Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 27. - 28. dubna 2019

Před námi je poslední dubnový víkend, kdy se na mnoha místech naší republiky budou pálit čarodějnice (vzhledem k suchu možná někde jen symbolicky), stavět máje, konat oslavy keltského svátku Beltaine nebo pořádat sportovní akce v přírodě. Vyberte si akci, která se vám líbí a užijte si krásný víkend.

Fotogalerie k článku

Před námi je poslední dubnový víkend, kdy se na mnoha místech naší republiky budou pálit čarodějnice (vzhledem k suchu možná někde jen symbolicky), stavět máje, konat oslavy keltského svátku Beltaine nebo pořádat sportovní akce v přírodě. Vyberte si akci, která se vám líbí a užijte si krásný víkend.

Praha 

V sobotu můžete vyrazit na akci všech klubů historických vozidel v ČR Grand Veteran, která se koná v areálu bohnické léčebny. Na jednom místě uvidíte historické vozy, motocykly, historické závodní automobily, vojenskou historickou techniku a další. Nebude chybět ani doprovodný program pro děti. Sobotní večer se můžete připojit na noční koloběžkování, akci, která startuje v Praze-Braníku. Vybrat si můžete trasy o různé délce, stejně jako trasu pro děti s plněním různých úkolů.

Pokud o víkendu navštívíte Kroužkovací stanici Národního muzea v Praze-Hostivaři, pak se můžete zúčastnit mezinárodního soutěže City Nature Challenge, která je zaměřená na poznávání přírody hlavního města. V areálu Kroužkovací stanice budou probíhat celodenní ukázky odchytu a kroužkování ptáků, seznámení s netopýry a komentované procházky po zdejším arboretu.

A pokud byste rádi v neděli někam vyrazili na čarodějnice, pak můžete třeba na Bílou Horu nebo do Jezdeckého střediska Zmrzlík.

Středočeský kraj

V sobotu se můžete v historickém voze a s parní lokomotivou vypravit do Velvar do interaktivní železniční expozice Muzea technických hraček. Budou zde pro vás připravené kmentované prohlídky. Zámek Mníšek pod Brdy zve na netradiční čarodějnické prohlídky, které se konají oba víkendové dny. Sobotní večer můžete zasvětit vínu a vyrazit na Melnickou vinnou noc, která se letos koná již po osmé. Místní vinaři pro vás otevřou své sklepy a vy budete moci ochutnat jejich vína.

Patříte-li mezi obdivovatele keltské kultury, pak si nenechte ujít sobotní svátek Beltaine na zámku Nižbor, kterým místní keltské kulturní centrum zahájí svou sezonu. Čeká vás slavnost plná veselí, radovánek, keltského zpěvu a tance. Chybět nebudou ani ukázky keltského řemesla či bojových dovedností.

Mělnické kulturní centrum zve na nedělní pohádku Tři kmotřinky, která vypráví příběh chudého rybáře.

Jihočeský kraj

Oslavy keltského svátku Beltaine chystají na sobot i na Housově mlýně u Tábora. Akci můžete spojit i s prohlídkou místní filmové zbrojnice.

Plzeňský kraj

V Plzeňském kraji doporučujeme o víkendu navštívit Pilsen Mini Maker Faire, tedy festival projektů a experimentů z oblastí nových technologií, řemesel, 3D tisku, ale i vyšívání, elektroniky, designu, dronů, modelářství a mnoho dalších. V sobotu odstartuje oblíbený seriál běžeckých závodů Hannah Pilsen Trail svým prvním závodem z Radče do Volduch. Na výběr bude několik tratí, včetně nejnáročnější v délce 48 km.

Výroční koncert dechového orchestru mladých Juvenka se koná v sobotu v Bezdružicích. Můžete na něm podpořit svou účastí mladé, začínající talenty dechové, populární či filmové hudby.

Ústecký kraj

Čarodějnice, strašidla a různí bubáci vás v sobotu přivítají na zámku v Děčíně, pokud se tam vydáte na prohlídku. Děti zde čekají úkoly vyžadující šikovnost a statečnost, ale nemine je ani odměna. 

Pardubický kraj

Pálení čarodějnic se bude v sobotu konat také na Dolní Moravě v místním sportovním areálu. Na programu bude salon krásy čarodějky Saxany, tvořivá dílna U Netopýra, záchrana Lexikonu kouzel nebo třeba kouzla a pokusy čaroděje Poplety. MINT market v sobotu zavítá s 1. ročníkem do Litomyšle. Čeká vás zde nezávislá móda, lokální zboží, originální design, zdravé a netradiční lahůdky. 

Královéhradecký kraj

Kam jinam v tomto kraji vyrazit za čarodějnicemi, než na hrad a zámek Staré Hrady. O víkendu vás zde čekají lekce létání na koštěti, prohlídky s čarodějnicemi a návštěva pohádkové půdy, sklepení i celého hradu a zámku. Na Šrámkově statku v Pileticích vás v sobotu čeká tradiční májová zábava - stavění máje. Ale také řada lidových tradic, řemesla a dobré občerstvení.

V neděli pak můžete nakoupit originální výrobky, módu a zdravé potraviny na MINT marketu v Hradci Králové.

Kraj Vysočina

V sobotu můžete na zámku v Třebíči navštívit Jarní zámeckou slavnost. Na programu jsou celodenní řemeslné trhy, vystoupení folklórních souborů a kapel. Pro děti budou připraveny dílničky.

Moravskoslezský kraj

Na hradě Hukvaldy si v sobotu dají slet čarodějnice. Při té příležitosti tu vystoupí také skupina historického a scénického šermu Valmont z Valašského Království a Gotická katovna Ordál. Pokud vás zajímá parkou nebo freerunning, pak si nenechte ujít nedělní kurz pod dohledem zkušeného trenéra, který se koná ve Skalka Family Parku Ostrava.

Jihomoravský kraj

Festival otevřených sklepů vás tentokrát zve do malovaného kraje slováckého Podluží. Díky němu zde o víkendu chutnáte vína z nejjižnějšího cípu Moravy. V Parku na Kraví hoře můžete oslavit Den Země, který je letos příznačně zaměřený na vodu, která je tak nepostradatelná. Dozvíte se, jak každý z nás může vodě pomáhat a chránit ji.

Ve skanzenu ve Strážnici o víkendu zahájí sezonu stavěním máje a vystoupením folklorních souborů. 

Olomoucký kraj

Pálení čarodějnic můžete navštívit v Šumperku, kde se bude konat na nádvoří Vlastivědného muzea Šumperk. Na malé i velké návštěvníky budou čekat soutěže, různé hry i tvoření. Nebude chybět ani čarodějnický rej a samozřejmostí bude i slavnostní vatra.

V Majetíně budou v sobotu pálit čarodějnice, ale také stavět máj. Součástí budou také čarodějnické hry, průvod a opékání buřtů. Čarodějnice do třetice budou rejdit také na zámku Velké Losiny.

 

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete