Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

CONDURANGO

01.09.2013 Prachatice

Condurango – hudební skupina v jejímž čele stojí oblíbená herečka Bára Hrzánová a jež nese název po hořkém vínu k podpoření chuti, které si dříve kupovala za sedm korun vznikla již v 80. letech jako studentská kapela na pražské DAMU. Tam se tehdy potkalo několik studentů herectví, které inspiroval hlavně zvuk skupiny Nerez a latinskoamerické rytmy. Do jisté míry i Marsyas a moderní český folk…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Condurango – hudební skupina v jejímž čele stojí oblíbená herečka Bára Hrzánová a jež nese název po hořkém vínu k podpoření chuti, které si dříve kupovala za sedm korun vznikla již v 80. letech jako studentská kapela na pražské DAMU. Tam se tehdy potkalo několik studentů herectví, které inspiroval hlavně zvuk skupiny Nerez a latinskoamerické rytmy. Do jisté míry i Marsyas a moderní český folk vůbec. "Nejsem muzikant, ale vždycky jsem měla touhu mít skupinu," vysvětluje zpěvačka důvody, proč začala hudbu skládat už ve třetí třídě. Současnou tvář kapely tvoří sestava z počátku 90. let. Vedle Báry Hrzánové (zpěv, perkuse, trubka) vystupují Vladimír Kosík (zpěv, kytara, harmonika, perkuse), Ivo Novák (kytara, zpěv) a Míla Šikola (violoncello). Kapelu posílili dva zástupci nastupující generace muzikantů, patnáctiletý syn Báry Hrzánové Toník hraje na housle a basovou kytaru a jeho stejně starý kamarád Matyáš Mejzr zasedl za bicí.
Jde o žánrově nezařaditelnou hudbu, ve které se mísí šanson s latinskými a – jak uvádí sama kapela – "budějovickými a proseckými" rytmy.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete