královéhradecký kraj

Také letos se o víkendu můžete vypravit na vánoční trhy v Náchodě. Těšit se můžete na stánky s adventními věnci, vánočními ozdobami a dekoracemi, ale třeba i košíky, svíčkami, mýdly, šperky apod. Nejen oba víkendové dny můžete navštívit dlouhodobou výstavu obrazů a grafik, Vrchlabská zákoutí, která návštěvníkům umožní vrátit se v čase a porovnat, jak se město Vrchlabí proměňovalo v průběhu dvou století.

Kraj Vysočina

Také tuto sobotu můžete navštívit rodinnou výtvarnou dílnu v humpolecké výtvarné dílně v 8SMIČKA. Divadelní společnost Háta Praha uvede v neděli v Třebíči představení od M. Parkera Zamilovaný sukničkář. Můžete se těšit na bláznivou komedii plnou vtipných situací a dialogů od oblíbeného amerického autora.

Jihomoravský kraj

Historické české loutky včetně Spejbla a Hurvínka ze sbírky manželů Pavla a Marie Jiráskových jsou k vidění na Špilberku od čtvrtka a vy je můžete samozřejmě vidět i oba víkendové dny. Výstava Umění loutky zde potrvá až do 20. ledna.

Zlínský kraj

Nenechte si ujít Zlín Design Market se o víkendu otevře všem, kteří mají zájem nakoupit neotřelé výrobky od více než 60 designérů. Budete moci vybírat z oděvů a módních doplňků, šperků, interiérového designu a mnoho dalších kvalitních českých výrobků. Nebude chybět ani workshop. V neděli můžete navštívit také tradiční Kateřinský jarmark v centru Velkých Karlovic. Jeho součástí bude folklorní vystoupení, ale i stánky s vánočním zbožím.

Moravskoslezský kraj

Podzimní výstava železničních modelů se koná o víkendu v Ostravě. Můžete na ní vidět prezentaci výsledků modelářské činnosti KŽM Ostrava nebo si zakoupit propagační předměty, stavebnice a modelářské potřeby. Předmikkulášský FIT DEN ve Fitcentrum Proměny Havířov je určen především ženám, které si před svátky chtějí ještě pořádně zacvičit.

 

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete