Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 25. - 26. června

Fotogalerie k článku

Hlavní město Praha

Nedělní odpoledne plné zábavy, pohybu a dovádění – to čeká na děti 26. 6. v profesionálních dětských tělocvičnách Monkey´s Gym v pražské Galerii Harfa a OC Šestka. Celkem 50 minut budou moct děti pod dohledem zkušených lektorů řádit a tančit na známé dětské písničky. Veselý doprovod jim bude dělat maskot tělocvičen Monkey´s Gym, opička Lola, která už se těší na všechny malé tanečníky. Vydovádět se mohou přijít už děti starší 2,5 let. Tělocvičny ale "nejsou nafukovací", doporučujeme proto zarezervovat si místo co nejdříve!

Držitel cen Brit Award a Ivor Novello, autor písní a platinový umělec Tom Odell vyrazí letos na turné k novému albu monsters. Jednou ze zastávek rozsáhlé koncertní šňůry bude 26. června 2022 od 18:00 pražské Fórum Karlín. Turné následuje vydání čtvrtého studiového alba monsters, které vyšlo loni v červenci. Fanoušci se také mohou těšit na další novou hudbu, kterou se Tom chystá vydat na začátku letošního roku.

Víkend 25.-26. června se v Centru Černý Most ponese v duchu kreativity. Kromě bohatého programu plného soutěží a setkání se známými tvářemi si budete moci vybrat hned z šesti hravých zón, kde můžete změřit své síly při stavění z kostiček. Ta budou po vzoru jednotlivých řad stavebnic LEGO® DUPLO®, LEGO® Friends, LEGO® DOTS, LEGO® City, LEGO® Super Mario™ či LEGO® BOOST. LEGO zóny můžete navštívit ve vybraných dnech vždy od 10 do 18 hodin. 

 

Středočeský kraj

Srdečně vás zveme na 1. ročník akce Craft beer fest Kolín! V sobotu 25. června se na Karlovo náměstí v Kolíně sjedou řemeslné pivovary z celého Česka. Spodně či svrchně kvašená piva? Tmavá či světlá? Co pivovar, to jiná chuť! Těšit se můžete na 17 skvělých výrobců craftového piva ze všech koutů naší vlasti, skvělý street food a bohatý doprovodný kulturní program. Vystoupí kapely Vesper, Natřije a další. Po celý den budou na pódiu probíhat zajímavé soutěže s pivní tematikou a rozhovory s jednotlivými sládky, kteří stojí za výrobou lahodného pivního moku.

Přijďte se podívat na den otevřených dveří do areálu Zámku Kačina, který patří mezi nejvýznamnější stavby empírové architektury v Čechách. Dnes v těchto úchvatných prostorech naleznete pobočku Národního zemědělského muzea, konkrétně pak Muzeum českého venkova. Zámek obklopuje nádherný park navržený rukou ředitele císařské zahrady v Schrönbrunnu, slavného vídeňského botanika N. J. Jacquina.  

 

Jihočeský kraj

V pátek se můžete vypravit na Barokní noc na zámku Český Krumlov. V sálech bude znít dobová hudba, stoly zdobí bohatá květinová aranžmá, občerstvení připomíná obrazy starých mistrů. Vrcholem programu bude představení v Barokním divadle - letos je na programu francouzská komická zpěvohra La fausse magie, jejíž orchestrální úprava nepochybně zazněla při letním pobytu Schwarzenbergů na krumlovském zámku v roce 1780. Po operním představení se přechází do zámecké zahrady, kde kouzelný večer uzavírá další dobový program a stylový barokní ohňostroj a barokní iluminace.

 

Plzeňský kraj

Poslední červnovou sobotu (25.6.), se stane nádvoří zříceniny hradu Rabí dějištěm festivalu RUINFEST. Unikátní prostory se silnou atmosférou představí 10 pečlivě vybraných interpretů. Těšit se můžete na stone rock, indie pop, elektroniku, techno i world music. Připravený je také bohatý doprovodný hudební program mezi hlavními kapelami a samozřejmostí je pestrá nabídka občerstvení.

 

Karlovarský kraj

Řinčení mečů, práskání biče, křik dravců, ladné pohyby tanečnic a středověká hudba. To vše a mnohem více můžete v sobotu zažít na nádvoří zámku Toužim v rámci Dne města. Občerstvení bude zajištěno. Vstupné na akci je dobrovolné.

Co se takhle v sobotu trochu proběhnout? Pohádkový Slavkovský les vás zve do oblasti lázeňského trojúhelníku, nádherné zeleně a naprosté oázy klidu bez mobilního signálu. Běh odstartuje od Loveckého zámečku Kladská, odkud zamíříte do hlubokých lesů mezi rozsáhlá rašeliniště a po závodě si doplň minerály z místních léčivých pramenů. Zaběhnout si můžete 11 nebo 24 kilometrový závod! A samozřejmě nesmí chybět nesoutěžní charitativní běh.

 

Ústecký kraj

Dechberoucí kaňon Ohře, kryty ŘOP, zaniklé obce, Vintířovské lapidárium, daleké výhledy. Nasajte s námi atmosféru opuštěného Doupovska. S Offroad Safari nasednete s námi do offroad dodávky a projedete se kaňonem Ohře, navštívíte bunkry předválečného opevnění, pokocháte se dalekými výhledy od Klínovce po Říp, zaposloucháte se do vyprávění průvodce, který zná tuto melancholickou krajinu skrz na skrz nebo podíváte se do Vintířovského lapidára věnovaného zaniklým obcím Doupova.

 

Liberecký kraj

V Libereckém kraji můžete o víkendu vyrazit na zámek Bezděz, kde bude připravená historická střelnice. Uvidíte zbraně převážně z období 1. poloviny 15. století a poznáte hlavní náplň činnosti palných a střelných zbraní. Luky a kuše patřily ve středověku nejen na bitevní pole, ale také hlavně na lov a k zábavě. A k tomu poslednímu patří i naše střelnice. Návštěvníci si mohou vyzkoušet střelbu z anglických dlouhých luků, jezdeckých luků, z kuše. A to, jak ze silnějších, pro dospělé, tak ze slabších, pro děti. Dále vás čeká kovářská dílna na I. nádvoří a ukázka kovářského řemesla, práce ve výhni s kovem. Užijete si také výrobu drobných předmětů.

 

Pardubický kraj

Baví vás kouzla? Chcete se pobavit a proměnit se alespoň na chvíli v kouzelníka? Přijďte na barevnou kouzelnickou show dvou dam - kouzelnic Elišky a Wendy do Lhůty ve Vysokém Mýtě. Během hodinky kouzel vás naučí jedno i více kouzel během workshopu. Kouzlo si děti samy vyrobí, naučí a doma mohou okouzlit celou rodinu. Během představení kouzelnice objevují barevné šátky, nechávají je mizet a vznáší se i rekvizity. Během programu se představí i úspěšná kouzelnice Eliška, která během svého představení nejen skvěle kouzlí, ale originálně má své vystoupení propojené básničkami.

 

 Kraj Vysočina

O víkendu můžete dorazit na speciálních prohlídkách se děti do prohlídky zábavnou a nenáročnou formou aktivně zapojí a dozvědí se několik informací o historii hradu a životě v dávných dobách. Během této prohlídky jsou rodiče jako doprovod, výklad obsahuje pouze kusé informace o historii hradu a jeho majitelích. Chybět nebude ani malá odměna na konci prohlídky s upomínkou na hrad. 

 

Jihomoravský kraj

Brno bude opět hostit Letní evropské hry handicapované mládeže Emil Open. Od 22. do 26. června se na brněnských sportovištích utkají sportovci ve věku od deseti do šestadvaceti let se zdravotním postižením. Své síly budou měřit v sedmi sportech a více než 30 disciplínách. Jedinečný projekt Emil Open se uskuteční již pojedenácté.

Celý víkend se dále koná Kefasfest - open air festival odehrávající se v areálu bývalého kláštera Rosa coeli v Dolních Kounicích již od roku 2012. Tento nádherný areál vdechuje akci neopakovatelnou atmosféru, kterou nelze zažít nikde jinde. Jedná se o křesťanský festival pro mládež s bohatým programem plným hudby, sportovních aktivit a kreativních workshopů. Program doplňují výstavy, filmy, divadlo a přednášky na aktuální témata.

 

 Zlínský kraj

Doražte na 40. ročník jednoho z nejstarších festivalů v republice. Valašský špalíček 2022 nabídne v průběhu čtyř dnů na čtyři desítky umělců a hudebníků ze všech koutů světa, jež spojuje kvalitní hudba 60. a 70. let, jakožto i současná tvorba navazující na počátky big beatu. Společnost jim dělají žánry blues a folk. 

Třídenní festival Zlín žije je největší akce, kterou Zlín ve svém výročním roce zažije. Nabídne program, který je jedinečný a v mnohém neopakovatelný. Hudební zážitky se prolnou s vizuálními. Nejvelkolepější akce přinese čtyři multižánrové scény ve veřejném prostoru, pouliční umění a zážitkový program. Na pódiích se vystřídá téměř pět desítek kapel a orchestrů nejrůznějších žánrů. Program festivalu dotvoří více než padesát spolků, iniciativ, organizací a umělců. Největší scéna vyroste na náměstí Práce, kde se odehrají věci mezi nebem a zemí – a to doslova. Program nabídne provazochodce, pyro efekty i atraktivní vystoupení wall dancerů. 

 

Olomoucký kraj

V pátek 24. června v šumperském Pavlínině dvoře nově vyrostou hned dvě hudební scény, na kterých se vystřídá pět účinkujících souborů. Hlavní hvězdou druhého ročníku pohodového festivalu ŠPEK na vzduchu bude brněnská kapela Poletíme?

 

Moravskoslezský kraj

Jste fanoušky Harryho Pottera? V Ostravě v rámci představení Riddiculus vás čeká bláznivý let světem Harryho Pottera. Sedm knih plných dobrodružství zhuštěných do jednoho představení je nejen poctou fenoménu jedné generace, ale i zábavnou a laskavou karikaturou v podání mladých divadelníků. Naši tři hrdinové – Harry, Ron a Hermiona – budou kličkovat v labyrintu oblíbených scén a přeskakovat pohyblivá příběhová schodiště. Čekejte neočekávané a hůlky mějte vždy připravené! 
 
Frýdek-Místek letos opět otevře brány největšího festivalu v podhůří Beskyd a FM CITY FEST, který propukne 24.-25. června v areálu textilky Slezan, tak po roce znovu roztančí celé město, už počtvrté. A ty u toho můžeš být s námi! Tak na nic nečekej, festival je už měsíc svým zahájením z 90 % VYPRODÁN a my čekáme full house, takže se taky může stát, že vstupenky na místě už nekoupíte.
 
 
 

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete