Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Den dětí v Opavě

03.06.2017 - 04.06.2017 Opava

Nenechte si ujít Den dětí.Den plný zábavy, soutěží, atrakcí a kulturních vystoupení zažijí malí Opavané na letošních oslavách Dne dětí. Konají se v sobotu 3. a v neděli 4. června.V sobotu odpoledne od 13 do 18 hodin v Městských sadech si děti mohou zaskákat na nafukovacích atrakcích či projet na kolotoči, vyzkoušet si různé druhy sportů jako např. aikido, taekwon-do, judo, šerm, lukostřelbu,…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Nenechte si ujít Den dětí.

Den plný zábavy, soutěží, atrakcí a kulturních vystoupení zažijí malí Opavané na letošních oslavách Dne dětí. Konají se v sobotu 3. a v neděli 4. června.

V sobotu odpoledne od 13 do 18 hodin v Městských sadech si děti mohou zaskákat na nafukovacích atrakcích či projet na kolotoči, vyzkoušet si různé druhy sportů jako např. aikido, taekwon-do, judo, šerm, lukostřelbu, střelbu, hokejbal nebo jízdu na kolečkových bruslích. A pak si odpočinout u zábavných a kreativních soutěží nebo se nechat vyfotit v divadelním kostýmu ve fotokoutku. K nahlédnutí bude také armádní, policejní a hasičská technika. Děti si budou moci ověřit své znalosti ze zdravovědy. Nově bude připraveno stanoviště – hrací louka pro děti do 3 let.

Společně s otevřením stanovišť začne také v zadní části sadů již 5. ročník folklórního festivalu dětských souborů nazvaný Děcka, poče se hrač a představí se na něm Mała Strzecha z Ratiboře, Tatry z Ratułówa, Ďumbier z Liptovského Mikuláše, Klobučánek z Valašských Klobouk, Burianky z Bolatic, Malá Bejatka ze Štítiny, Úsměv z Opavy, Cimbálová muzika ZUŠ V. Kálika a SVČ Opava a Cimbálová muzika ZUŠ Háj ve Slezsku.

V neděli 4. června od 10 do 16 hodin se děti mohou v kostele sv. Václava stát součástí příběhu, kterých je plný, stačí je jen najít… Pro rodiče a děti budou v kostele sv. Václava vedle Domu umění připraveny úkoly inspirované životem svatých, které lze najít na freskách kostela. Expozice Cesta města v Obecním domě bude pro změnu plná hudby, stačí se jen zaposlouchat… Úkoly zde budou souviset s aktuální výstavou o opavském hudebním skladateli.

V historické výstavní budově Slezského zemského muzea se malí návštěvníci, v doprovodu svých rodičů, hravou formou zaměří na zkoumání uměleckých děl pomocí fyzikálních a optických pokusů. Během dne si mohou vytvořit i své vlastní umělecké dílo. A to vše od 13 do 17 hodin. Děti do 15 let mají na tuto akci vstup zdarma.

Slezské divadlo nabídne v 15 hodin pohádku Jana Karafiáta ze života svatojánků Broučci. V prodeji je již vstupné za zvýhodněnou cenu 20 Kč pro děti i jejich doprovod. Délka představení je 90 minut (s 1 přestávkou).

V případě deštivého počasí se venkovní soutěže a aktivity přesouvají na 10. června opět do Městských sadů v čase od 13 do 18 hodin. Program v muzeu, Domě umění, Obecním domě a divadle proběhne za každého počasí 4. června. Všechny aktivity a atrakce jsou pro děti i jejich doprovod v obou uvedených termínech zdarma (s výjimkou slezského divadla a Slezského zemského muzea).

Opavský dětský den pořádá Statutární město Opava ve spolupráci s těmito organizacemi: Aikido Dojo Opava, Angličtina pro děti, s.r.o., Divadlo Gafa, Eurotopia Opava o.p.s., HZS Moravskoslezského kraje, územní odbor Opava, Judo TJ Slezan Opava, Junák – Český skaut, z. s., Klub deskových her Pajdulák, Knihovna Petra Bezruče v Opavě, p. o., Lukostřelecký oddíl TJ Opava, z. s., Masarykova střední škola zemědělská a VOŠ, Opava, p. o., Mateřské centrum OASA, Mládež ČČK Opava, Modrý slon s.r.o., Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat, Oblastní spolek ČČK Opava, Opatherm a.s., Opavská kulturní organizace, p. o., Policie ČR, územní odbor Opava, Slezské divadlo Opava, p. o., Slezské gymnázium, Opava, p. o., Slezská nemocnice v Opavě, p. o., Slezské zemské muzeum, Sportovní kurzy.cz, Street hockey club Opava, Středisko volného času Opava, p. o., Technické služby Opava, s. r. o., Taekwon-do Opava, TJ Slezan Opava, oddíl sportovního šermu, TK Dancing Roses, 53. Pluk průzkumu a elektronického boje.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Dol…

13.04.2024 - 13.04.2024
Dolní Benešov

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Dolním Benešově.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Dol…

22.06.2024 - 22.06.2024
Dolní Benešov

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Dolním Benešově.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete