Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 31.12. – 1.1.

Fotogalerie k článku

Praha 

Zpíváte rádi ať už před publikem nebo jen ve sprše? Přijďte se podívat na workshop, který nabízí netradiční prožití posledního dne v roce. Jeho účastníci se stanou součástí mimořádného hudebního tělesa, jehož skladby vznikají v přítomném okamžiku, a mohou se doslova nechat zaplavit společnou hudbou, kdy se jednotlivé hlasy proplétají a naplňují nejen okolní prostor. Centrum pro práci s lidským hlasem Hlasohled připravilo na poslední den letošního roku netradiční workshop, na kterém společně jeho účastnící symbolicky proplují z jednoho roku do druhého. Pěveckou dílnu povede italský zpěvák, sbormistr, hlasový pedagog a multiinstrumentalista Oskar Boldre, který pracuje s metodou zvanou Circlesongs (kruhové písně) a improvizací.

Přijďte se rozloučit se starým rokem či naopak přivítat ten nový společně se svými kamarády, kolegy, partnery či rodinou na Střechu Radosti. Novoroční předsevzetí - vyřčené se skleničkou bublinek a výhledem na Prahu - letos určitě vyjdou.
Po oba dva dny - vždy od 14:30 - si pro vás v Radosti připravili Rybovku J. J. Ryby pod vedením dirigenta Libora Sládka (sobota) a Petra Haise (neděle) . Kdo můžete, vemte nástroje. Kdo zpíváte, vemte svůj hlas.

 

Středočeský kraj

Město Smečno Vás srdečně zve na novoroční ohňostroj v sobotu 01.01.2023 v 17 hodin do parku před zámkem.

Již po jedenácté se také bude konat netradiční zámecká oslava Silvestra na zámku Loučeň. Začínat se bude ve 13 hodin a navštívíte na tři na hony vzdálené země a s nimi symbolicky přivítáme příchod roku 2023 v okamžiku, kdy u nich nastává půlnoc.

I letos se u nás dočkáte Retro Silvestru v Červeném újezdě. příjemné atmosféře našeho muzea. Ukažte ty nejlepší herní pecky Vašeho mládí svým dětem, vyzvěte k souboji na tanečním automatu svou partnerku, dohrajte pár procházeček s přáteli. 

Dále jste srdečně zváni na novoroční ohňostroj v Benátkách nad Jizerou.

 

Vysočina 

Přivítejte ve Žďáru nad Sázavou společně s blízkými nový rok na náměstí Republiky. Program:
17.30 - pěvecký sbor FONS
17.45 - zdravice představitelů města a zástupců politických stran
18.00 - novoroční ohňostroj

 

Jihočeský kraj

Přijďte se podívat na novoroční ohňostroj hrající všemi barvami v Milevsku, který pořádá Dům kultury Milevsko.

Ve Strakonicích můžete přivítat nový rok s tradičními novoročními ohňostroji u strakonického hradu nad řekou Otavou.

Třeboni se můžeme těšit na ohňostroj u příležitosti zahájení Nového roku 2023. Bude na Masarykově náměstí 1. ledna 2023.

 

Plzeňský kraj

Přijeďte se podívat 31.12. 2022 na silvestrovský sjezd černé sjezdovky Šance s pochodněmi na Špičáku s dlouholetou tradicí. Tradiční rozloučení šumavských lyžařů s rokem 2022 pořádaná Horskou službou Šumava. 

 

Karlovarský kraj

Silvestr můžete oslavit také na Horním hradě v Krásném Lese. 6 km od hradu je lyžování. Vezměte lyže, běžky, sáňky, na Silvestra slavte a ostatní dny sportujte. Klínovec, hrad a sníh – ideální kombinace. Možnost ubytování v apartmánech.

 

Ústecký kraj

I letos vás zve město Roudnice na Labem na náměstí, abyste společně přivítali nový rok 2023 ohňostrojem. Těšíme se na Vás!

Ústí nad Labem se novoroční ohňostroj uskuteční v neděli 1. ledna 2023 v 18.00. Ohňostroj bude odpálen z vrchu Větruše. Místo bylo zvoleno tak, aby byl ohňostroj viditelný z velké části města. Prostor Větruše bude po dobu odpalu pro veřejnost uzavřen.

 

Liberecký kraj

Krásy novoročního ohňostroje můžete sledovat na koupališti v Zákupech od 18:00 hodin.

V Horní Lichbavě vás čeká dětský večírek, pohádkové prohlídky zámku a další animační programy. V 18:45 proběhne Ohnivá show a následovat bude ohňostroj.

 

Královéhradecký kraj

Přivítejte první den roku 2023 spolu s Hradečany v Hradci Králové. Vyvrcholením programu na Velkém náměstí bude od 18 hodin tradiční zvonění na zvon Augustin a slavnostní ohňostroj. Novoroční ohňostroj se v Hradci naposledy konal první den roku 2020, z důvodu epidemiologických opatření se v letech 2021 a 2022 ohňostroj nekonal.
Ohňostroj můžete sledovat nejen z Velkého náměstí, ale i z celého okolí kolem středu města, když pohlédnete směrem k Bílé věži.

 

Pardubický kraj

Přijďte se podívat na novoroční ohňostroj v Žamberku na Masarykově náměstí v neděli 1. ledna od 18 hodin. Před radnicí stánek s tradiční hřebečskou medovinou.

 

Jihomoravský kraj

Na velkolepou ohňostrojovou show se můžete přijít podívat do města Perná. 6.ročník novoročního ohňostroje pořádají hasiči Perná.

Brně se tento rok koná netradiční ohňostroj nejen pro děti. Přijďte se podívat.

 

Zlínský kraj

Město Fryšták oslaví příchod nového roku v neděli 1.1. 2023 v 18:30 hodin na prostranství pod zámkem Fryštát. Prodej občerstvení bude probíhat od 13:00 do 20:00 hodin na Masarykově náměstí.

 

Olomoucký kraj

Nebe rozzáří barvy ohňostrojů v neděli 1. ledna v 18:00 v areálu Korunní pevnůstky v Olomouci.

 

Moravskoslezský kraj

Ostravě příchod nového roku se již tradičně oslaví velkolepým ohňostrojem, který odpálíme 1. 1. 2023 v 18 hodin na kruhovém objezdu v Hrabůvce. Ohňostroj bude uveden slavnostním proslovem za tónů české národní hymny a také podbarven hudbou různých žánrů, aby si na své přišel skutečně každý.

Zajímavé akce v okolí

Ústecké Velikonoce 2024 - Ústí nad …

25.03.2024 - 29.03.2024
Ústí nad Labem

Velikonoční jarmark na Lidickém náměstí nabídne 25.- 29. března bohatý kulturní program! Těšit se můžete na hudební…

Veselé Velikonoce s kraslicemi od C…

26.03.2024 - 01.04.2024
Praha

První jarní den máme za sebou a za dveřmi už netrpělivě čekají Velikonoce. K těm neodmyslitelně patří malovaná i…

Velikonoční městečko 2024 - Frýdek-…

28.03.2024 - 30.03.2024
Náměstí Svobody

Program na pódiu pro děti i dospělé, trhy s řemeslnými výrobky a nejrůznějšími dobrotami místní gastronomie, živá…

Retropárty 2024 - Telč

28.03.2024 - 29.03.2024
Telč

Legendární DJ Zamorano přijíždí oslavit zelený čtvrtek do Telče!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete