Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Velikonoční tipy na výlet

Za tým Atlasu Česka přejeme Veselé Velikonoce a jako každý týden vám přinášíme čerstvé tipy na víkend. Doufáme, že si prodloužený víkend náležitě užíváte.

Fotogalerie k článku

Hlavní město Praha

Výstavy psů a koček zná kde kdo, co ale výstavu potkanů! Pokud vás tato malá zvířátka lákají, zveme vás na 8. ročník výstavy potkanů v Praze, který bude jako tradičně probíhat v prostorách Toulcova dvora. Pro návštěvníky bude výstava otevřena od 10:00 do 18:00 hodin a po celou dobu se můžete těšit na roztomilé potkaní čumáčky, kteří budou soutěžit v mnoha kategoriích, jejich výkony na překážkách, soutěž o nejlepší fotku na téma "ošklivé káčatko”, soutěž o potkana sympatie a další překvapení.

Velikonoce patří mezi jedny z nejdůležitějších svátků v roce. Protože většina z nás tráví tyto volné dny s rodinou, bohatý doprovodný program pro celou rodinu si připravilo i tuzemské nejnavštěvovanější outletové centrum Fashion Arena Prague Outlet. Slavit se bude od Velkého pátku 15. dubna až do Božího hodu velikonočního 17. dubna. Podrobný program, který si pro vás Fashion Aréna přichystala, najdete zde

 

Středočeský kraj

Po dvouleté pauze se na Jiřího náměstí v Poděbradech uskuteční velikonoční trhy! Trhy budou probíhat od pátku 15. dubna do neděle 17. dubna. Těšit se můžete na desítky stánků se skvělým jídlem a pitím a širokým sortimentem originálních řemeslných produktů. Na své si přijdou i děti, pro něž budou připraveny dobové atrakce a tvořivé dílničky.

 

Plzeňský kraj

Zpříjemněte si svátky jara návštěvou tradičního velikonočního jarmarku na Státním zámku Kozel. Pro každoroční velký úspěch bude letošní velikonoční jarmark hned dvoudenní! Těšit se můžete na desítky stánků se skvělým jídlem a pitím a širokým sortimentem originálních řemeslných produktů. Na své si přijdou i děti, pro něž budou připraveny dobové atrakce a tvořivé dílničky. Atmosféru jarmarku obohatí zvuk dobového flašinetu. Vstupné na jarmark je zdarma. Komentované prohlídky zámku jsou zpoplatněny.

 

Ústecký kraj

Vydejte se v sobotu na celodenní výlet historickým motoráčkem ve spolupráci se Zubrnickou museální železnicí do Zubrnic a Velkého Března. Akce se koná v rámci zahájení turistické a cyklistické sezóny 2022 v Ústí nad Labem. Můžete se těšit na komentovanou prohlídku Železničního muzea v Zubrnicích, návštěvu Muzea Československého opevnění ve Velkém Březně nebo prohlídku vybaveného bunkru z roku 1938, průvodce v dobové uniformě, drobné občerstvení, velkým lákadlem bude také hraná kostýmovaná prohlídka zámku Velké Březno na téma Deset příběhů z posledních sta let historie zámku. 

 

Liberecký kraj

Přijďte si užít Pohádkové Velikonoce na zámku Horní Libchava se zámeckou rodinkou. V sobotu se od 13:00 můžete těšit na bohatý doprovodný program, kde nebude chybět tvoření v dětské dílně, pletení pomlázek nebo hledání vajíček. O něco později si děti užijí Velikonoční pohádku. 

V Semilech se můžete v sobotu vydat na slavnostní Cimbál v Liďáku. Program bude pro děti i dospělé, čeká vás cimbálovka, harmonika, magické a balónkové představení, disco. A když už budete v Semilech, nezapomeňte se stavit na tradičním bleším trhu Tuháň. Akce s téměř 40letou tradicí, dříve známá pod názvem - burza Chuchelna. Nyní se nachází v obci Tuhaň na Semilsku, rodná vesnice Milana Čurdy, osmipromilového řidiče, kterého zde nejen potkáte, ale ochutnáte i Čurdovo pivo.

 

Královéhradecký kraj

Udělejte si netradiční velikonoční výlet a oslavte svátky jara v atmosféře pohádkového hradu a zámku Staré hrady v Jičíně.  Ochutnáte sváteční lektvary, utrejchy a dobroty čarodějnic i princezen. Na každé dítko bude čekat čokoládová odměna. Čeká vás zábava i hry pro malé i dospělé.

 

Pardubický kraj

O víkendu také otevře své brány Tvrz Bouda ke kompletním mini prohlídkám. Děti si mohou vyzkoušet různé hry s nejrůznější sportovní hry s vojenskou tématikou. Nebudou chybět ani sportovní hry pro menší, například hod granátem. Před tvrzí bude také po celý prodloužený víkend vystavena vojenská technika, kterou budou střežit vojáci v dobových uniformách. 
 

Jihočeský kraj 

Vodáci, připravte si své kanoe, kajaky, rafty, SUPy nebo další plavidla a doražte do Českého Krumlova, kde se bude v soboru  odemykat řeka Vltava. Napjatě vás očekává Vodník Pivoňka se svou paní v Kempu Krumlov (U Trojice), kde proběhne slavnostní odemčení. Následně vodáci mohou sjet 12 km dlouhou trať až do Zlaté Koruny.
 

Kraj Vysočina

Co takhle vyrazit v sobotu do divadla. V telčském divadle je na programu Hračka - komedie v podání prvotřídního amatérského divadelního spolku VOŽIVOT s prvky děsivého hororu s nečekaným rozuzlením! Slavný filmový režisér, který je známý svými kanadskými žertíky, dostane od svých kolegů jako dárek k odchodu do penze robota v podobě ženy, která mu dokáže plnit všechna jeho přání. To ovšem velmi nelibě nese jeho manželka. Ale s tím, že tato nová hračka si začne žít svým vlastním životem nikdo z nich nepočítal…
 
Bílou sobotu můžete strávit na zámku Žďár nad Sázavou, kde si užijete velikonočních tradice, veselé hry a těšit se můžete i na řemeslný jarmark. Podrobný program najdete v detailu akce. 
 

Jihomoravský kraj

Na velikonoční víkend připravuje zámek v Moravském Krumlově bohatý program. Těšit se můžete na tvořivé dílny pro děti, loutkové divadlo, cimbálku a spoustu dobrého jídla a pití. V sobotu budou na nádvoří zámku tvořivé dílničky. Děti si namalují vajíčka, vyrobí řehtačky a také si zkrášlí jarní květináče. V 11.30 se sejdou hrkači u kašny na nádvoří zámku a společně vyrazí do ulic Moravského Krumlova. Tato tradice patří k Velikonocům stejně jako malování kraslic a pletení pomlázky. Poté už bude čas na loutkové divadlo. V neděli se otevřou dílničky, můžete si s dětmi přijít uplést pomlázku, namalovat vajíčka nebo květináče. Nebude chybět ani nedělní pohádka.

 

 Zlínský kraj

O velikonočním víkendu ožije obchodní centrum Zlaté jablko opět dvouleté pauze svátečními zvyky. Program s názvem "Barevné Velikonoce", který potěší zejména nejmenší návštěvníky, nabídne malování kraslic, pletení pomlázky a další dobové velikonoční tradice. V tvořivých dílničkách si malí návštěvníci budou moci namalovat kraslice z kachních vajec, ozdobit velikonoční perníčky, vyrobit zajíce za slámy nebo uplést pomlázku. Svůj výtvor si pak samozřejmě odnesou domů jako dárek. Zábavu i poučení dětem nabídne velikonoční farmu se zvířátky. Vyzkoušet si zde mohou třeba to, jestli zvládnou podojit krávu. Zvířátka nebudou živá, a tak se děti nemusejí obávat si je pohladit, zblízka prohlédnout nebo se s nimi vyfotit.

 

Olomoucký kraj

Byli jste někdy na zámku v Čechách pod Kosířem? Jestli ne, tak je o víkendu jedinečná příležitost to napravit, o víkendu vás tam totiž čeká bohatý velikonoční program. Kromě klasických prohlídek velikonočně vyzdobeného zámku, je velkým lákadlem pátrací hra v zámeckém parku, fotokoutek nebo řemeslnné dílničky. 

A nudit se nebudete ani na zámku Plumov, kde od pátku do neděle bude probíhat tradiční akce Rekviem za rytíře aneb Velikonoční drátenický jarmark s Komedianty. Těšit se můžete na šermíři Fuente Ovejuna, kejklířskou společnost Komedianti na káře nebo divadelní a šermířské seskupení Divadlo bez střechy. Nebudou chybět ani ukázky drátenických nebo hrnčířských či kovářských řemesel. Již tradičně bude po dobu celé akce k dispozici sokolník, který předvede příletovou (ne)poslušnost svých opeřených svěřenců.

 

Moravskoslezský kraj

Nevíte co dělat o svátcích s dětmi, ideálně venku? Máme pro vás prima tip! V karvinském Černém lese bude od pátku do pondělí probíhat skvělá bojovka se spoustou úkolů pro děti i rodiče. Zažijte super čas se svými dětmi a navíc prozkoumáte karvinský Černý les. 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete