Statistika našeho portálu

  • 102 214 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 28. - 29. května

Fotogalerie k článku

Hlavní město Praha

Den dětí můžete letos oslavit na Zbraslavi sportem a pohybem v novém sportovním areálu u ZŠ Vladislava Vančury, kde proběhne slavnostní otevření sportoviště v areálu. Vyzkoušíte si různé druhy sportů a pohybových aktivit. Můžete se těšit na prezentaci organizací působících na Zbraslavi i setkání s osobnostmi ze světa sportu. Bohatý program bude složený z exhibičních vystoupení, ukázek sportů a aktivit na hřišti i ve skateparku. Čeká vás zóna s občerstvením i zóna odpočinku. Pro děti bude připravena výzva z různých disciplín se závěrečnou odměnou.

Představení pro všechny milovníky Harryho Pottera se vrací do Prahy. Od první sovy až po souboj s Pánem zla! Neautorizovaný potterovský zážitek za 90 minut! Přeměny známého příběhu se chopili mladí divadelní stíhači a kulturní platforma OZ Artefakt, jež nabízí příležitosti studentům, absolventům múzických umění a čerstvým talentům. Jejich hlavními zaklínadly jsou humor a melodie, výsledkem je chytlavá parodie.

Návrat ke zdravým pohybům, tak by se také mohl jmenovat workshop, který pořádá 29. května 2022 v Praze Škola fitness profesionálů FISAF.cz. Zájemci z řad profesionálů i veřejnosti se v něm dozvědí, jak využít cvičebních poloh vycházejících z psychomotorické ontogeneze, a vše si také v praxi vyzkoušejí. 

Již posedmé se v Praze open-air koncert s názvem Přijďte si s námi zahrát, který se uskuteční v neděli 29. května od 15,00 hod. na Střeleckém ostrově. Patronkou koncertu je Simonoa Stašová a klavírní virtuos Ivan Kahánek, který si také přijde zahrát. Koncert bude jako každý rok moderovat Marek Šulc z rádia Classic Praha.

Máte věci, které vám doma leží a jiným by udělaly radost? Přijďte v neděli 29. května do kavárny InKafe, kde můžete strávit příjemné odpoledne plné nákupů a vychutnat si u toho kvalitní kávu s dezertem nebo jiným občerstvením. Neváhejte vzít s sebou i vaše děti, zabaví se ve 3.patrovém hracím domku. 

 

Středočeský kraj

Vraňanská Farma Hanč, která je oblíbeným výletním místem nedaleko od Prahy, připravila při příležitosti oslav Dne dětí speciální program na sobotu 28. 5. a na své si tu přijdou jak malí, tak velcí. Návštěvníci si mohou prohlédnout farmu, těšit se na soutěže, skákací hrad, opékání špekáčků a další zábavný program. Vedle toho si navíc mohou dopřát chvilku odpočinku a pochutnat si na celé řadě farmářských dobrot, které si mohou dopřát v nově otevřené restauraci, a to včetně výborné zmrzliny z vraňanských jahod. Velkým zážitkem je i nákup ve farmářské prodejně, která je největší prodejnou v regionu a najdou v ní celou řadu vraňanských a lokálních produktů.

V Líbeznici vás zveme na strhující show pro celou rodinu Magická esa. Při velkých "copperfieldovských" iluzích se vedle mistra světa ze Světového poháru bavičů, iluzionisty Pavla Kožíška představí v neočekávaných rolích přední české modelky. Těšit se můžete na čtyřmetrovou skluzavku času, nebezpečné prostoupení obřím ventilátorem, originální levitaci divačky, vystřelení kouzelnice z děla, záhadné čtení myšlenek divákům v publiku a na řadu dalších velkolepých iluzí plných perfektní zábavy!

 

Jihočeský kraj

I letos můžete běžet za všechny, kteří se nevzdali - Běh pro paměť národa. Tentokrát vás čeká v sobotu 28. května krásná trasa na česko-rakouském hraničním přechodu Nové Hrady - Pyhrabruck. Můžete si vybrat závod s hromadným startem na 10 km, 5 km nebo rodinný běh na 1 km. Běžci i neběžci se pak mohou zúčastnit procházky po trase běhu s historikem Janem Ciglbauerem, který nás provede příběhy železné opony. Následovat bude společný oheň, nezapomeňte si buřty doma!

 

Plzeňský kraj

Přeštice mají svůj street food festival! V neděli 29. května se na Masarykově náměstí uskuteční 1. ročník food festivalu s názvem Street food piknik Přeštice. Těšte se nejen na skvělé jídlo, nápoje a gastro speciality, ale také na doprovodný program v podobě řízených degustací moravského vína, degustací prémiových rumů a cooking show v podání Markéty Hrubešové. Vstupné je zdarma.

Zveme vás již na druhý ročník veganského food festivalu v Plzni, který se koná v sobotu 28. května v Plzni. Ať jste vegani či jen rádi zkoušíte nové věci, přijďte ochutnat ze široké nabídky slaných i sladkých jídel! K dobrému jídlu si budete moci samozřejmě dát i osvěžující nápoje. Veškerý sortiment bude 100% rostlinného původu.

 

Karlovarský kraj

V Karlových Varech vás čeká první ročník největší přehlídky vín - Thermal VinFest. Představí se čeští i zahraniční vinaři s výběrem tichých i šumivých vín. Z bublinek nebude chybět italské prosecco, španělská cava nebo champagne. Široké zastoupení budou mít vinařství z Moravy i Čech. Pestrý bude ale i výběr ze zahraničních vinařství - ochutnáte rakouské ryzlinky, italské chianti, francouzské chablis, maďarský tokaj nebo portugalské vinho verde. Kvalitně a hodně pít se nemůže bez dobrého jídla. K vínu vyzkoušíte uzrálé i mladé sýry z místních farm, šnečí speciality, foie gras, uzené šunky nebo čerstvě pražené oříšky. Z grilu husí játra, argentinské steaky, mořské ryby a seafood. Po celý den je připravený bohatý doprovodný program - cimbálovka, degustace a párování vín, sabrage nebo vyhlášení nejlepšího vystavovatele

 

Ústecký kraj

Pokud byste o víkendu nepohrdli sklenkou dobrého vína, můžete se stavit na zámku Velké Březno na Koště hraběte Chotka. Užijete si košt vín za dobrovodu cimbálovky. Na nejstarší vinařské akci v Severních Čechách můžete v příjemném zámeckém prostředí opět ochutnat množství výtečných vín pocházejících z vybraných sklepů. Skvělá vína, skvělá muzika, co víc si přát? 

Byli jste někdy přímo v uhelném lomu za plného provozu? Na tenhle zážitek jen tak nezapomenete. V rámci prohlídky zblízka můžete zažít průjezd kopistskou výsypkou, exkurzi do lomu ČSA, přímo k legendárním těžebním strojům KU800 a RK5000, těžbu hnědého uhlí v přímém přenosu a z bezprostřední blízkosti nebo obdivovat impozantní vyhlídku na zámek Jezeří nad okrajem hnědouhelného lomu.

Přímo v Ústí nad Labem vás v sobotu čeká Family day plný zábavy, bohatý doprovodný a kulturní program. Akce plná dobrého jídla, pití a skvělé nálady. Můžete se těšit na pestrou nabídku street foodu, kurzy vaření, malování na obličej, dětské nafukovací atrakce, fotokoutek a hudební doprovod. Vstup je zdarma.

 

Liberecký kraj

Festival řemesel, hudby a divadla, to jsou Staročeské řemeslnické trhy v Turnově. 25. ročník této akce je v letošním roce významnou součástí oslav 750. výročí první písemné zmínky města Turnov. Staročeské řemeslnické trhy jsou vyvrcholením Týdne oslav tohoto významného výročí. Za dobu svého konání se staly jedinečnou reprezentativní akcí, setkáním těch nejlepších, které v oblasti řemeslné tvorby v Libereckém kraji a celé České republice máme. Kouzlo této akce tvoří propojení řemesla a kulturního programu. Bohatou nabídku řemesel doplní také vynikající občerstvení. Pro děti jsou vedle kulturního programu připraveny také dřevěné houpačky, kolotoč, rozměrné hry, hlavolamy a další atrakce. 

 

Královéhradecký kraj

Máte rádi nové technologie, online hry nebo jste novodobí kutilové? Tak byste si neměli nechat ujít premiérový Maker Faire Festival v Rychnově nad Kněžnou. Ten se uskuteční v neděli 29. května 2022 v prostorách Jízdárny v zámeckém parku Rychnov nad Kněžnou.

 

Pardubický kraj

Národní hřebčín Kladruby pořádá dne 28. května v 18.00 hodin v kostele sv. Václava a Leopolda koncert španělské kytary v podání Martina Cáby. Ve večerních hodinách od 19.00 do 23.00 proběhnou v rámci Muzejní noci prohlídky zámeckého interiéru a hřbitovní kaple Povýšení sv. Kříže. Vstup na koncert je zdarma. 

Na letišti v Pardubicích také proběhne jubilejní 30. ročník nejkrásnější letecké show. Představí se vám více než 70 letadel, akrobacie, historické skvosty i premiérové novinky. Z pozemního programu vás zaujme virtuální vyhlídkové letytrenažéry, drony, výstava letadel i vozidel, módní přehlídky, program  bude zajištěn i pro nejmenší. 

 

Kraj Vysočina

O víkendu se ve Žďáru nad Sázavou otevřou soukromé zahrady rodiny Kinských. Čeká vás bohatý doprovodný program tentokrát na téma "Zrcadlení". Užijete si nejen tradiční procházku zahradou, ale i koncert Janáčkova kvarteta, floristicko-farmářský trh, MINT Market nebo piknik v zahradách. 

O posledním květnovém víkendu se na hradě Kámen uskuteční komentované prohlídky areálu hradu se zaměřením na jeho stavebně historický vývoj. Prohlídky budou po oba dva dny začínat v 11:30 a 14:30 na nádvoří hradu. Vstupné je zdarma.

 

Jihomoravský kraj

Máme tu 6. ročník překážkových závodů Urban Challenge 2022! Konečně pořádný adrenalinový zážitek, který je nyní dostupný úplně každému - začátečníkům i trénovaným sportovcům. Čekat vás bude opět 5 km dlouhá trať a více jak 25 originálních překážek z městského prostředí. Pro děti budou připraveny trasy 900 m nebo 1 800 m. Těšit se tak můžete na skvělou zábavu a sportovní vyžití!

 

 Zlínský kraj

Festivalový půlmaraton MONET+ Zlín se po dvou letech vrací do obvyklého jarního termínu. Po loňském ročníku zůstává start u Kongresového centra, ale přesouvá se na 10 hodin dopoledne. Mění se také směr běhu. Závod se uskuteční v neděli 29. května v rámci doprovodného programu 62. Zlín Film Festivalu

Jak už bylo zmíněno výše, do města se v tradičním jarním termínu vrací oblíbená akce plná zábavy a filmů - Zlín Film Festival. Jedním z důležitých festivalových míst je i obchodní centrum Zlaté jablko. Návštěvníci sem zamíří do kinosálů, mohou se zde potkat s celebritami nebo si prohlédnout filmovou výstavu. 62. ročník Zlín Film Festivalu se koná od 26. května do 1. června 2022.

 

Olomoucký kraj

Přijďte si užít den dětí na zámek v Čechách pod Kosířem. V sobotu 28. května 2022 bude zámek patřit (nejen) dětem! Můžete se těšit na čtyři báječné prohlídky zámku nebo představení autorské pohádky pro malé i velké odehrávající se v zámeckých interiérech. Bohatý program doplní lukostřelba, překážková dráha s koníkem na tyči, dílničky pro děti nebo malování na obličej.

Moravskoslezský kraj

O víkendu 28. a 29. května vás zveme na Hrad Sovinec na akci Kolotoč príma pohádek aneb den dětí na zakletém hradě. Celý víkend vás budou mít tu čest bavit artista, žonglér, profesionální pohádkové divadlo bratří Marčíků, skupina historického šermu, nebue chybět ani sokolník či pohádky pro nejmenší. Na hradním nádvoří můžete zhlédnout a vyzkoušet kovářské řemeslo. Samozřejmostí bude prohlídka hradu. 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

21.04.2024 - 21.04.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 21. dubna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Bez Předsudků 2024 - Kadno

17.04.2024 - 24.04.2024
Kladno

Festival Bez předsudků představí klíčová témata současnosti a to ve dnech 17. a 24. dubna na Kladně. Během těch…

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Expozicí Naši Němci s Janem Vondrou…

18.04.2024 - 18.04.2024
Muzeum města Ústí nad…

Komentovaná prohlídka expozice Naši Němci s důrazem na literární díla zde prezentovaná. Co spojuje díla Oráč a Smrt,…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete