Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 30. září – 1. října

Fotogalerie k článku

Praha 

V Praze proběhne od 29.9. do 5.10. Festival Den architektury, který se letos zaměří na konstrukce a vydá se po stopách Santiniho a Pragera. Bohatý a zdarma přístupný program největšího architektonického festivalu u nás nabízí od 29. září do 5. října na výběr z více jak 450 akcí ve 135 městech a obcích v České republice a na Slovensku festival. Můžete vybírat z exkurzí do běžně nepřístupných budov, architektonických procházek či cyklovyjížděk, které probíhají pod vedením architektů, historiků a dalších odborníků na daná témata. Program zve na cesty po architektonických skvostech, nejmodernější architektuře i zapomenutých stavbách, do paláců i vesnických domků, bývalých továren i bankovních domů, na výpravy po věžích, klášterech a kostelech nebo mostech, sportovních stadionech, výstavních pavilonech i nemocničních budovách.

 

Středočeský kraj

Správný milovník vína by si jistě neměl nechat ujít Rakovnický festival vína, který se koná již tuto sobotu na Husově náměstí v Rakovníku. Nebude chybět ani zábavní doprovodný program.

 

Vysočina  

Zpříjemněte si sobotu návštěvou Statku u Pipků, kde se mohou například děti vyřádit na přírodním hřišti s dřevěnými a slámovými atrakcemi (slámohrady, slámobazén ve stodole). Ve dvoře a v zahradě Statku u Pipků máme vystavené druhy dýní, které pěstujeme. Můžete si u nás také zakoupit dýně na dekoraci a na vaření či na vyřezávání na Halloween. K vidění jsou u nás slepičky, kozy a ochočený kozlíček a ovečky, naši koně Black a Natin, poník Princezna, prasátko a králíci.

 

Jihočeský kraj

Od 29.9. do 1.10. budou v Českém Krumlově probíhat Svatováclavské slavnosti. Mezinárodní folklórní festival, který oslavují příchod podzimu. Město se tak stává živým centrem plným hudby, tance, dobrého piva, vína a skvělého jídla. Kromě bohatých kulturních zážitků nabízejí tyto tradiční podzimní slavnosti v Českém Krumlově také pestré gastronomické zážitky. Oslavy svatého Václava, patrona české země, pivovarníků a vinařů jsou spojeny s hojností dobrého jídla, pití, zábavy a kulturních představení.

 

Plzeňský kraj

Navštivte Den architektury v Mariánské Týnici, která se bude konat 30. 9. 2023 od 14 hodin. Můžete se těšit na bohatý doprovodný program a volné prohlídky celého areálu. 

 

Karlovarský kraj  

Nenechte si ujít již 16. ročník Svatováclavského vinobraní, které proběhne o víkendu na hradě Loket. Můžete se těšit na vína krásných barev a lahodných chutí od vinařů z celé republiky. Dobré pití bývá spjato s dobrým jídlem, nebudou chybět ani dobroty rozmanitých vůní a chutí. O skvělé chutě a zábavu se postarají cimbálová muzika Lália, hudební skupina StanTony revival, regionální prodejci pochutin a můžete se také těšit na originální soutěže pro dospělé!

 

Ústecký kraj

Na zámku Jezeří proběhne o víkendu mimo jiné také 13. výstava Jezeří v květech. Pod vedením známé floristky Kláry Franc Vavříkové, místopředsedkyně květinářů a floristů, vyzdobí skupina floristů s názvem Dream TÝM zámecké prostory nápaditými květinovými instalacemi.

 

Liberecký kraj

Tuto sobotu si pro vás zámek Sychrov připravil Krajské myslivecké slavnosti, na kterých nesmíte chybět. Akce bude zahájena slavnostním průvodem z obce Radimovice, přes Čestný dvůr a nádvoří, do areálu parku. Do kroku zahraje dechová hudba. Přítomné přivítá kníže Rohan a patroni myslivosti. Připraven je bohatý program, který chce představit českou myslivost, její zvyky a tradice, v celé její pestrosti. Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení trubačů, vábení zvěře, ukázky práce loveckých psů, sokolnictví, módní přehlídku mysliveckého odívání, ale také na soutěže a zážitkové aktivity pro děti i dospělé.

 

Královéhradecký kraj

MINT Market zavítá tuto sobotu do Hradce Králové na Smetanovo nábřeží. Těšit se budete moci na výběr více než šedesáti značek s autorskou módou, šperky a designem! Udělejte si radost originálním šperkem, kvalitní bio kosmetikou, kabelkou, ručně vyráběnou sójovou svíčkou nebo něčím pěkným na sebe. Složení prodejců se na každou akci mění, ale zároveň zde najdete i několik oblíbených stálic. Tak objevte s MINTem krásný český design.

 

Pardubický kraj

Zúčastněte se netradiční prohlídky na Kunětické Hoře. V sobotu 30. 9. 2023 budou prohlídky hradního paláce rozšířeny o tematické vystoupení trubačů a poutavý výklad o parforsních honech, předchůdci Velké pardubické steeplechase. Hrad se pyšní rozsáhlou expozicí, přibližující návštěvníkům historii a atmosféru parforsních honů. Její součástí jsou rovněž chladné a palné lovecké zbraně, dobové fotografie účastníků i lokalit a bonusem je, že prostor této části paláce je speciálně nazvučen - budete mít pocit, že se právě ocitáte uprostřed jednoho z probíhajících loveckých podniků.

 

Jihomoravský kraj

Přijeďte se podívat na akci s názvem Den architektury, která bude probíhat od 29.9. do 5.10.Brně. Největší architektonický festival u nás Den architektury nabídne na více jak 400 zdarma přístupných akcí po celé České republice i na Slovensku. Nabitý a pestrý program má i Brněnská část festivalu, která zahrnuje exkurze do běžně nepřístupných budov, architektonické procházky s poutavým výkladem, přednášky, cyklovyjížďky nebo program pro děti.

 

Zlínský kraj

I ve Zlíně tuto sobotu proběhne očekávaný Den architektury. Pro letošní ročník festivalu Den architektury připravuje Památník Tomáše Bati ve Zlíně speciální prohlídkový den, kdy bude otevřeno s bezplatným vstupem. Návštěvníci se mohou zúčastnit komentovaných prohlídek, při kterých uvidí nový exponát i výstavu k 90. výročí otevření Památníku. Milovníci architektury se mohou navíc těšit na doprovodný program.

 

Olomoucký kraj

Přerově se tuto sobotu uskuteční jubilejní 20. regionální výstava hospodářských zvířat s doprovodným programem pořádaná Českým svazem chovatelů. V rámci výstavy také doprovodný program jako ukázky pletení z vlny, dojení krav, farmářské trhy. Vystoupí například kapely FORUM, ARGEMA a REBELKY. Bohatý program pro děti (ukázka zásahu hasičů, dětské soutěže) a zábavné atrakce (skákací hrad, kolotoč, poníci).

 

Moravskoslezský kraj

Tuto sobotu máte poslední možnost navštívit výstavu Pravěké kopřivové šatyPříboru. Výstava, která trvala více než rok, a jejíž příprava zabrala více než dva roky, má před sebou poslední měsíc existence! Všechny zájemce o kopřivové vlákno a archaické technologie zveme na rozloučení s výstavou v poslední den jejího trvání. 30. září 2023 se v Centru tradičních technologií Příbor můžete těšit na předení kopřivové vlákna, barvení textilu kopřivou, ochutnávku pravěkých nápojů nejen z kopřivy a mnohé další v podání jak pracovníků CETRAT, tak i pozvaných hostů

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Den v růžovém Praha

02.05.2024 - 02.05.2024
Praha

Společenský večer s bohatým rautem a degustací nejlepších rosé a perlivích vín.

Gabriela Beňačková, Jakub Pustina 2…

02.05.2024 - 02.05.2024
Foyer divadla Pasáž,…

GABRIELA BEŇAČKOVÁ - MAŘENKA, RUSALKA A JENŮFA SE LOUČÍ.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 2. květen

Dnes má svátek Zikmund

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete