Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 6. - 7. srpna

Praha

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Hlavní město Praha

Znáte muzeum Kouzlo starých časů v Praze? Muzeum Kouzlo starých časů je určeno příznivcům starých dob, kdy na nic nebyl spěch, dámy byly obletovány a pánové se mohli cítit jako jejich ochránci. Expozice v komorním prostředí mohou návštěvníci obdivovat část unikátní soukromé sbírky historických oděvů, doplňků a kuriozit vyšších společenských vrstev. Můžete se těšit třeba na historické oděvy a doplňky z období 1850-1920.

 

Středočeský kraj

Exploze chuťových pohárků a dobré nálady vás čeká na Food festivalu v Příbrami Ochutnej Evropu, kde okusíte veškeré chutě a vůně napříč Evropou, okořeněné kulturním programem. To je skvěle strávený čas pro celou rodinu! Akce se koná na náměstí T.G.Masaryka v Příbrami!

 

Jihočeský kraj

Přiznejte se, kdy jste si naposledy udělali rodinnou fotografii?  V Muzeu fotografie a moderních obrazových médií v Jindřichově Hradci se v sobotu 6. a v neděli 7. srpna uskuteční tradiční Letní fotografování v historických kostýmech, které již neodmyslitelně patří ke kulturnímu dění letního Jindřichova Hradce a k jindřichohradecké pouti. Všichni zájemci se mohou opět těšit na jedinečné fotografie v retro stylu před historickým ručně malovaným pozadím a v dobových kostýmech.  K dispozici máme velký výběr kostýmů a rekvizit, ale stejně tak si můžete přinést i své vlastní.
 

Karlovarský kraj

Pokud nevíte, kam o víkendu s menšími dětmi, určitě vám poradíme Kinder Fest, který se koná na stadionu v Karlových Varech. Čekají vás hvězdní interpreti a bohatý doprovodný program! Děti se mohou těšít na malování na obličej, kauny, vězdné maskoty, taneční vystoupení, kouzelnickou show a spoustu dalších atrakcí. 

 

Ústecký kraj

V Teplicích se v sobotu koná Festival vín! Fanouškům dobrého vína se na Zámeckém náměstí v Teplicích představí 20 pečlivě vybraných vinařství z Čech a Moravy. Kromě stálic Českých festivalů vína, jakými jsou např. mutěnické Modré vinařství, čejkovické Vinařství Konečný, poddvorovské Vinařství Gertner či mikulovské Vinařství Rauš se svým nepřehlédnutelným someliérem Lukášem Polišenským, se potkáte i se zcela novými vinaři. Celková nabídka bude velice pestrá, od lehkých ročníkových vín, přes perlivá a růžová vína, až po mohutná vína z francouzských sudů či vína vyrobená speciálními technologiemi.

 

Liberecký kraj, 

 

Královéhradecký kraj

Trutnovský street food piknik bude mít letos třetí ročník a je se na co těšit! Kromě skvělého foodu a nápojů nás letos čeká také bohatý doprovodný program v podobě live cooking show výherce soutěže MasterChef, hudebních vystoupení, různých tematických soutěží apod. Celým dnem nás provede zkušený moderátor Jirka Vondra z Rádia Kiss. Vstup na akci je zdarma. 

 

Pardubický kraj

Máte chuť na něco tradičnějšího? Nejlepší Šlágry z Čech a Moravy - to je podtitul 5. Přehlídky dechových hudeb ve Strašově. Přehlídka se bude konat v krásném přírodním areálu v sobotu dne 6. 8. 2022 od 14,00 hodin. Vystoupí zde věhlasné dechovky - Veselka Ladislava Kubeše, "domácí" Pernštejnka, jihočeská Libkovanka a Venkovská kapela z Vysočiny.

 

 Kraj Vysočina

Jak chutná Vysočina? To vám prozdradí víkendový Gastrofestival ve Žďáru nad Sázavou s vůní nenápadné plodiny typické pro tento kraj - kmínu, který všem návštěvníkům otevře nečekané obzory první srpnovou sobotu na Zámku Žďár nad Sázavou. Vstupné na akci je 200 Kč. Část ze vstupného bude poskytnuta Dětskému kardiocentru fakultní nemocnice v Motole.

 

Jihomoravský kraj

Od 5. do 7. srpna 2022 se v ulicích Brna uskuteční již třetí ročník největší latino události v České republice. Exotický festival znovu otevře příležitost návštěvníkům zažít pravou atmosféru brazilské kultury přímo v moravské metropoli. Festival bude letos tentokrát navíc okořeněn speciální tematikou "200 Anos". Ponese se totiž v duchu oslav 200 let od osvobození Brazílie a zároveň 200 let od narození moravského přírodovědce Gregora Johanna Mendela.

 

 Zlínský kraj

Na léto je pro vás v rámci programu Živý Zlín přichystáno sedmero hudebních zážitků! Již tradiční Hudební neděle se letos uskuteční v parku Komenského. Začíná se vždy v 16.30. Přijďte si s námi užít letní průřez hudebními žánry, styly i kapelami, které zaručují skvělou atmosféru! Vstup je zdarma.

V Březolupech se v sobotu bude konat krásná akce pro děti - Pohádkový les. I letos se podařilo domluvit ty největší tuzemské pohádkové hvězdy, které opět přijedou na náš mechový koberec. Připravili si pro děti různorodé úkoly, za jejichž splnění dostanou zlaté dukáty, které pak promění u pirátů za hodnotné odměny. Jako tradičně bude v základním táboře připravené občerstvení a atrakce pro děti.

Rockový festival, jaký nemá obdoby. Dragon Fest je tady! Žijete rockem? Umí vaše uši ocenit kvalitní muziku? Dorazte 5. a 6. 8. do Žop u Holešova na festival a zažijte pořádnou rockovou jízdu na vlastní oči, uši i kůži. Bude to nářez.

Hledáte nové výzvy a rádi byste vyzkoušeli triatlon? Nebo jste mu již propadli a chcete se zdokonalit, posunout své možnosti či načerpat užitečné informace o tréninku, přípravě na závody či výživě? I tento rok 3. – 6. 8. pořádají ve Velkých Karlovicích triatlonový kemp pod vedením jednoho z nejlepších triatletů na světě Petra Vabrouška.

 

Olomoucký kraj

Jeseníky v létě navštěvuje spousta turistů, proč si také jeden den nezajít do muzea? Nová expozice Muzea Zábřeh přenese návštěvníky do prostředí dalekého a mrazivého severu, kde se mnohdy musí člověk spolehnout jen sám na sebe a naslouchat přírodě. Především však představí obdivuhodný životní příběh obyčejného člověka, který se jen se čtyřmi krejcary v kapse vydal na dalekou cestu do neznámých končin. Kdo to byl?

Pokud se cítíte spíše na akčnější zábavu, můžete vyrazit ná Zámek Plumov, kde se bude konat Šermířský víkend. Po celý víkend Vás budou bavít skupina historického šermu Malberk, střelci Corporl, scéničtí a historičtí tanečníci. 

 

Moravskoslezský kraj

Již úctyhodný 23 let se každým rokem vaří na Skalkách v Novém Jičíně Horká kaše. Letošek tomu nebude jinak! Tento věk řadí Horkou kaši mezi dlouhodobé akce v Česku. 6.8. 2022 bude opět veselo, taneční, soutěživo - bláznivo!! Nový Jičíne a okolí, Let's go! Čeká vás pořádná zvuková a světelná show, soutěže o ceny a spoustu další zábavy. 

Zajímavé akce v okolí

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

ČaroDejvice ve Stanici techniků 202…

30.04.2024 - 30.04.2024
Stanice techniků DDM…

V úterý 30. dubna vypuknou ve Stanici techniků tradiční akce ČaroDejvice.

Mladí ladí jazz Open Air 2024 - Pra…

30.04.2024 - 30.04.2024
Karlovo náměstí

Oslavte Mezinárodní den jazzu na prvním letošním festivalu pod širým nebem v Praze. Užijte si příjemné odpoledne v…

Přivítejte na Pražském hradě máj sk…

01.05.2024 - 01.05.2024
Svatováclavská vinice v…

První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete