Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

ZOO Brno

09.11.2013 Brno

Nenechte si ujít Den diabetu s Lilly v brněnské ZOO! Akce se koná v čase od 10:00 do 16:00 hod,bude pro Vás připraveno 5 edukačních stanovišť.Světový den diabetu v Brně V České republice se s cukrovkou léčí téměř 800 tisíc lidí (zdroj: ÚZIS). Protože tato vážná nemoc nebolí, její rizika lidé často podceňují a k lékaři přijdou až s komplikacemi. Počet diabetiků se v posledních letech prudce…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
ZOO Brno
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Jihomoravský kraj
Okres
Brno-město
Obec
Brno

Fotogalerie k článku

Nenechte si ujít Den diabetu s Lilly v brněnské ZOO!

 Akce se koná v čase od 10:00 do 16:00 hod,bude pro Vás připraveno 5 edukačních stanovišť.

Světový den diabetu v Brně

 V České republice se s cukrovkou léčí téměř 800 tisíc lidí (zdroj: ÚZIS). Protože tato vážná nemoc nebolí, její rizika lidé často podceňují a k lékaři přijdou až s komplikacemi. Počet diabetiků se v posledních letech prudce zvyšuje a věk diabetiků naopak snižuje. Nemoc si nevybírá ani věk, ani pohlaví.

 I když se lékařská věda snaží pacientům s diabetem maximálně ulehčit život, velká část zodpovědnosti zůstává na nich samotných. MUDr. Michal Haas ze společnosti Eli Lilly, která se výzkumu a léčbě cukrovky dlouhodobě věnuje, připomíná alarmující skutečnost: "Pouze část pacientů chce o svém onemocnění vše vědět a aktivně ho ovládat. Základní podmínkou léčby je totiž vůle pacienta naučit se s cukrovkou žít a pravidelně sledovat hladinu cukru v krvi, zaznamenávat údaje k jednotlivým dávkám inzulínu (množství, datum, čas), vypočítat, jak velkou je potřeba aplikovat další dávku, a v neposlední řadě se musí naučit zacházet s pomůckami pro aplikaci inzulínu."

 Den diabetu s Lilly, který se koná v sobotu 9. 11. v brněnské ZOO při příležitosti Světového dne diabetu, je zaměřen nejen na nemocné cukrovkou, ale také na širokou veřejnost.

Každý z nás by měl mít základní povědomí o tom, co cukrovka a život s ní znamená. Edukační program Den diabetu s Lilly představí v brněnské ZOO zábavnou formou zásady správného životního stylu diabetika, mezi něž patří také pravidelný pohyb a zdravé stravování. Program na pěti stanovištích na trase prohlídky ZOO bude probíhat od 10 do 16 hodin a je určen především dětem. Všichni držitelé průkazu diabetika mají po dobu akce vstup do ZOO zdarma.

 Autor: MUDr. Terezie Skokanová

5 edukačně zábavných stanovišť

1) Chvilillynka zdravého pohybu

Netradiční pohybové aktivity zejména pro vaše děti: vyzkoušejte si skákací boty, zaskákejte si s maskotem klokana, anebo se zúčastněte mistrovství v tahání dřevěného kačera.

2) Chvilillynka se zásadami zdravého stravování

Seznamte se se zásadami zdravého stravování. Víte například, co je vhodné jíst v kterou denní dobu? Znáte kalorické hodnoty jídel, které máte rádi? Jíte pravidelně?

3) Chvilillynka s pomůckami diabetika

Demonstrace zacházení s aplikačními pomůckami diabetika. "Hupíkova výtvarná dílnička" – malí designeři aplikačních pomůcek.

4) Chvilillynka poučení o nástrahách diabetu

Pro děti jízda zručnosti na kole a koloběžce. Poučení o principu rovnováhy příjmu a výdeje energie.

5) Chvilillynka na závěr: fakta a mýty o diabetu

Závěrečné stanoviště, u kterého lze v závěrečném kvízu a herních aktivitách zopakovat nabité vědomosti o cukrovce.

Vstupné do Zoo Brno najdete

zde

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Příměstský Tábor Brno 2024: Léto Pl…

12.08.2024 - 16.08.2024
Brno

V srpnu 2024 se v Brně a jeho malebném okolí konají príměstské tábory pro děti. Tyto tábory, pořádané Kuba Cykloškolou,…

Letní Víno z blízka: MEDITRINA - ví…

08.08.2024 - 08.08.2024
Otevřená zahrada,…

Čtvrteční večer 8. srpna 2024 sice nebude jen o ženách, ale rozhodně bude o vínech, které ženy vybraly. 2,5 hod dlouhou…

Letní Víno z blízka: večer s vinaři…

22.08.2024 - 22.08.2024
Otevřená zahrada,…

Rakouské vinaře máme rádi! A tak jsme je pozvali do Otevřené zahrady v centru Brna na večer 22. srpna 2024. Volnou…

Letní Víno z blízka: večer se spolk…

05.09.2024 - 05.09.2024
Otevřená zahrada,…

Zažijte 5. září 2024 večer festivalového seriálu Víno z blízka se sklenkou v ruce a s vinaři, kteří hospodaří…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete