Statistika našeho portálu

  • 102 339 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 26. – 27. listopadu

Fotogalerie k článku

Praha

Pokud máte rádi po domácku vyrobené věci, nebo sami radí vyrábíte, nenechte si ujít akci s názvem MINT MARKET no. 36, která se uskuteční v pátek a sobotu 25. a 26.11. v Praze v hale 13 v Pražské tržnici. Těšit se můžete na pestrou nabídku více než devadesáti tvůrců a designérů z celé České republiky, Slovenska i Ukrajiny. MINT Market je trh se svěží módou, šperky, designem a delikatesami. Objeví se zde pestrá nabídka s láskou šitých kabelek, ručně vyráběných šperků, bio kosmetiku, svíčky, originální papírenské zboží, macramé, porcelán, hračky pro děti a mnoho dalšího. V hale 13, pěkně v suchu a pod střechou, tak budete moci podpořit malé české značky a kreativce. 

Milovníci komiksů jsou srdečně zváni na FRAME Prague Comics Art Festival, což je dvoudenní prodejní přehlídka současného komiksu, ilustrace a samovydavatelské tvorby. Všichni milovníci komiksů se sejdou poslední listopadový víkend v Divadle X10 v centru Prahy.  Návštěvníci se mohou těšit na řadu vzdělávacích přednášek a panelových diskuzí s domácími a zahraničními hosty, výstavy, workshopy, křty nových publikací, živé kreslení, knižní trh a mnohem více. Cílem festivalu je představit veřejnosti malá nakladatelství, dynamickou komunitu autorů a tvůrčích kolektivů, kteří posouvají hranice komiksu a ilustrace. Letošní ročník se zaměřuje na cestopisné komiksy (tzv. travel comics)  a tak se můžete těšit na přednášky, workshopy a výstavy z cest vzdálených i blízkých, skutečných i vysněných.

Přijďte se podívat tuto sobotu v 16:30 na Vánoční stromeček, který se rozsvítí na Staroměstském náměstí za přítomnosti vedení města Prahy a s hudebním doprovodem. Stromeček se bude takto strom rozsvěcovat každý den po celou dobu trvání adventních trhů. Nemusíte se proto obávat, že byste to nestihli. První rozsvícení je ale to pravé a jedinečné.

Disneyho Ledové království bude doprovázeno živým vystoupením Pražského symfonického orchestru, jednoho z nejslavnějších českých orchestrů současnosti. Připomeňte si oblíbené dobrodružství Elsy, Anny, Olafa a Kristoffa a shlédněte celý film s dialogy na obrovské obrazovce s hudbou v podání živého orchestru!

 

Středočeský kraj 

Přijďte si navodit vánoční atmosféru do muzea Sedlčanska, které opět zahájí adventní období oblíbenými předvánočními dny řemesel, letos v pátek 25. a v sobotu 26. listopadu od 9 do 17 hodin, resp. 18 hodin. Vstupné dobrovolné.

sobotu se na náměstí Starosty Pavla v Kladně rozsvítí vánoční stromeček18:00 hodin. Rozsvícení budou doprovázet vánoční koledy místních pěveckých sborů. Samozřejmostí budou i otevřené stánky, které vás pozvou ať už na kelímek svařeného vína, nebo navodí alespoň trochu inspirace na nákup vánočních dárků.

 

Vysočina

Začíná nám Advent, a proto i vy můžete navštívit adventní trhyPanském dvoře, které si pro vás připravilo město Telč. Přijďte se naladit na vánoční atmosféru. Těšit se můžete na dobré občerstvení, teplé i studené nápoje, trdelník, dobrou kávu, studnické perníčky, stánky s vánočním zbožím a dekoracemi. Dopoledne proběhne vystoupení žáků ze Základní umělecké školy Telč a od 15:00 loutková pohádka Čarodějova hůlka od Divadla Sokol Telč. Celý den budou probíhat prohlídky pivovaru a na prodej bude nový druh piva Vánoční IPA! Vstupné bude dobrovolné, výtěžek půjde na Dětský Domov Telč. 

 

Jihočeský kraj

Město Český Krumlov vás tuto sobotu srdečně zve na koncert v tamější synagoze. Spolektiv hraje a zpívá výhradně autorskou hudbu s použitím klasických kytar, dechových nástrojů, šestistrunných baskytar, perkusí i moderních industriálních nástrojů a přístrojů. V hudebním projevu se spojují prvky folku, rocku, šansonu i jazzu.

Na rozsvícení vánočního stromu můžete vyrazit také do Českých Budějovic, tam proběhne v sobotu 26.11.2022 v 16:30 hod. na náměstí Přemysla Otakara II. Jemným vstupem k prvnímu rozzáření stromu bude proslov zástupců města. Těšit se můžete také na příjemný hudební doprovod a klasické koledy. Ochutnat můžete nejrůznější druhy cukroví. Když budete mít štěstí, objevíte i jedinečné kávové cukroví.

 

Plzeňský kraj

Vánoční stromeček se musí na Vánoce řádně ozdobit. Krásné ozdoby si můžete s rodinou přijít vytvořit tuto sobotu do Farmparku u Toma v Ledcích u Plzně. Po celý den bude probíhat výroba vánočních ozdob a zdobení vánočního stromu ve Farmaparku. Slavnostní rozsvícení proběhne v 17:00h hodin.

Rozsvícení vánočního stromu v Plzni na náměstí Republiky probíhá vždy první adventní neděli, což letos vychází na 27.11.2022. Program bude zahájen již v odpoledních hodinách a bude provázen folklorní hudbou. Vánoční strom se sice rozsvítí až 27. listopadu, ale na trhy na náměstí Republiky se můžete vydat již od 23. listopadu a navštěvovat je můžete denně až do 23. prosince 2022. Užít si můžete nejen svařák a lidová řemesla, ale také živý betlém s oslíkem a ovečkami.

 

Karlovarský kraj

Vánoční strom, jako důležitý symbol Vánoc, se rozzáří již tuto neděli poblíž Spa Hotelu Thermal v Mlýnské kolonádě v Karlových Varech, kterou bude projíždět vánoční vláček. Odpoledne i večer bude protkán koncerty a četným vystoupením na pódiu v rámci adventních trhů v Karlových Varech. Očekávat ale můžete i klasické stánky s řemeslnými výrobky, občerství, vánoční ozdoby i vánoční girlandy v mnoha provedeních.

 

Ústecký kraj

Bojíte se rádi? Vezměte své děti tuto sobotu do Muzea Ústí nad Labem, kde je čeká zábavný dětský program plný her a soutěží v celé budově muzea. Společně si něco vytvoříme, budeme se bát, protáhneme těla a také potrápíme hlavičky. Akce se koná od 10:00 do 16:00. Vstupné je 50 Kč.

V Ústí nad Labem bude vánoční strom rozsvícen v neděli 27.11.2021 na Lidickém náměstí. Ve stejný den začínají také ústecké adventní trhy, které budou trvat od 27. listopadu do 23. prosince 2022. Na trzích si můžete pořídit inspirovat vánoční výzdobou nebo si nějakou i pořídit ve stáncích.

 

Liberecký kraj

Pro navození té pravé vánoční atmosféry pro vás zámek Zákupy nazdobil své interiéry. Přijeďte se podívat na speciální adventní prohlídky zámku.

 

 

Královéhradecký kraj

Vánoční radovánky zahájí o víkendu vánoční trhy v Náchodě. Vánoční trhy s možností nákupu drobných dárků, vánočních dekorací a mnoho dalšího od různých prodejců. Po celý víkend jsou pro děti připraveny dílničky. Těšit se můžete na zdobení perníčků, výrobu svíček z včelího vosku, malování keramiky a další.

 

Pardubický kraj

Do města Litomyšl můžete o víkendu zavítat na jedinečnou zábavnou show s rádiově řízenými modely, dekovými hrami a turnaji. Jedná se o RC Model show v Litomyšli. Na akci se předvedou dálkově ovládané nákladní automobily, stavební stroje a technika. Součástí je modelová silnice, mosty, překladiště a řada dalších zajímavostí jako např. STK ,myčka, skladiště, kontejnerový terminál a další. Rovněž tak nechybí plocha se stavebními stroji a zemními pracemi. Součástí akce je maxi autodráha s těmi nejrychlejšími modely.

 

Jihomoravský kraj

Zahájit Advent můžete společně s rodinou v Kyjově. V sobotu 26.11. se ve Vlastivědném muzeu Kyjov konají Adventní tvořivé dílny v čase 13:00 – 17:00 hodin. Program zahrnuje výrobu adventních věnců, zdobení perníčků, tvoření vánočních oplatek a svíček z včelího vosku. Vstupné je 50 Kč.

Pokud zbožňujete kouzelnický svět Harryho Pottera a rádi se zasmějete dobrému vtipu, rozhodně si nenechte v neděli ujít akci v Brně s názvem Riddikulus, jedinečné divadelní představení pro všechny, co milují kultovní kouzelnický příběh a nebojí se z něj utahovat! Přeměny známého příběhu se chopili mladí divadelní stíhači a kulturní platforma OZ Artefakt, jež nabízí příležitosti studentům, absolventům múzických umění a čerstvým talentům. Jejich hlavními zaklínadly jsou humor a melodie, výsledkem je chytlavá parodie.

 

Zlínský kraj

Město Zlín už po osmé pořádá akci s názvem Zlín Design Market. Akce se uskuteční tento víkend v 61. budově. Design Market je prodejní přehlídka autorského designu, která dává mladým tvůrcům možnost představit své výrobky z oblasti oblečení, módních doplňků, přírodní kosmetiky, doplňků do bytu, šperků, výrobků z papíru i dalších. Pro návštěvníky je připravený také doprovodný program ve formě workshopů a besed. K dispozici bude i občerstvení. Zlín Design Market letos mění místo konání, hostí jej Galerie 61 – Kulturní zóna Zlín umístěná v 61. budově továrního areálu.

 

Olomoucký kraj

Jste srdečně zváni na adventní jarmark v Čokoládovně Troubelice, který se uskuteční tuto sobotu. Budete moci nakoupit vánoční dárky v podobě výborných čokolád, adventní kalendáře i mikulášskou nadílku. K dostání budou také naše další produkty a pár zajímavých výrobků z okolí. Nebude chybět ani sladké občerstvení a něco na zahřátí. 

 

 

Moravskoslezský kraj

Havířově zahájí období Vánoc rozsvícení vánočního stromečku, které se uskuteční v sobotu 26.11. v 17:00 hodin. za doprovodu primátora města. I letos se jistě můžete těšit na nádherný ohňostroj, který bude doprovázet rozsvícení vánočního stromu.

Navštivte o také Vánoční jarmarkBohumíně, který se na náměstí T. G. Masaryka uskuteční v sobotu 26. listopadu. Tradiční stánkový prodej výrobků i občerstvení doprovodí svým vystoupením multiinstrumentalista a dlouholetý člen kapely Věry Špinarové Ivo Šindel, do kulturního programu se zapojí i děti z místních mateřských a základních škol. O den později, tedy v neděli 27. listopadu, se na stejném místě rozzáří vánoční strom. Slavnostní rozsvícení spojí Bohumín s koncertem zpěvačky Šárky Rezkové.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

19.05.2024 - 19.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 19. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Rodinný festival Respekt k porodu 2…

13.05.2024 - 19.05.2024
HALA 13

Tradiční festival pro ženy i muže, kteří se chtějí dozvědět nové informace od řady odborníků a mít možnost udělat si…

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 18. květen

Dnes má svátek Nataša

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete