Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 5. - 6. března

Ačkoliv jsme všichni šokováni nedávnými událostmi, je důležité pečovat o své duševní zdraví. Na chvíli vypnout zprávy, strávit hezké odpoledne s rodinou nebo přáteli a načerpat nové síly. Jako každý týden, i v této nelehké době, vám proto přinášíme pár tipů.

Fotogalerie k článku

Hlavní město Praha

V Praze v sobotu se svou kapelou v pražské Tipsport Areně vystoupí hvězdný rakouský DJ a hudebník Parov Stelar. Pro své zbrusu nové Venom Tour 2022 připravil zcela novou podobu pódia, čeká vás nová podoba vizuálního zážitku, nové písničky a nové aranže, a také několik překvapení – to vše poprvé v roce 2022. Vstupenky na stání a sezení za jednotnou cenu pořídíte na webu GoOut.cz a v síti Ticketportal.

Skupina Prima pod hlavičkou CNN Prima NEWS a ve spolupráci s Českým červeným křížem zakládá společnou iniciativu Pomoc dětem Ukrajiny, v rámci které budou získány finanční prostředky na zakoupení nového přístrojového vybavení a zdravotnického materiálu na dětská oddělení a do dětských nemocnic na Ukrajině. Partnerem v rámci realizace pomoci je Ukrajinský červený kříž (Ukrainian Red Cross Society). Tuto neděli (6. března) se skupina Prima rozhodla zorganizovat na podporu této iniciativy Koncert dětem Ukrajiny, který mohou lidé sledovat na hlavním kanále Prima, poslouchat jej na rádiu KISS a zasláním finančního daru na sbírkové konto pomoci potřebným.

V sobotu také na pražském výstavišti začíná tradiční Matějská pouť. 

 

Středočeský kraj

Představte si, že u vás jednoho dne zaklepe nezvaný host. Nejenže je nezvaný, ale navíc je úplně jiný než kdokoliv a cokoliv, co znáte.  A to se přesně stane u Spejblů. Z ničeho nic u nich bydlí Člunozobec a Spejbl s Hurvínkem jsou rázem podnájemníci ve vlastním bytě. Protože má Člunozobec opravdu nezvyklé potřeby a rituály, není možné s ním společný prostor sdílet. Jenže Člunozobec všechno ví, všude byl a neplatí na něj žádné logické argumenty, se kterými na něj Spejbl vyrukuje. Za to Hurvínek, ten si ví vždycky rady, na něj je i Člunozobec krátký a nebo je to naopak? To se dozvíte v pohádce Hurvínek a nezvaný host, na kterou si můžete zajít v neděli 6.3.2022 od 15:00 hodin do mělnického kulturního centra (MEKUC).

Pro všechny milovníky vlaky a železniční dopravy máme dobrou zprávu. Železniční modeláři ve středočeských Pečkách znovu otevírají brány modelářského klubu široké veřejnosti a zvou na výstavu doplněnou o řadu workshopů pro návštěvníky. V prostorách místní klubovny najdete kolejiště snad všech modelářských velikostí, nad kterými můžete strávit hodiny úžasem nad detailností některých modelových kolejišť.

 

Jihočeský kraj

Na Lipně Lišák Fox slaví narozeniny a oslava bude velkolepá! Konat se bude v sobotu 5. března od 14 hodin ve Foxparku a zváni jsou úplně všichni. Originální přání pro něho můžete přinést už z domova, nebo jej vyrobíte během oslav v tvořivých dílnách. Během narozeninové párty si můžete si také zasoutěžit a vyhrát třeba poukázku do cukrárny Povidloň. Z té bude pocházet také narozeninový dort, o který se lišák se všemi dětmi jistě moc rád podělí. 

 

Plzeňský kraj

Den pro ženy 2022 Plzeň. Zveme vás na naši akci plnou zážitků nejen pro ženy. Čeká vás hned několik skvělých workshopů a přednášek (např. pí Helena Konarovská - Le Chaton, M.arter - podpora zaměstnávání po RD, Czechitas - podpora žen v IT…), taneční vystoupení (např. Taneční studio Dominique), ale také jednotlivé prezentace různých organizací (Unicorn a.s. a další). Můžete se nechat zdarma hýčkat prostřednictvím odborníků z řad Mary Kay, Hair salon v Šipce, Černá labuť aj. Ani muži nepřijdou zkrátka Mohou se zde seznámit s možnostmi 3D tisku. Přijďte si užít svůj den. Vstup na akci je dobrovolný. 

 

Karlovarský kraj 

Nasajte nezaměnitelnou atmosféru tradičních masopustních rejů, čeká vás kulturní lidový program - muzika, divadlo, soutěže, na závěr slavnostně pohřbíme masopustní basu. Jste zváni na jedinečné zabíjačkové hody! Starobylý masopustní jarmark, který pojímáme jako velkou oslavu jídla, bude nabízet vybrané uzeniny, sýry, perníky, domácí koláče, trdelníky a spoustu dalších dobrot! Akce se koná v sobotu 5. 3. 2022 od 11 do 15 hodin na Statku Bernard v Královském Poříčí. 

 

Liberecký kraj

V libereckém Klubu na Rampě vystoupí v sobotu skupiny Čirý Bytí, Dpos Triou a Drtikol. Make music - not war. Kapely koncertem chtějí vyjádřit soucítění a podporu lidem na Ukrajině. S vaší pomocí mohou nastřádat i nějaký peníz, který  přes Člověka v tísni poputuje potřebným. 💛💙

 

Královéhradecký kraj

Pokračujeme v sérii typů na Masopust. Tentokrát půjdeme oslavit konec zimy, přivítat nastupující jaro, Masopust a blížící se Velikonoce do Hradce Králové. Na pivovarském dvorku Klenotu bude připravená veselice, kde nebudou chybět zabíjačkové dobroty, víno, horké nápoje a drobné řemeslné výrobky. Akce se koná v pátek 4.3.2022 od 15h do 19h a v sobotu 5.3.2022 od 11h do 19h.

 

 Kraj Vysočina

Na zámku ve Žďáru nad Sázavou vás čeká Projekt Chytrá ruka, který oživuje pojem "zlaté české ručičky". V sobotu si na zámek můžete přijít vyzkoušet si řemeslné techniky, které vás budou učit opravdoví mistři! Naučíte se základní i obtížnější postupy truhlářského řemesla a vyzkoušíte si práci s různými druhy nářadí a nástroji. Odnesete si drobné hotové výrobky (louskáček na ořechy, ptačí budka, bedýnka…). Kurz doporučujeme také pro rodiče s dětmi (možnost společně využít jeden pracovní ponk). Kurzy probíhají přímo na zámku a je nutné se na ně přihlásit předem. 

 

Jihomoravský kraj

Vinaři Valtice 2000, z.s. pod záštitou starosty města Valtice vás v sobotu srdečně zvou na XXIII. ročník tradičního Valtického koštu vín, který se uskuteční v prostorách zámecké Zimní jízdárny od 10:00. Vstupné  ve výši 600,- Kč zahrnuje vstup, katalog vín, tužku, skleničku a degustaci. K poslechu i tanci hraje cimbálová muzika od 11:00 do 20:00. Občerstvení bude možné obstarat na místě. 

 

Olomoucký kraj

Vloni v červnu se slavnostně otevřelo nové Regionální centrum Olomouc. Tento začínající projekt se zaměřuje na tuzemský cestovní ruch a díky půjčovně sportovního náčiní podporuje pohyb u dětí i dospělých. Na své si tak přijdou nejen rodiny s dětmi a milovníci pohybu, ale i cyklisté a všichni obdivovatelé celé Moravy. Letos má centrum v plánu více se zaměřit na širokou veřejnost: bude pořádat různé akce i workshopy. V neděli 6. března se budou moci návštěvníci, při příležitosti otevření, zapojit do zábavné minihry. Více informací o akci najdete zde.

 

 

Moravskoslezský kraj

Správa Dolu Michal Vás srdečně zve na výstavu Whiffling, kterou pořádá ve spolupráci s Fakultou umění, Centrem vizuálních studií Ostravské univerzity a Fakultou sochařství a intermédií Akademie výtvarných umění v Gdaňsku (Akademia Sztuk Pięknych w Gdańsku). Zvláštní způsob letu zvaný Whiffling je jedinečný pouze pro několik druhů ptáků. Tento neobvyklý vzdušný manévr, spočívající v natočení horní části trupu k zemi při zachování výchozí polohy hlavy, umožňuje udržet si přehled o situaci a umožňuje rychle reagovat na náhle se měnící podmínky. Toto chování může souviset s uměleckým přístupem umělkyň a umělců, jejichž díla jsou na výstavě prezentována. Výstava bude probíhat od soboty do středy 9.3. 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete