Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 25. - 26. prosince

Praha

Jelikož tento víkend vyšel na 1. a 2. svátek vánoční, moc akcí se nekoná, přesto jsme jich pár pro vás dali dohromady. Za tým Atlasu Česka vám přejeme Šťastné a veselé Vánoce, žádné kosti v kaprovi, bohatého Ježíška a hlavně pevné zdraví.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Hlavní město Praha

Vánoce bez "Rybovky" by byly jako vanilkový rohlíček bez vanilky, kapr bez kostí nebo štědrovečerní stůl bez zapálené svíčky. Vypravte se na tradiční koncert do pražského kostela Svatého Šimona a Judy, kde vás na Boží Hod čeká Rybovka bez sentimentu, ale stále poetická ve spojení s kouzelným světem loutek Divadla Lampion a inscenátorem čarokrásných příběhů Matějem Formanem. 

Rádi trávíte svátky aktivně? Tak to máte štěstí, že poslední prosincový týden v Praze probíhá Týden sportu zdarma. Jít si zacvičit, zaplavat si, zahrát si squash, nebo vylézt na horolezeckou stěnu a ještě k tomu zcela zdarma! Akce se pořádá především díky provozovatelům pražských sportovišť, kteří se do projektu aktivně zapojují.

 

Středočeský kraj

Chcete vidět něco opravdu netradičního? Potom vyražte do Máslovic, kde vás, jak už tomu název města napovídá, čeká Betlém z čeho jiného než z másla. Betlém z másla můžete vidět v Muzeu másla až do konce ledna 2022, otevřeno vždy v sobotu a v neděli a kromě stálé expozice tu na vás čeká ještě výstava Rok s perníčky.

 

Pardubický kraj

Vánoční období vás může unést do světa pohádek nebo do hřebčína starokladrubských běloušů a vraníků v Kladrubech nad Labem nebo ve Slatiňanech. V Kladrubech nad Labem se můžete těšit na Zimní království - komentovanou prohlídku stájí, kočárovny s expozicí starokladrubského koně a zámku. Nenechte si ujít také prohlídku lesovny a výstup na rozhlednu, ze které se vám nabídne ojedinělý pohled na hřebčín a jeho okolí.

 

Plzeňský kraj

Vánoční svátky jsou časem plným příběhů. Vedle tradičních si můžete nechat vyprávět i takové, které jste možná ještě nikdy neslyšeli. Co třeba příběh legendárního piva Pilsner Urquell? Věděli jste například, že slavný plzeňský ležák je dodnes vzorem pro více než 80 % všech pivních značek? Chcete-li si na chvíli odpočinout od záplavy vánočních světýlek, vydejte se na prohlídku pivovaru Plzeňský Prazdroj. 

Pokud byste rádi zažili trochu kultury, máme pro vás v Plzeňském kraji ještě jeden tip. Na Boží hod vystoupí v plzeňském Divadle pod lampou kapela V3ska. Koncert začíná v 19:30.

 

Liberecký kraj

Chcete se na svátky trochu pobavit? Příběh starý jako lidstvo samo ztvárnilo divadlo v ve Slané (okr. Semily). Ani sama Smrt nezabrání tchýním prudit a montovat se do života svým mladým. Čistokrevná "řachanda" okořeněná duchařinou popisuje vztah mezi tchýní a zetěm, snachou a tchýní, mezi matkou a dcerou, synem a matkou, mezi mladými manžely a konečně a hlavně mezi tchýněmi samotnými. Nenechte si na druhý svátek vánoční ujít divadelní komedii Tchýně na zabití.

 

Jihočeský kraj

Pro hudební milovníky máme jeden žhavý tip. Na druhý svátek vánoční se můžete vydat do českobudějovického klubu Tempo na povánoční koncert Emmy Smetany a Jordana Haje, kteří letos byli krůček od toho reprezentovat Českou republiku v Eurovizi. 

 

Moravskoslezský kraj

Do Moravskoslezského divadla v Ostravě se můžete v sobotu vydat na oblíbený muzikál. Příběh inspirovaný nesmrtelnou Shakespearovou tragédií Romeo a Julie, hudba geniálního skladatele Leonarda Bernsteina a náročná taneční čísla řadí West Side Story k vrcholům hudebního divadla.

 

Jihomoravský Kraj

V Brně se i letos můžete s dětmi vydat na vánoční stezku po Bílé Hoře. Tentokrát vás provedou skřítečkové, kteří vás dovedou až ke Sněhurce! Stezku si můžete projít od Štědrodenního rána až po Štěpánský večer!  Stezka je zdarma, jen si vezměte sebou deníček a tužku, vše ostatní najdete na místě. Začátek je u Skautské základny u ulice Slatinská a vede Bílou Horou až na vrchol. Po cestě vás čeká 7 trpasličích zastavení.

Zajímavé akce v okolí

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Urban Challenge 2024 - Praha

19.04.2024 - 20.04.2024
Bohnice

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Galakoncert 03 – Film & Musical za …

20.04.2024 - 20.04.2024
Praha

Užijte si hity z Moulin Rouge, Jesus Christ Superstar, Hříšného tance, Jamese Bonda a mnoha dalších světových i českých…

Butky Park otvírá: Festival plný zá…

20.04.2024 - 20.04.2024
Galerie Butovice

Zapište si do kalendáře butovickou událost roku: v sobotu 20. dubna 2024 zahajuje sezónu multifunkční Butky Park a na…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete