Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 5. – 6. srpna

Fotogalerie k článku

Praha 

Od 3.8. se v Praze uskuteční Shakespearovské slavnosti. O víkendu se můžete podívat na jednu z nejznámější her – Hamlet v hlavní roli s Jaroslavem Pleslem. Nenechte si ujít skvělou inscenaci, ve které se dále představí Hynek Čermák, Lenka Vlasáková, Ladislav Hampl, Veronika Khek Kubařová nebo Veronika Čermák Macková.

 

Středočeský kraj

Do Milovic zavítá Festival Let it Roll. Festival Let it Roll je jedním z největších a nejvýznamnějších drum and bass festivalů na světě. Každý rok přiláká tisíce fanoušků elektronické hudby do českého města Milovice. Let it Roll je známý svým impozantním line-upem, ve kterém se objevují největší jména drum and bass scény z celého světa. Návštěvníci si mohou užít tři dny nepřetržitého tanečního bláznění na více než deseti scénách rozprostřených na festivalovém areálu. Atmosféra festivalu je elektrizující a jedinečná, což dělá z Let it Roll zážitek, který si fanoušci nechtějí nechat ujít.

 

Vysočina  

Třebíči bude od 3. do 5.8. probíhat festival židovské kultury Šamajim 2023. Věnováno třebíčskému rodákovi Antonínu Kalinovi, zachránci židovských dětí. Po dobu konání festivalu bude vstup zdarma do Pamětní síně Antonína Kaliny a Expozice Děti Antonína Kaliny.

 

Jihočeský kraj

Vyrazte s dětmi tuto sobotu do Hluboké nad Vltavou. Koná se tam totiž festival Bambule, který bude pro vaše děti nezapomenutelným zážitkem. 2. ročník rodinného Festivalu Bambule letos nově zavítá do Sportovně relaxačního areálu Hluboká nad Vltavou. V sobotu 5. 8. 2023 si zde děti s celou rodinou užijí den plný zábavy, hudby a sportu!

 

Plzeňský kraj

Vyrazte na pouť do Kašperských Hor. O prvním srpnovém víkendu se uskuteční pouť Panny Marie Sněžné. Kromě duchovního programu se můžete těšit na kolotoče na Žižkově náměstí, nebude chybět ani vystoupení folklorních souborů a hudebních skupin. Program obohatí i řemeslné trhy na náměstí.

 

Karlovarský kraj 

Nenechte si ujít jedinečnou akci Povaleč 2023 v obci Verušičky. Největší hudební událost Karlovarského kraje se po dlouhém zimním spánku vrací i na vaše fejsbuky. První srpnový víkend ožije barokní zahrada Valečského zámku i přilehlé ovocné sady malebným hudebním doprovodem a tím nejlepším ze současné kultury.

 

Ústecký kraj

Jste srdečně zváni na 2. ročník Teplického festivalu vína, který se uskuteční v sobotu 5. srpna 2023 na Zámeckém náměstí v Teplicích! Do známého severočeského lázeňského města se sjedou vinaři z různých vinařských podoblastí Čech a Moravy, aby zde představili to nejlepší ze své aktuální produkce. Chybět nebudou staří známí jako Vinařství Rauš či Modré vinařství, ale ani nové neznámé tváře. Nabídka vína bude velice pestrá, takže si každý vínomilec přijde na své.

 

Liberecký kraj

Nenechte si ujít Modelářskou sobotu na Zubačce. První srpnová akce na Zubačce patří tradičně železničním modelům - ani letos neuděláme výjimku. Ve Výtopně Kořenov bude velká výstava železničních modelů a kolejišť, na Zubačku vyrazí zvláštní vlaky.

 

Královéhradecký kraj

Přijeďte se podívat s celou rodinou na letecký den Legendy nebes do Hradce Králové. Bohatý dětský program, letecké souboje, akrobacie, letecké ukázky, vyhlídkové lety a večerní program s koncerty. LEGENDY NEBES je originální letecký den, který přináší do pojetí leteckých dnů zcela nový rozměr. Festival je rozdělen do tří částí, kde první je věnována hlavně dětem, připraven je bohatý dětský program s koncertem Maxim Turbulenc a Báječnou Albertíkovou show.

 

Pardubický kraj

Pokud nevíte, kam v sobotu vyrazit, obec Strašov a Dechová hudba Pernštejnka pořádají 6. přehlídku dechových hudeb v překrásném, novém, přírodním kulturním areálu uprostřed obce Strašov u Přelouče v sobotu dne 5. 8. 2023 od 14,00 hodin. Zahrají zde Borovienka /Sk/, Pernštejnka, Chodovarka s Veselá muzika z Ratíškovic.

 

Jihomoravský kraj

Obec Tasov si pro vás přichystala multižánrový hudební festival Beseda u Bigbítu 2023. Zažijte kulturu z jiného světa.

Do Vranova se opět vrací Přehrady fest, což je dvoudenní hudební festival u vody pro celou rodinu. Kromě hudebních vystoupení populárních kapel, je to především víkend plný aktivit a zážitků. Dílničky, bubnování, workshopy, setkání s kapelami, ale především pláž, koupání, vodní sporty a spousta dalších vodních i suchozemských hrátek. Šestý ročník rodinného festivalu Přehrady Fest proběhne tradičně v krásném prostředí na břehu Vranovské přehrady 4. – 5. srpna 2023.

 

Zlínský kraj

Zarytí zahradníci nebo jen obdivovatelé krás přírody by si jistě neměli nechat ujít letní výstavu v Zahradě Věžky. Návštěva Zahrady Věžky není jen o nákupech, ale je to výlet pro celou rodinu. Pro malé i velké je totiž připraven doprovodný program. Děti mohou společně s rodiči luštit oblíbené kvízy, dámy mohou obdivovat krásu květin a pánové se pokochají výstavou techniky. Společně si při dobrém obědě poslechnete nejednu písničku a kdo bude chtít, může si i "skočit v kole".

 

Olomoucký kraj

Na zámku Plumlov se chystá šermířský víkend pro malé i velké. Čekají vás například netradiční́ prohlídky pohádkových hradních sklepů nebo sokolnická́ ukázka výcviku dravých ptáků.

 

Moravskoslezský kraj

Rozhodně si nenechte ujít festival Ladná Čeladná ve stejnojmenné obci. Festival Ladná Čeladná je každoroční kulturní a hudební událost, která se koná v obci Ladná Čeladná v Moravskoslezském kraji. Festival nabízí bohatý program, zahrnující koncerty od renomovaných hudebních interpretů, divadelní představení, výtvarné dílny, ukázky tradiční řemesla a gastronomické zážitky. Cílem festivalu je propojení kultury a tradic s moderním uměním a hudbou. Ladná Čeladná je ideálním místem pro setkání lidí s láskou ke kultuře a hudbě a pro objevování nových uměleckých směrů.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Den v růžovém Praha

02.05.2024 - 02.05.2024
Praha

Společenský večer s bohatým rautem a degustací nejlepších rosé a perlivích vín.

Gabriela Beňačková, Jakub Pustina 2…

02.05.2024 - 02.05.2024
Foyer divadla Pasáž,…

GABRIELA BEŇAČKOVÁ - MAŘENKA, RUSALKA A JENŮFA SE LOUČÍ.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 2. květen

Dnes má svátek Zikmund

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete