Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 4. - 5. února

Praha

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Praha 

Do Prahy se můžete v neděli podívat například na akci s názvem Gala domu tanečního umění. Originální komponovaný program sestavený z rozmanitých etud a choreografií rezidentů branického Domu tanečního umění. Na slavnostním gala večeru se představí a to nejlepší ze svého repertoáru zatančí: baletní přípravka Terpsichore, soubor Baby Balet Praha, soubor Balet Praha Junior, soubor Pražský komorní balet, konzervatoř Taneční centrum Praha.

 

Středočeský kraj

Masopust roku 2023 můžete oslavit také v Mníšku pod Brdy, na který vás srdečně zve spolek Rorejs. Vytvořte si masku a hurá do masopustního průvodu. Sraz v sobotu 4. 2. ve 13:30 na farní zahradě (nám. F.X. Svobody 38). Převleky, živá hudba, veselí a snad i nějaké to občerstvení na cestě.

Hlásná Třebáň je krásná, a proto se tam vypravte na masopustní veselí. Tradiční masopustní veselí začne na Rovinách. Průvod masek doprovodí Třehusk. Součástí programu bude i vyhodnocení nejlepších masek.

Máte na zahradě starou jabloň, která plodí úžasná jablka? Ani nevíte, co je to za odrůdu, ale chcete ji zachránit stůj co stůj. Nebo jste šli podzimní krajinou a utrhli jste si z větve jablko? Kousli jste do něj a jeho trpká chuť vás očarovala - nadosmrti jste propadli výrobě cideru! A taky máte pár semenáčků jabloní? Nebo máte z moštování spoustu jablečné drtě, ze které vám vyroste les jabloní, ať chcete nebo ne. Tak to je jasné, co s tím! Potřebujete se naučit roubovat. Můžete tak učinit na kurzu roubování v Mnichově hradišti. Naučíte se roubování kopulací a anglickou kopulaci. Vyzkoušíte si v teple a v klidu naroubovat vlastní stromky rybízu a angreštu, které si odnesete domů.

 

Vysočina 

V Dobroníně se bude tento pátek konat  již 43. ročník mysliveckého plesu. Ve zdejším kulturním domě vás čeká tanec a plno zábavy. K poslechu a tanci zahraje skupina AKORD. Samozřejmostí je bohatá tombola, včetně zvěřiny. Chybět nebude ani myslivecká kuchyně – srnčí guláš. Veškeré pohoštění zajišťuje Myslivecký spolek Dobronín. Vstupné 150,- Kč. 

 

Jihočeský kraj

Jste srdečně zváni na 15. ročník Masopustního průvodu v Sedlici s vepřovými hody. Sraz masek je v 9:00 hodin u Mateřské školy v Sedlici. poté se přesuneme na hřiště, kde budou vepřové hody.

 

Plzeňský kraj

Pokud chcete sobotní noc strávit ve střevíčkách, přijeďte do Plzně, kde vás již po třinácté ve 20:00 hodin přivítáme v krásném prostředí novorenesanční Měšťanské besedě v Plzni na galaplese, který pro vás připravujeme. Zveme vás na velkou plesovou show, kde se ani chvilku nebudete nudit. Přivítáme vás v Měšťanské besedě sklenkou vychlazeného sektu, hrát bude taneční orchestr Miroslava Novotného, plesem vás dvojjazyčně provede Bára Procházková.

 

Karlovarský kraj

Sobotu či neděli si můžete zpříjemnit výletem do tepelského kláštera Premonstrátů, kde probíhají zimní prohlídky kláštera i areálu. Prohlídka trvá cca 45 minut a zahrnuje knihovnu a výstavu exponátů ze sbírek klášterního muzea. Budete si tak moci prohlédnout malý a velký muzejní sál, obrazárnu, jejíž součástí je i kompletní sbírka portrétů všech opatů, kteří vedli klášter od 12. až do 20. století a odkud je možný i pohled do knihovny shora – z úrovně druhé galerie. Uvidíte pracovnu knihovníka s původním vybavením ze začátku 20. století, čítárnu a hlavní sál klášterní knihovny.

 

Ústecký kraj

Navštivte tento víkend město Žatec a vezměte s sebou i děti, jelikož v areálu Chrám Chmele a Piva si užijete společně spoustu zábavy. Vystoupejte na Chmelový maják, který mají děti zadarmo, najděte poklad v labyrintu z chmelových žoků, vyrobte si svojí tužku v Galerii Sladovna či navštivte klášterní zahradu a mini ZOO.

 

Liberecký kraj

To je něco pro malé kutily!  Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou připravilo zábavné tvoření pro děti jako dárek k pololetnímu vysvědčení. Těšit se mohou na výrobu originálních klíčenek a barevných zvířátek z měkkých drátků a korálků. Dílna se koná v pátek a v sobotu 3. – 4. února od 10 do 17 hodin v ateliéru muzea. Vstup pro děti do 18 let je zdarma, a to i v neděli 5. února, ovšem už bez tvoření.

 

Královéhradecký kraj

Pořádnou porci zábavy si užijete tuto sobotu v Peci pod Sněžkou. Chystá se zde tradiční vysokohorský večírek Tři sestry a synové výčepu v Klondiku. KlonDike music club vás zve do největšího kulturního centra českých hor. Letošní program bude nezapomenutelný, protože KlonDike slaví 10. výročí a tak se těšte na program nabitý koncerty a akcemi, které tu ještě nebyly. K lyžím si tedy nezapomeňte zabalit i vstupenky na koncert.

Pokud nevíte jak o víkendu zabavit své děti, vezměte je na Staré Hrady, kde je pro ně přichystána pohádková zábava. Na hradě se usídlili draci - pojďte s námi do pohádky zachránit princeznu Laskonku, najděte zaklínadlo a pohádková odměna vás nemine.

 

Pardubický kraj

V sobotu se jistě zastavte v Hamrech u Hlinska, město totiž pořádá pravý staročeský masopust. Hamry u Hlinska patří k obcím, kde se ještě udržel zvyk staročeských maškar, které se konají jednou v roce na závěr církevního období, kdy se odděluje čas zvaný masopust. Zahájení průvodu probíhá z místní části obce "Račín" průvodem k bydlišti "ženy" (muž převlečený za "hospodyni" maškar). Následuje průvod ke starostovi obce za účelem povolení průvodu. Po celý den masopust pokračuje obchůzkou po celé obci. Zakončení průvodu doprovází tradiční "porážka kobyly".

 

Jihomoravský kraj

Přijeďte na velkolepou podívanou do Hustopečí. Čeští i světoví špičkoví skokani se sjedou o víkendu do Hustopečí. V městské sportovní hale se uskuteční již 23. ročník mezinárodního mítinku Hustopečské skákání Agrotec 2023. Hustopečské skákání je jednou z nejvýznamnějších sportovních akcí na jihu Moravy a pravidelně se zařazuje mezi TOP 10 nejlepších specializovaných mítinků světa.  

 

Zlínský kraj

Zveme všechny kutily na Šperkařský festival a rukodělné trhy v Kroměříži. Celý víkend se návštěvníci mohou těšit na unikátní prodejní výstavu šperků, kovové a skleněné bižuterie, zirkonia, drahých kamenů a minerálů Milovníci kreativní tvorby mají jedinečnou příležitost vidět práci přadleny na kolovrátku, tkadleny, drátenice, plstění ovčí vlny mokrou a suchou cestou, skláře při vyfukování drobných ozdob.

 

Olomoucký kraj

Olomoucké masopustní veselí - pod tento název patří nejen průvod a rej masek, ale také hudba hanáckých folklórních souborů, domácí zabijačka a zabijačkové speciality, další masopustní dobroty, cimbálovka, jarmark a také zvířátka z farmy. Přijďte v masce a užijte si masopustní průvod naplno!

 

Moravskoslezský kraj

Přijeďte se podívat na jedinečnou show v Havířově, která vás vezme na zábavný výlet do života známé herečky. Vtipné příhody, kariérní vzestupy i osobní přešlapy namíchané v jeden konverzační koktejl, který budou servírovat matka Eva Holubová a její dcera Karolína. Můžete se zasmát od srdce, je-li libo i slzu uronit a určitě se můžete zamyslet nad životem a jeho nečekanými zatáčkami. Večer zpestří vystoupení známého hudebního hosta, který sám neuteče pichlavým otázkám dam Holubových.

 

Zajímavé akce v okolí

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

ČaroDejvice ve Stanici techniků 202…

30.04.2024 - 30.04.2024
Stanice techniků DDM…

V úterý 30. dubna vypuknou ve Stanici techniků tradiční akce ČaroDejvice.

Mladí ladí jazz Open Air 2024 - Pra…

30.04.2024 - 30.04.2024
Karlovo náměstí

Oslavte Mezinárodní den jazzu na prvním letošním festivalu pod širým nebem v Praze. Užijte si příjemné odpoledne v…

Přivítejte na Pražském hradě máj sk…

01.05.2024 - 01.05.2024
Svatováclavská vinice v…

První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete