Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 4. - 5. května 2019

První květnový víkend se blíží a my máme pro vás opět oblíbené tipy na víkend. Můžete vybírat z řady akcí, jako je první paddleboardový festival, jarní hrnčířský trhy, poberounský folklorní festival Staročeské máje, Brněnský Majáles, ale především plzeňské či rokycanské oslavy osvobození.

Fotogalerie k článku

První květnový víkend se blíží a my máme pro vás opět oblíbené tipy na víkend. Můžete vybírat z řady akcí, jako je první paddleboardový festival, jarní hrnčířský trhy, poberounský folklorní festival Staročeské máje, Brněnský Majáles, ale především plzeňské či rokycanské oslavy osvobození.

Praha 

V soboru můžete vyrazit na pestré farmářské trhy na pražské náplavce, kde nakoupíte řadu dobrot a kvalitních potravin od českých farmářů a výrobců. V Nové budově Národního muzea můžete v sobotu navštívit komentovanou prohlídku výstavy Keltové. Průvodce malé i velké návštěvníky seznámí se světem Keltů a jejich kulturou skrze významné archeologické nálezy z našeho území a mnohé další.

Archeologický park Liboc zve na jarní středověkou slavnost, kde uvidíte scénické ukázky ze života středověkého, včetně vystoupení dobové kapely JAGABAB. Velcí i malí návštěvníci mohou shlédnout ukázky tradičních řemesel, jako je kovářské umění, tesařství, hrnčířství, a vyzkoušet si středověké zbraně i zbroj, či střelbu z repliky historického luku. Nebude chybět ani občerstvení.

V sobotu si můžete také udělat vycházku do zvonice kostela sv. Mikuláše, která bude v sobotu otevřená pro veřejnost a vstup do ní bude navíc zdarma. Čeká vás i komentovaná prohlídka.

Letecké muzeum Kbely v sobotu zahajuje návštěvnickou sezonu a slibuje mnoho novinek – zrenovované letouny Phantom F-4 či Suchoj Su-25, legendární americká Dakota DC-3 v nové vojenské kamufláži, první československý letoun Bohemia B-5.

Středočeský kraj

Doporučujeme navštívit jarní hrnčířské trhy v Berouně, protože tady si na jednom místě opravdu vyberete. Ke dvoudenní přehlídce hrnčířů a řemeslníků patří také dobré jídlo a pití, stejně tak jako pohodová hudební vystoupení. Letošní již XVII. hrnčířské a řemeslné trhy se budou konat ve znamení řemesla. 

V sobotu se můžete z Tochovic vypravit po zapomenuté železnici k Orlické přehradě. Avšak pozor, jedná se o pěší výlet v délce 18 km po nepoužívané trase.

Na špičce nymburského přístavu se o víkendu uskuteční první paddleboardový festival s programem pro děti i dospělé a uskuteční se zde i první závod Českého poháru pro SUPery různých výkonnostních kategorií.

V sobotu také zahájí svůj program XX. poberounský folklorní festival Staročeské máje - největší akce svého druhu ve Středočeském kraji. Během všech květnových víkendů se na devíti místech dolního Poberouní a v Praze na Kampě představí bezmála pět desítek souborů z Čech, Moravy a Rakouska.

Jihočeský kraj

V neděli si nenechte v Jihočeském kraji ujít netradiční prohlídku reprezentačních pokojů zámku Hluboká se známou osobností – tentokrát to bude někdejší ministr kultury pan Daniel Herman.

Plzeňský kraj

V Rokycanech vás čekají oslavy osvobození a konce 2. světové války u nás s doprovodným programem. Opět se můžete těšit na řadu dynamických ukázek, kolovou a pásovou techniku v pohybu, ale předvedena budou také letadla při ukázce leteckého souboje z I. světové války nebo při provedení letecké akrobacie a další.

Convoy of Liberty projede v rámci plzeňských oslav osvobození městem v neděli. Můžete se tak i letos přijít podívat na velkolepé Slavnosti svobody přímo do Plzně.

V sobotu si nenechte ujít také den otevřených dveří Loosových interiérů v Plzni. Průvodci budou při prohlídkách Loosových interiérů vyprávět o osudech bytů a jejich obyvatel, kteří byli většinou židovského původu. Přidají také zajímavé detaily o samotném tvůrci.

Ústecký kraj

Na zámku Velké Březno se v sobotu pojede závod O pohár hraběte Chotka. Samozřejmě, že se jedná o závod veteránů, kde se budete moci potěšit krásou stovky starých strojů a povzbudit jejich posádky při startu a dojezdu závodu.

Královéhradecký kraj

Pokud máte rádi jízdu na koloběžce, pak vyrazte v sobotu večer na noční koloběžkování do Hradce Králové. Děti čeká dětská vyjížďka s úkoly a dospělé závodní trasa do 4 km.

Kraj Vysočina

V neděli slaví zámek Dukovany 3. výročí svého otevření veřejnosti. Připraveno bude divadelní představení, šermíři, ale také hudba nebo bublinové a ohňové kejkle.

Moravskoslezský kraj

Dobývání hradu Sovince aneb kmotra Smrt je nejen víkendová akce, ale konat se bude i 8. 5. Čekají vás ukázky vojenské historie a bojového umění středověku, jedinečné souboje na sekery, palcáty i meče a další. V sobotu se můžete připojit k zahájení cyklistické sezony ve Frýdku-Místku a projet se na 4,5 km dlouhé trati a možná získat i hodnotné ceny.

Jihomoravský kraj

Také Dolní Kounice si připomenou osvobození v roce 1945, které bude spojené s ukázkami bojové techniky, dobovými tábory, ukázkami výcviku a výzbroje a dalším. Mužácké kosení lúky je folklórní akce za účasti 10 pěveckých souborů, kde nebude chybět ani cimbálová muzika a bohaté občerstvení. Akce se koná v sobotu v obci Bulhary.

V sobotu se také koná 16. ročník Brněnského Majálesu. Čeká vás obří průvod centrem města, volba nového krále a královny, desítky doprovodných akcí v rámci měsíce studentů a jako třešnička na dort Majáles open-air festival a Grand Afterparty!

Olomoucký kraj

Fenomenální barevná show, Barvám neutečeš, se koná v sobotu v Olomouci. Čeká vás 5 km dlouhá trať v 5 barevných zónách, kde vás barvy doslova zasypou.

A pokud vás běh zrovna neláká, tak pro vás máme hanácké slavnosti piva v Prostějově, kde nebude chybět skvělé pivo, burgery, ale také zábavný program pro děti a živá hudba.

Zlínský kraj

Až do 8. května můžete v Kroměříži navštívit prodejní výstavu Floria jaro, největší zahradnickou prodejní výstavu u nás. Uvidíte krásná květinová aranžmá, ale také nakoupíte přísady, květiny, okrasné a ovocné stromy a keře, zahradní nářadí, nábytek a mnoho dalšího pro vaši zahradu nebo dům.

Valachy duatlon je sportovní akce pro celou rodinu ve Velkých Karlovicích. V sobotu se zde poběží druhý závod ze série Valachy tour.

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete