Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 25. – 26. ledna 2020

Tento víkend vás zveme nejen na plesy, ale také na první masopustní akce u nás, například na Máslovický masopust. V Praze si nenechte ujít Festival ledových soch nebo Festival krátkých filmů. V horských oblastech se chystají tradiční závody v běžeckém lyžování - Jilemnická a Karlovská 50 nebo Šediváčkův long. Tak všem přejeme dostatek sněhu.

Fotogalerie k článku

Praha 

V Praze můžete navštívit Festival krátkých filmů, který běží v kině Světozor a v kině Pilotů až do neděle. Můžete se těšit na ty nejinspirativnější krátké filmy z celého světa.

A už je tu také masopust. Ten pražský bude spojený s akcí Letenské prase aneb zabijačka v muzeu. Součástí toho letošního budou masopustní obchůzky po kulturních institucích s pohoštěním na místě.

Oblíbenou zimní akcí je také Festival ledových soch, který se letos koná již podeváté na střeše nákupního centra Galerie Harfa a je svého druhu u nás akcí největší. 10 sochařů v průběhu víkendu z ledových kvádrů v nadživotní velikosti ztvární komiksové postavy. 

Středočeský kraj

Zveme vás také na Máslovický masopust, letos na jeho 12. ročník. Těšit se můžete na vesnickou zabijačku, soutěž v pojídání jitrnic nebo průvod masek s hudbou.

Je tu opět udílení filmových cen Trilobit, které se již tradičně koná v berounském Kulturním domě Plzeňka a připomene zlatou éru swingu nejen na americkém kontinentu, ale i v naší vlasti. Diváky čeká i ochutnávka filmové tvorby uplynulého roku.

Plzeňský kraj

Svátek všech zamilovaných, sv. Valentýna, můžete v Plzni oslavit Valentýnským plesem. V sobotu se tu bude tančit, plesat a slavit a okouzlující výzdobou a bohatým programem.

Interaktivní písničková show pro malé i velké vás čeká v KD Klatovy tuto neděli. Vystoupí zde dětmi oblíbená Míša Růžičková.

Karlovarský kraj

V Chebu si nenechte tuto neděli ujít koncert vážné hudby v podání Západočeského symfonického orchestru. Bude věnován připomínce 75. výročí osvobození Osvětimi a Mezinárodnímu dni památky obětí holocaustu. 

Representativní prostory, bohatá myslivecká tombola, zvěřinové speciality za lidové ceny a nabitý myslivecký program čeká všechny, kteří se vydají tuto sobotu na tradiční myslivecký ples v Karlových Varech.

Ústecký kraj

Na náměstí v Mostě se můžete těšit na 1. farmářskou slavnost, kterou doplní svou originální hudební produkcí kapela Spolektiv. Součástí bude i soutěž o nejchutnější mosteckou jitrnici.

Liberecký kraj

Jilemnická 50, akce pro všechny milovníky běžeckého lyžování, se koná již tento víkend v Jilemnici. Startovat můžete na trasách 10, 25 a 50 km. Organizátoři mysleli i na malé běžkaře a připravili dětské závody s hromadným startem.

Královéhradecký kraj

Šediváčkův long 2020 je pojmem mezi mushery a představuje extrémní závod psích spřežení u nás. Tradičně jej hostí Orlické hory. V Deštném v Orlických horách odstartoval toto úterý a vyvrcholí v sobotu závěrečnou 35 km dlouhou trasou.

Svatební veletrh Svatbárium je veletrh plný nápadů, který můžete navštívit v sobotu v Hradci Králové. Jistě zde najdete inspiraci a praktické rady pro vaši svatbu.

Kraj Vysočina

Zveme vás také na mimořádný den věnovaný požáry sužované Austrálii, který připravila jihlavská zoo na tuto neděli. Tento den zde bude také zahájen prodej originální sběratelské bankovky Euro Souvenir s motivem ohrožených druhů zvířat. Na programu je také povídání zoologů o australských zvířatech přímo v expozici Australská farma.

Olomoucký kraj

Ve znovuotevřeném Clubu Záhoří v Prostějově vás zvou na první Rock-Metal koncert. Vystoupí kapely jako Black Sabbath DIO Tribute z Olomouce a Mandelinky z Rychvaldu a Zbytky sluchu! z Brna.

Ples Dance roztančí sobotní Olomouc. Rytmy klasických tanců i latinskoamerických vás bude provázet taneční mistr Zdeněk Chlopčík, známý porotce ze Star Dance.

Jihomoravský kraj

Do Jihomoravského kraje vás tentokrát nezveme na degustace vína, ale na degustace hmyzu. Velký hmyzí večer nabídne odvážným v sobotu řadu netradičních lahůdek v podobě cvrčků na másle, restovaných moučných červů, sarančat a nebude chybět ani hmyzí dezert. 

Zlínský kraj

Ve Velkých Karlovicích se poběží Karlovská 50, ale závodníci si mohou vybrat i trasy v délce 25 a 10 km klasickou technikou. V sobotu čeká všechny Zlíňáky tematický Ples Nemocnice na kraji města. Na plesu nebude chybět módní přehlídka sestřiček, taneční vystoupení, bohatá tombola a samozřejmě moderátor celého večera.

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete