Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 4. - 5. prosince

Střední Čechy

S těmi trhy to byla čára přes rozpočet, že? Nevadí, my na Atlase si poradíme a přinášíme vám várku tipů, co můžete v tento předvánoční čas ve všech koutech republiky dělat. Pohodlně, se usaďte, přečtěte si víkendové tipy a hlavně si užijte druhý adventní víkend.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Hlavní město Praha

Vánoce jsou svátky dobra a štědrosti, kterou však nedopřáváme jen sobě, ale i druhým, kteří to mnohdy potřebují víc než my sami. Podle loňské analýzy společnosti Median, bylo v Praze sečteno 194 dětí bez domova. Divadelní soubor CO ČUMIŠ se rozhodl v rámci festivalu sociálního umění Případ pro sociálku vol. 7 uspořádat Mikulášskou besídku pro děti na třech azylových domech. Členky souboru, který se věnuje sociálním tématům kontinuálně, tak chtějí udělat o něco hezčí vzpomínky až sedmdesáti dětem ve věku 1-15 let. Mikulášská besídka proběhne 5.12. od 14h, bez zapojení diváků to bude ale velmi náročný úkol. Vy ale můžete pomoci! Přečtěte si v našem článku jak.

Umějí čert, Mikuláš a anděl sportovat? Že nevíte? Tak to přijďte zjistit do profesionálních dětských tělocvičen Monkey´s Gym: v sobotu 4. 12. 2021 v pražské Galerii Harfa nebo v neděli 5. 12. 2021 v OC Šestka!  Děti čeká spousta dovádění, zábavy, ale především pohybu. 

 

Středočeský kraj

Chcete prožít pohádkový příběh zamilovaného kuchaře a kuchařky? Toto přání se vám lehce splní v komnatách vánočně vyzdobeného zámku Stránov, kde se již vše připravuje na Štědrý den a vy můžete být součástí. Kuchařce pomůžete s pečením cukroví a ochutnáte její nadýchanou vánočku. Pomůžete ozdobit vánoční stromeček, dozvíte se, proč máme na stole adventní věnec a jaká tradiční jídla se podávají. Zavítáte i do zámecké kaple, kde si s knězem při půlnoční mši připomenete, proč Vánoce slavíme. S usměvavou služebnou si každý na památku vyrobíte malý dárek. Těší se na vás herci v dobových kostýmech, díky kterým na vás dýchne ta pravá vánoční atmosféra.
 
Často vás v našich tipech zveme do mělnického kulturního centra MEKUC, kde bývají pravidelně pohádky pro děti. V nědeli na děti třeba čeká zimní pohádka Švec a čert a poté příjemné překvapení v podobně mikulášské nadílky

 

Kraj Vysočina

Zámek Žďár nad Sázavou měl velké vánoční plány, bohužel kvůli současné situaci se většina z nich musela omezit nebo úplně zrušit. Zámek ale stále stojí z návštěvu. Mikulášská nadílka bude! Účastnit se jí však může po předchozí rezervaci vždy jedna rodina, Mikuláš s čertem a andělem se projde na zámecké terase před 13 a po 18 hodině. 

 

Liberecký kraj

Na klasické vánoční radovánky vás neužije a rádi byste si prohlídli třeba zámek Svijany? Nečekejte na zámeckou sezónu a přijďte o některé adventní neděli (příp. sobotě), kdy je zámek otevřen za zvýhodněné vstupné. Prohlídky jsou nekomentované. 

 

Jihomoravský kraj

S ohledem na aktuální usnesení vlády je akce Advent na Zelňáku od 26. 11. 2021 v původně navrženém rozsahu pozastavena. Otevřeno zástává pouze pár stánků s prodejem produktů souvisejících s vánočními stromky, jak dovoluje usnesení vlády. Můžete se však vydat na tržiště alespoň virtuálně. Najdete zde nabídku českých řemeslníků, menších regionálních obchodníků, vinařství a občerstvení. Můžete tak on-line nákupem podpořit malé podnikatele a řemeslníky, kteří jsou situací zasaženi.

 

Královehradecký kraj

Jste vánoční maniak?  Milujete tu báječnou náladu, kdy můžete přímo celým tělem procítit krásu každého adventního okamžiku? Přesně k takovým chvílím se uchylujeme k hudbě. Zveme vás na koncert Lords of Sound - skutečný svátek hudby! Hudba, která vychází z harmonie Vánoc, posvátnosti okamžiku i klidu srdce a duše. V sobotu večer se bude konat v Hradci Králové, probíhá však i v dalších krajských městech.

 

Moravskoslezský kraj

Kdo běhá rychleji - Čert nebo vy? Pojďte to zjistit do Lesoparku Bělský les v Ostravě. Akce je perfektní pro všechny, kdo se rádi bojí a kdo chtějí na Mikuláše zažít něco jedinečného. Neopakovatelnou příležitost absolvovat stezku odvahy s čerty z Rakouska budete mít v neděli 5. prosince.

 

Ústecký Kraj 

Na mikulášskou nadílku se o víkendu můžete s dětmi vypravit do děčínské zoo. Sice trochu jinak, než jste zvyklí, ale bude! Na víkend si zoo jako alternativu za tradiční Čertovský rej připravili samoobslužnou Čertovskou stezku. Děti čeká detektivní příběh, kterým je bude provázet tajný agent Čertík Bruník. Ten bojuje proti zlé čarodějnici Lišavě, která na zoo uvalila kletbu, protože nechtěla, aby děti letos dostali jakoukoliv mikulášskou dobrotu. Pomůžete čertíkovi Bruníkovi rozluštit tajný kód, který vás dovede k mikulášským dobrotám?

 

Plzeňský kraj

Těm, kteří mají rádi design, nabídneme jednu fajn akci. Letošní (již šestý) Plzeň Design Week proběhne 30.11. – 5.12.2021 DEPO2015 a bude se věnovat možnostem kvalitního designu na minimálním prostoru s podtitulem "Jak žít v malém?" Festival představí několik realizací malého bydlení, které vybudovali úplní amatéři, nadšenci nebo profesionální architekti. Nabídne úsporný pohled interiérových designérů z IKEA i ověřené rady lektorky minimalizmu Marcely Janské. Speciálním hostem bude Kateřina Šedá, která přijede do Plzně představit svůj projekt Herzlich Willkommen. V neděli přijde i designový Mikuláš!

 

Pardubický kraj

Máte rádi auta?  Nenechte si ujít jedinečnou model Show v Litomyšli. Čeká vás zábavná podívaná s rádiově řízenými modely spojená s aktivní zábavou. Těšte se na autodráhu, deskové a rodinné hry, kterési můžete vyzkoušet, Rc tanky a vojenskou techniku. Na akci se předvedou dálkově ovládané nákladní automobily a vojenská technika. Součástí je modelová silnice, mosty a řada dalších zajímavostí. 

 

Zlínský kraj

V Kroměžíži se můžete zúčastnit vánočního tvoření. V Muzeu Kroměžířska na návštěvníky čeká vánoční tvořivá dílna, kde si budete moci vyrobit svého anděla a jiné zimní či adventní dekorace. V ceně je i návštěva výstavy Mák, která v muzeu právě probíhá. 

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Amy 2024 - Mělník

30.04.2024 - 30.04.2024
Masarykův kulturní dům…

Film Mekuc

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete