Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 25. - 26. května 2019

Nabídka akcí na nadcházející víkend je opravdu bohatá. Můžete vyrazit na řadu festivalů, například na multižánrový Mezi ploty, s dětmi na Ratolest Fest, za filmem na Zlín film fest nebo za italskou kuchyní na Italian Food Festival. Nabízí se i řada Dnů otevřených dveří, mezi jinými i třeba do skláren ve Světlé nad Sázavou. 

Fotogalerie k článku

Nabídka akcí na nadcházející víkend je opravdu bohatá. Můžete vyrazit na řadu festivalů, například na multižánrový Mezi ploty, s dětmi na Ratolest Fest, za filmem na Zlín film fest nebo za italskou kuchyní na Italian Food Festival. Nabízí se i řada Dnů otevřených dveří, mezi jinými i třeba do skláren ve Světlé nad Sázavou. 

Praha 

V Praze v květnu odstartoval 74. ročník mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro. Milovníci klasické hudby se mohou těšit na vystoupení řady osobností, včetně nových talentů. I nadcházející víkend přináší pestrý program.

Oba víkendové dny se můžete vydat za vínem na Novoměstskou radnici na festival Praha pije víno. Letos zde budou pozváni vinaři z Gruzie, takže budete mít jedinečnou možnost ochutnat jejich vyhlášené víno, vyráběné v tradičních hliněných nádobách.

Výstaviště Praha Holešovice bude o víkendu hostit další festival, tentokrát Italian Food Festival. Je specifický tím, že se snaží na jednom místě spojit výborné italské produkty v Praze a produkty pocházející z Itálie.

Opět po roce je tu Ratolest Fest, festival zážitků pro rodiny s dětmi do 14 let. Jako již tradičně jej hostí pražská náplavka, na níž najdete víc než 100 interaktivních zastávek u tělovýchovných jednot, sportovních klubů, školek a organizací pracujících s malými i těmi nejmenšími.

Máme pro vás také pozvánku na šestý ročník Středověkých slavností v Břevnovském klášteře.

A nemůžeme zapomenout pozvánku na oblíbený a hojně navštěvovaný festival Mezi ploty, který se tradičně koná v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. Svým rozsahem, počtem účinkujících a mimořádným žánrovým rozpětím u nás prakticky nemá konkurenci.

Středočeský kraj

Největší výstava železničních modelů a modelových kolejišť bude od pátku do neděle k vidění v Pečkách, kde kolejiště a modely mašinek a vláčků zaplní tři historické tovární haly.

Do Roztok u Prahy si v sobotu můžete přijít zaházet talířem na Frisbee sportovní den. Můžete si zde vyzkoušet freestyle frisbee ve workshopech se speciálními disky i čím dál populárnější discgolf a setkat se se zajímavými osobnostmi. 

Navštívit můžete také festival Zaječice 2019, který je takovou hudební oslavou máje v této malebné vesnici u Pyšel.

Jihočeský kraj

V Hořicích na Šumavě vás v sobotu čekají Hořické pašijové hry. Zažijete zde v divadelním podání dávný příběh o posledních dnech Ježíše Krista. Vyrazit můžete také do Kolodějů nad Lužnicí na zámek Mitrowitz. Renesanční jihočeský zámek otevře své brány mariánské pouti.

Plzeňský kraj

Burger Street Festival na tento víkend znova rozpaluje gril v areálu Plzeňského Prazdroje, abyste mohli ochutnat ty nejlepší hamburgery a další speciality, které se k nim skvěle hodí.

Nenechte si ujít Den otevřených dveří Národní základny humanitární pomoci ve Zbiroze. Díky této akci si prohlédnete běžně nepřístupné prostory, dozvíte se spoustu zajímavostí, uvidíte ukázky práce hasičů, policistů a lezců a jejich techniky, čekají vás též zajímavé rozhovory a mnoho dalšího.

Zámek Kozel bude letos hostit 1. ročník festivalu Víno a jídlo na zámku Kozel. Připravena bude dvacet stánků tuzemských vinařství, na deset stánků delikates, dílničky pro děti a komentované prohlídky zámku.

Ústecký kraj

V sobotu můžete vzít své děti na Dětský den v Dolních Habarticích. Kromě fotbalového utkání bude připraveno velké množství atrakcí pro malé i velké děti.

V Ústí nad Labem se v neděli koná 6. ročník festivalu Čajů fest, který je zasvěcen jak jinak, než čaji.

Královéhradecký kraj

V Královéhradeckém kraji se můžete od pátku do soboty zúčastnit závodu Hannah EPO Survival, mistrovství České republiky v přírodním víceboji. Dvojice závodníků zde poměří své síly v celé řadě sportovních disciplín, jako je například běh, jízda na kole, bruslích nebo kánoích, lezení, lanové překážky a mnohé další. 

Art and Food Festival Na jednom břehu zaplní v sobotu Orlické nábřeží. Umění, design, výborné jídlo a hudba se potkají na jednom břehu, kde si vše budete moci vychutnat pěkně pohromadě.

Kraj Vysočina

Ve Světlé nad Sázavou si jistě nenecháte ujít Den otevřených dveří ve sklárně Crystalite Bohemia. V sobotu zde budou mít návštěvníci jedinečnou možnost poznat, jak se vyrábí nápojové i dekorační sklo na moderních výrobních linkách.

Na zámku Žďár nad Sázavou vás zase čekají Dny otevřených zahrad. Během víkendu vás zde čeká řada workshopů a koncertů, ale také atmosféra, ve které se snoubí propojení kultury a živé přírody.

Moravskoslezský kraj

21.ročník Veteran Rally Ostrava 2019 startuje tuto sobotu na Masarykově náměstí. V prostorách Slezskoostravského hradu v Ostravě čeká rodiče s dětmi Pohádkový les. Na programu jsou dílničky, soutěže, pohybové aktivity a vystoupení dětských skupin na pódiu.

Jihomoravský kraj

Animefest je každoroční setkání fanoušků mangy a anime, které se tentokrát koná od pátku do neděle v Brně. Čekají vás kvalitní přednášky, zábavné soutěže, praktické workshopy a promítání nových i starších anime. Na Masarykův okruh se v pátek a v sobotu vrací 12hodinový vytrvalostní závod cestovních a GT vozů - 12h Hankook.

Olomoucký kraj

Na zimním stadionu HC Olomouc vystoupí v sobotu známý soubor Alexandrovci na svém turné.

Pokud byste raději dali přednost lidovým tradicím a české hudbě, pak vás zveme na Folkmáj, folklorní a dudácký festival, který se koná v sobotu v Javorníku. Uslyšíte dudáky a folklorní skupiny z různých krajů České republiky i ze zahraničí.

Zlínský kraj

59. ročník Zlín film festivalu startuje již tento pátek a potrvá až do 1. června. Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež je největší akcí pořádanou ve Zlínském kraji. Mottem letošního ročníku je "objevuj a poznávej", které odkazuje na dobrodruha a spisovatele Miroslava Zikmunda. Návštěvníci se mohou těšit na filmové poznávání a objevování ve třech oblastech: příroda, lidé a země. V rámci této sekce se bude promítat více jak 40 filmů a dokumentů.

Ve Zlíně vás čeká ještě jeden festival, tentokrát sportu. Wannado, představuje největší náborový sportovní festival v České republice pro rodiny s dětmi od 3 do 18 let.

V Kroměříži se potkají milovníci rocku na festivalu Rock in Kroměříž. Na tomto open air festivalu se mimo jiné představí kapely Arakain, Katapult, Škwor, Rybičky 48 a další. Festival nabízí možnost vyzkoušet si tradiční sporty, i ty, o kterých se jim ani nesnilo.

Zajímavé akce v okolí

Ústecké Velikonoce 2024 - Ústí nad …

25.03.2024 - 29.03.2024
Ústí nad Labem

Velikonoční jarmark na Lidickém náměstí nabídne 25.- 29. března bohatý kulturní program! Těšit se můžete na hudební…

Veselé Velikonoce s kraslicemi od C…

26.03.2024 - 01.04.2024
Praha

První jarní den máme za sebou a za dveřmi už netrpělivě čekají Velikonoce. K těm neodmyslitelně patří malovaná i…

Velikonoční městečko 2024 - Frýdek-…

28.03.2024 - 30.03.2024
Náměstí Svobody

Program na pódiu pro děti i dospělé, trhy s řemeslnými výrobky a nejrůznějšími dobrotami místní gastronomie, živá…

Retropárty 2024 - Telč

28.03.2024 - 29.03.2024
Telč

Legendární DJ Zamorano přijíždí oslavit zelený čtvrtek do Telče!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete