Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na výlet 26. - 27. března

Jaro můžeme přivítat příjemným výletem za krásného počasí, které by mělo o víkendu ještě vydržet nebo vyražením na jednu z mnoha akcí, které se napříč Českem konají.

Fotogalerie k článku

Hlavní město Praha

Mezinárodní taneční festival Bachata Magic se představí poslední víkend v březnu v Praze. V prostorách bývalého kláštera sv. Gabriela na Smíchově se roztančí účastníci pod dohledem lektorů a profesionálních tanečníků z celé Evropy. Unikátní objekt Gabriel Loci nabídne nevšední zážitek a setkání s tímto párovým romantickým tancem.

Máte již vybavený šatník na přicházející jaro?  Pokud byste rádi zkusili bosou obuv, ale dosud jste nenalezli "odvahu", vydejte se od 25. do 30. března na pražskou Letnou do Tvorba Store. Jako významný partner festivalu Jeden svět zde v novém pop up obchodu představí své minimalistické boty populární německá značka Wildling Shoes. V neděli od 15.00 hodin vás také zveme do kavárny InKafe (Taškent Hostivař) na bazar dětského jarního/letního oblečení, obuvi a hraček.

Zadovádět si v bazénu s příjemně teplou vodou a nepřeberným množstvím hraček a pomůcek, které se používají při výuce plavání, můžete v neděli 27. března 2022 na hodinách volného plavání, neboli Juklíkování, na obou pobočkách Baby Clubu Juklík – na Praze 5 i Praze 10.

 

Středočeský kraj

Pokud je někdo z našich čtenářů příznivcem country & westernu, pozveme vás na letošní Cowpackův country bál, který se koná v neděli 26.3.2022 od 19 hodin v sokolovně Strančice. Čekají na vás country tance, Elvis revival, Bessoni a Tomáš Linka, stanice Pony Expressu a bohatá tombola, jejíž hlavní výhrou je dvoudenní pobyt ve Western City v Karpaczi pro dva.

S dětmi pak v neděli můžete zhlédnout pohádku Kosí bratři, která se bude hrát v mělnickém domě Kultury MEKUC. 

 

Jihočeský kraj

Od pátku 25. do neděle 27. března 2022 se v Českých Budějovicích uskuteční Čokoládový Festival s výstavou obalů čokolád z celého světa, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami. Čokoládový Festival je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou. Návštěvníkům nabídne tři hlavní sekce: kulinářskou přehlídku, na které, šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty, prodejní stánky partnerských organizací, dětský koutek a mnoho dalšího. 

 

Plzeňský kraj

Plzeňský festival světla se blíží! Bude se konat o víkendu a tentokrát rozbliká samotné centrum města na trase od DEPO2015, kolem Krajského úřadu Plzeňského Kraje, přes Náměstí Republiky až po Pivovarské Muzeum. Celkem 13 světelnýchinteriérových i exteriérových instalací. Kromě instalací vás čeká také doprovodný program. 

Chystáte se do Plzně a nemůžete se rozhodnout, kde se ubytovat? Využijte výhodných nabídek doplněných o zajímavý doprovodný program. O víkendu totiž proběhne první ročník Plzeňských hotelových nocí. Vyberte si jeden ze 17 hotelů a využijte také zvýhodněných nebo volných vstupů do turistických cílů, které jsou součástí balíčků. A pokud bydlíte v Plzni a okolí, staňte se turisty ve svém vlastním městě a zažijte ho trochu jinak, třeba si dopřejte degustační menu v některém z hotelů. 

 

Ústecký kraj

Město Ústí nad Labem vás zve na další z řady komentovaných procházek, která se bude konat v sobotu. Tentokrát se můžete vydat po stopách archeologických výzkumů v centru města Ústí nad Labem. Chybět nebude ani poutavý výklad archeoložky ústeckého muzea Mgr. Elišky Wiesnerové. Dva vylosovaní účastníci procházky si navíc odnesou hodnotné turistické balíčky.

Severočeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích a Římskokatolická farnost – děkanství u Všech svatých Litoměřice srdečně zvou na Poutní slavnost ke svátku Zvěstování Páně. Celodenní sváteční program se odehraje v sobotu 26. 3. v bývalém jezuitském kostele Zvěstování Panny Marie v Litoměřicích.

 

Liberecký kraj

Další zámek se probouzí ze zimního spánku a zahajuje svou sezónu. V Libereckém kraji je to Horní Libchava, který tradičně v březnu otevírá veřejnosti, čeká vás zábava i odpočinek. V sobotu vás například čeká v  kulturním sále hlavní pohádka, která nese název Medvědí princ nebo doprovodný program v podobě tvoření se zámeckou rodinou a pohádkové prohlídky zámkem.

 

Královéhradecký kraj

Po dvou letech se do Hradce Králové vrací známý český zpěvák Jakub Smolík. Pod střechou kongresového centra Aldis předstoupí 26. března spolu se svými hosty před diváky, aby je v nelehkých dobách rozveselil svými nejznámějšími hity. Vstupenky jsou již nyní v prodeji v síti TicketLIVE.

Ve stejný den se v Hradci Králové v Petrof Gallery koná koncert Tomáše Kluse v rámci jeho Cítím Tour. 

 

 Kraj Vysočina

Kdy jste naposledy viděli loutkové divadlo? Máte jedinečnou příležitost o víkendu v rámci festivalu 54. ročník krajské přehlídky amatérských loutkářských souborů v Třebíči. V sobotu i v neděli si mlžete užít bohatý loutkový program, který si můžete podrobněji prohlédnout zde.

Na Vysočině také bude o víkendu zahájena již 49. návštěvnická sezóna na hradě Kámen. Celý víkend budou probíhat prohlídky celého hradu s průvodcem, a to za snížené jednotné vstupné 50,- Kč na osobu. Můžete se těšit na oba základní okruhy, tedy na Expozici bydlení a Muzeum jednostopých vozidel.

Přivítejme jaro Allegrem z Vivaldiho houslových koncertů. Absolvent Hudební akademie múzických umění Ondřej Horňas bude vábit nejen jaro v Santiniho Prelatuře. Koncert se koná v neděli v Zámku Žďár nad Sázavou.

 

Jihomoravský kraj

Pokochejte se pohledem na kvetoucí mandloně, projděte se vinicemi, ochutnejte nejlepší moravská vína a nejoriginálnější mandlové pochutiny od mistrů ve svém oboru! Zveme vás na Slavnosti mandloní a vína, program bude po celý víkend bohatý, začíná již v pátek 25.3. kdy v 18,00 hodin otevřou své sklepy místní vinaři. V sobotu se na náměstí můžete těšit na kulinářskou show, vystoupení dětí z místních škol, kapely Cimballica a Fleret se Zuzanou Šulákovou. Nebude chybět ani cimbálová muzika a otevřené sklepy.

Na své si o víkendu přijdou i milovníci aut a závodění. Na vyškovském letišti budou v sobotu probíhat automobilové závody.  Zúčastnit se může kdokoliv s jakýmkoliv automobilem. Úpravy vozidel jsou bez omezení, je však povinné použití bezpečnostních pásů a přilby. Na jednom vozidle se může střídat více jezdců, avšak každý musí mít uhrazeno startovné.
 
"Obři do sebe mydlili, občas to blesklo jiskrou vykřísnutou balvanem, který skálu drtil, lidičky utíkali z vesniček, zachraň se kdo můžeš, leč stejně jich tam mnoho zůstalo pod lavinami vývratů a trosek obří války.” Tak končí Werichova pohádka Jak obři na Šumavě vyhynuli. Nebojte se ale. V našem divadle se i ty nejčernější a nejtragičtější konce dají změnit. V Brně se v neděli můžete vydat na dobrodružnou cestu na Šumavu a stát se hrdiny prostřednictvím divadelní inscenace Obři, která je vhodná pro děti již od 3 let. 

 

 

 Zlínský kraj

Stavíte? Rekonstruujete? Řešíte úspory energií? Nebo máte zahradu, chatu či chalupu? Nenechte si ujít tradiční, již 31. ročník veletrhu Stavebnictví-Therm-Domov-Zahrada 2022 ve Zlíně, kde jistě načerpáte inspiraci. Ve více jak 100 expozicích uvidíte rozsáhlou nabídku nejžhavějších novinek, výrobků a služeb, energeticky nejúspornějších technologií z oborů stavebnictví, vytápění, vybavení domácností, firem a kanceláří, a inspiraci pro zahradu, chalupáře a chataře. Souběžně se uskuteční i 1. ročník ZLÍN DESIGN SHOW 2022.

 

Olomoucký kraj

Už jste někdy pozorovali zvířátka? Ano, musíme být potichu a hodně a hodně trpěliví. A čekat až se nějaké zvířátko oběví. Je to tak i v Jihoamerickém pralese? Uvidíte na loutkové pohádce plné zvířátek, se kterými se můžete vydat na cestu za dobrodružstvím v šumperském domě kultury v neděli 27.3. 

 

Moravskoslezský kraj

Pořadatelé největšího multižánrového festivalu Votvírák, který se konal pravidelně v červnu na letišti Boží Dar v Milovicích, ale díky pandemii covid-19 musel své dva ročníky přesunout, se rozhodli, že nenechají své fanoušky napínat a odmění jejich dvouleté čekání a podporu malým hudebním turné s názvem Votvírák na cestách. Ačkoli je letní open air Votvírák 2022 v plném proudu příprav, uskuteční se už teď unikátní minifestivalové turné po České republice. V sobotu tak můžete zažít festivalovou atmosféru oblíbeného Votvíráku v ostravském klubu Barrák. 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete