Statistika našeho portálu

  • 102 246 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 8-10. října

Podzim je v plném proudu, počasí začíná být churavější, ale vy se ještě necítíte na Netflix&chill? Tak to čtete správně. Obnovili jsme pro vás oblíbenou rubriku Tipy na víkend, která vás nebude nutit zahálet. Pojďte s námi objevit ty nejzajímavější akce, které Česko druhý říjnový víkend nabízí.

Fotogalerie k článku

 

 

Praha 

Už od středy zpozorněli všichni designoví nadšenci, s říjnem totiž přichází každoroční Designblok, který tradičně uvádí tvorbu designérů a výrobců ze střední Evropy. Jako i minulý rok bude část výstavy umístěná do unikátního prostoru kostela Gabriel Loci, kromě toho bude pokračovat v Holečkově ulici, kde můžete zhlédnout výstavy novinek designérů, škol, galerií, výrobců a prodejců. Kromě těchto prostor se v rámci Designbloku otevírá celá řada galerií, showroomů a pop-up shopů po celé Praze, které připravují speciální program pro návštěvníky.

Milují vaše děti Tlapkovu Patrolu? V tom případě je v sobotu vezměte do OC Letňany na Zábavný den s Tlapkovou patrolou. Budou na vás čekat soutěžní stanoviště, kde mohou děti plnit zábavné úkoly rozvíjející kreativitu. A nakonec se budou rozdávat i dárky. 

 

Středočeský kraj

 

Ve Středočeském kraji se tento týden můžete těšit na divadelní přehlídku v Nučicích, která bude probíhat od čtvrtka do soboty. Část programu bude věnována žákům ZŠ a MŠ Nučice a Rudná, těšit se můžete také na inscenaci hry Ostře sledované vlaky Divadla Radar.  

Středočeský kraj je poměrně velký, proto v něm ještě zůstaneme. Za zmínku určitě stojí originální kutnohorský charitativní závod Pošli kačku. Nebude vypouštět jen tak ledajaká kačka, ale kachnička koupelnová. Výtěžek akce bude využit ve prospěch zdravotně znevýhodněných dětí. Užujete si spoustu zábavy a podpoříte dobrou věc. 

Kdybyste si po tom všem chtěli dát něco dobrého, pozveme vás ještě na Street Food Festival do Kolína. Můžete se těšit, jak na exotiku, tak klasická domácí jídla a samozřejmě pivíčka malých pivovarů 

 

Vysočina

Nové Město na Moravě v sobotu nabídne to nejlepší přímo ze srdce Afriky. Na posledním novoměstském farmářském trhu sezóny budete moci ochutnat například skvělé tropické od ugandských farmářů, čaje, koření a mnoho dalšího. 

Pokud jsou mezi námi příznivkyně nebo příznivci Fler marketu, tak by měli zpozornět. V Novém Městě na Moravě totiž proběhne tradiční Fler trh, na kterém šikovné ručičky z cekí republiky ukáží, co umí.

 

Jihočeský kraj

O víkendu máte také jednu z posledních možností zúčastnit se komentované prohlídky filmové zbrojnice Housova Mlýna v Táboře. Prohlídku vede sám zbrojíř, který vám vysvětlí podrobné detaily týkající se zbraní a zbroje. Housův Mlýn se pyšní dokonce přilbicí, kterou měl na sobě při natáčení Brad Pitt. 

 

Plzeňský kraj

 

Vína z Jižní Moravy urazila dlouhou cestu až do Plzeňského kraje a své korky v sobotu otevřou obyvatelům Přeštic v rámci festivalu vína. Návštěvníci budou moct ochutnat vína z 15 vybraných českých vinařství. Do chuti se snažili trefit opravdu každému, ať už máte raději ročníková vína nebo osvěžující frizzante, zde si na své přijdete. 

Plzeň také o víkendu volá všechny sběratelky a sběratelé panenek. Plzeň hostí celostátní festival panenek. Letos proběhne už několikátý ročník této akce, která má za cíl sjednotit sběratelé těchto artefaktů dětství. Vítané jsou všechny, ty historické, novodobé i retro.

 

Karlovarský kraj

 

Tento víkend máte poslední možnost prohlédnout si unikátní výstavu České korunovační klenoty na dosah na zámku Nový Hrad. Na samostatné prohlídce bez průvodce máte možnost prohlédnout si mistrně zpracované repliky českých korunovačních klenotů. Na výstavě se samozřejmě dozvíte i něco o bohaté historii sahající stovky let do minulosti.

 

Ústecký kraj

 

Možná to pro vás bude překvapením, ale víno se v Česku nepěstuje pouze na Moravě. Na Litoměřicku se například pěstování révy provozuje už 1000 let!  Navštivte o víkendu tento opomíjený poklad Českého Středohoří a vydejte se do Stříblic na Stezky révy. Můžete se těšit na procházku po dvou krásných viničních tratích a na ještě krásnější zakončení ve sklepě.  

 

Liberecký kraj

 

Oblíbené Auto Moto farmářské bleší trhy u obce Tuhaň jsou zpět. Tentokrát na ně můžete vyrazit v neděli 10. října. Trhy téměř se čtyřicetiletou tradicí jsou v okrese Semily známy široko daleko. Přijedete, nakoupíte, co zrovna potřebujete a oři neděli krásně poklábosíte se známými.  

 

Královéhradecký kraj

 

Bohulibá akce bude v sobotu probíhat v turisticky hojně vyhledávaném Špindlerově Mlýně. Akce Čisté Krkonoše spojuje sousedy, ale i širokou veřejnost ke společnému úklidu turistických tras, které každoročně s návalem turistů dostávají náležitě zabrat. Krásnou procházkou v horách tedy nepomůžete jen svému zdraví, ale i životnímu prostředí. 

Vydáme-li se do dalšího oblíbeného letoviska - Malé Úpy, narazíme na zajímavý tradiční gastro event. Maloúpská vařečka vyzývá všechny odvážné kuchaře, aby se zapojili do soutěže o nejlepší krkonošskou polévku. Regionální dobroty a dobrá zábava zaručeny. 

 

Moravskoslezský kraj

 

Pro pořádné naplnění břicha i chuťových buněk doporučujeme sobotní Hodokvas na hradě. Slezskoostravský hrad otevře brány nejrůznějším dobrotám a bohatému programu. Těšit se můžete na zajímavé workshopy, soutěže nebo třeba divadlo.  

A Slezsko v sobotu přivítá také sportovní akci. Tento víkend bude totiž u Opavy bude probíhat Silesia ½ maraton. Zúčastnit se mohou opravdu všichni bez ohledu na věk, od dětí až po důchodce. 

 

Jihomoravský kraj

 

Co takhle po nedělním dobrém obědě vyrazit s dětmi na milé divadelní představení Obři v Dipu. Představení je relativně krátké, vhodné již pro děti od tří let a v závěru na vás čeká příjemný raut. Součástí je také zajímavý workshop, v rámci kterého můžete s dětmi nahlédnout do zákulisí nebo si zkusit sami vytvořit různé divadelní vizuální nebo audio efekty. 

Baví vás Tři mušketýři? Vyzkoušejte s námi šerm kordem, dýkou i tesákem, ve stylech 16. - 18. století. Od základů vznešených škola alá Aramis, přes vojácký boj Porthose až k pouliční mlatě banditů. Na sobotním brněnském workshopu si užijete bezpečnou nenáročnou a zábavnou formou jaké to je, být středověkým bojovníkem.

 

 



 

 




Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

15. ročník Brno Art Week 2024

22.04.2024 - 28.04.2024
Galerie TIC

Brno Art Week je platformou, která každoročně organizuje jedinečný festival věnovaný výtvarnému umění. Brněnská muzea,…

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 28. duben

Dnes má svátek Vlastislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete