Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 9. – 10. listopadu 2019

Nadcházející víkend se můžete těšit na řadu akcí spojených se svátkem sv. Martina. Nebudou chybět ani sportovní akce či festivaly.

Fotogalerie k článku

Vybírat můžete také ze všech akcí v našem Kalendáři.

Praha 

Praha bude od pátku do neděle hostit mezinárodní erotický veletrh EROFEST. Na výstavišti PVA Expo Letňany najdete vše nejen o erotice, ale i o módních trendech, plastické chirurgii a dalších souvislostech. V Letňanech můžete od pátku do neděle navštívit i výstavu závodní techniky a historických vozidel všeho druhu Racing Expo. Na jednom místě zde najdete na 150 historických vozidel.

Náplavka mezi Železničním mostem a Vyšehradem bude v sobotu patřit svatomartinskému vínu a pečené huse. Můžete se těšit na degustace svatomartinských vín, husí speciality a bohatý doprovodný program.

Oba víkendové dny můžete vyrazit také na Rodinný veletrh smysluplných hraček na Barrandov. Přes 70 vystavovatelů zde představí řadu nejrozmanitějších kvalitních hraček.

Středočeský kraj

Zámek v Brandýse nad Labem zve i letos na Strašidelný zámek a slibuje, že bude důvod se opět bát. Připravena bude strašidelná stezka pro děti se strašidly, dílničky, kostýmy, občerstvení a další. Také ve Velkopopovickém pivovaru to o víkendu bude vonět pečenou husou. Navíc na prohlídkové trase pivovaru se pouze během tohoto víkendu setkáte s bílým kozlem Oldou, okusíte husí paštiku a užijete si degustaci zdejších výtečných piv.

Zimní Flerjarmark plný autorské designové tvorby se koná v sobotu v Kolíně

Jihočeský kraj

Výlovy v Jihočeském kraji ještě nekončí. Od čtvrtka do soboty můžete například navštívit výlov na rybníce Žár u stejnojmenné obce. Svatomartinské posvícení pro děti je připravené na sobotu ve Stráži nad Nežárkou. Pro děti zahraje divadlo Studna s pohádkou Treperenda, rytmický soubor Hakunamatata, Chůdadlo s kejklířem Vítkem a ohňovou show, nebudou chybět ani Trnky brnky z Rapšachu.

Plzeňský kraj

Filmový festival pro děti a mládež, Juniorfest, se koná v Plzni a dalších městech Plzeňského kraje. Jedná se o šestidenní maraton filmových projekcí, které popularizují v Čechách stále opomíjený žánr dětského filmu. Návštěvníci se mohou těšit na více jak 100 filmových projekcí, 20 praktických workshopů a kreativních dílen a další desítku ostatních doprovodných akcí.

Hannah Pilsen Trail: Krkavec, poslední ze seriálu tří běžeckých závodů, který se už tradičně koná v lesích v okolí Plzně, se běží tuto sobotu. Na výběr budou tratě vedoucí přírodou okolo Berounky, a to v délce 23 a 11,5 km. Připraveny budou i tratě pro mládež a děti.

Ústecký kraj

Středisko volného času v Mostě pořádá v sobotu Technohraní, které nabídne dětem možnost vyzkoušet si soutěžní aktivity spojené s technikou a polytechnikou. Například virtuální realitu, roboty, chemické pokusy, autodráhu apod.

V sobotu startuje v Děčíně série akcí k připomenutí 30. výročí Sametové revoluce v Děčíně - Festival svobody. Můžete se těšit na výstavy, koncerty nebo průvody.

Liberecký kraj

Konradova 11 je jeden ze seriálu 3 závodů v běhu, který je spojený s koštováním piva, v tomto případě v pivovaru Konrad v Liberci. Celou sérii tak účastníci mohou pojmout jako tour po vybraných pivovarech a seznámení se s nimi, ale i jako ostrý běžecký seriál s vyhlášením nejlepšího pivního běžce celé série.

Pardubický kraj

V Pardubicích se od čtvrtka do neděle koná Cestovatelský festival. Čeká vás na něm řada zajímavých přednášek od známých cestovatelů, ale i Lékaře bez hranic Tomáše Šebka. Speciální host Zdeněk Pohlreich představí zajímavá jídla ze světa.

Česká pojišťovna RunTour pořádá v sobotu v Pardubicích další běh z běžeckého seriálu. Vybírat můžete z tratí dětských (Rákosníčkův běh na 500 a 1000 metrů) nebo pro dospělé na 5 km a 10 km.

Kraj Vysočina

Festival sborového umění Jihlava představí až do neděle řadu koncertů českých i světových sborů. Můžete se těšit na festivalové koncerty, mezinárodní soutěž pěveckých sborů, workshopy, rozborové semináře a odborný seminář.

Jihomoravský kraj

V Jihomoravském kraji se můžete těšit na řadu akcí spojených se Svatomartinským vínem. V Dolních Věstonicích se až do soboty konají Svatomartinské slavnosti spojené s ochutnávkou mladých vín a prohlídkou Habánských sklepů.

Svatomartinské hody si nenechte ujít také ve Strážnici. Můžete se těšit na tradiční stavění máje ve Starém městě, odpolední obchůzku, večerní hodovou zábavu a v neděli dopoledne slavnostní hodovou mši v kostele sv. Martina.

Tradiční Martinský hody vás čekají také v Kyjově. Začínají v pátek a trvají až do neděle. Můžete se těšit na rozmarýnovou besedu u cimbálu, krojovaný průvod, taneční zábavu nebo nedělní krojovaný průvod.

Zlínský kraj

V Sadu Svobody ve Zlíně čeká děti v sobotu druhý ročník akce Hrátky se strašidly, jejímž cílem není děti strašit. Naopak je čekají hry, zábavná stanoviště s úkoly, především pohybovými. 

V sobotu se v továrním areálu ve Zlíně uskuteční již šestý ročník běžeckého závodu Kovářská pětka. Závod na 5 km je určen jednotlivcům i tříčlenným štafetám. Pro nejmladší závodníky jsou připraveny kratší trasy odstupňované dle věkových kategorií. 

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete