Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

ZOO Ostrava

24.10.2015 Ostrava

Nenechte si ujít Den stromů v Zoo Ostrava.V ostravské zoo se v sobotu 24. října uskuteční oslavy Dne stromů. Zoo se tak již potřetí připojí k mezinárodní akci s více než stoletou tradicí, jejímž cílem je připomenout nezastupitelný význam stromů a zeleně vůbec pro existenci všech živých bytostí na naší planetě. Zároveň oslavíme i Mezinárodní den gibonů.Areál Zoo Ostrava se nachází v ojedinělé…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
ZOO Ostrava, Michálkovická
Oblast
Moravskoslezsko
Kraj
Moravskoslezský kraj
Okres
Ostrava - město
Obec
Ostrava

Fotogalerie k článku

Nenechte si ujít Den stromů v Zoo Ostrava.

V ostravské zoo se v sobotu 24. října uskuteční oslavy Dne stromů. Zoo se tak již potřetí připojí k mezinárodní akci s více než stoletou tradicí, jejímž cílem je připomenout nezastupitelný význam stromů a zeleně vůbec pro existenci všech živých bytostí na naší planetě. Zároveň oslavíme i Mezinárodní den gibonů.

Areál Zoo Ostrava se nachází v ojedinělé lokalitě Velkého ostravského lesa nedaleko centra města. V původních lesních porostech, které zaujímají téměř 2/3 rozlohy areálu, jsou dominantní zejména buky lesní. Mnohé zde rostou už přes sto let. Kromě buků najdeme v lese na 400 dalších druhů planě rostoucích rostlin.

Protože je podzim nejvhodnějším obdobím k výsadbě dřevin, symbolicky zasadíme stromek na poloostrově pod Pavilonem evoluce. Výsadba, do které se mohou zapojit i návštěvníci, proběhne v 11 hodin. Kdo bude mít chuť, může pomoct zvířatům v zoo sběrem žaludů v areálu zoologické zahrady.

Se stromy je spojen i jeden ze vzácných druhů primátů. Giboni se pohybují téměř výhradně ručkováním ve větvích stromů. Gibon bělolící (Nomascus leucogenys), kterého chová ostravská zoologická zahrada, obývá ostrůvkovitě a velmi vzácně tropické stálezelené lesy v Laosu, Kambodži, v severním Vietnamu a v nejjižnější provincii Číny. Patří mezi nejohroženější druhy gibonů - v Červeném seznamu je veden jako kriticky ohrožený druh (Critically Endangered).

V sobotu se také slaví Mezinárodní den gibonů (International Gibbon Day). V rámci oslav tohoto významného dne proběhne ve 13 hodin speciální komentované krmení gibonů a pro děti budou od 11 do 16 hod. připraveny hry a aktivity o stromech a gibonech.

Akce je součástí projektu, který finančně podpořil Moravskoslezský kraj.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Urban Challenge 2024 - Ostrava

27.09.2024 - 28.09.2024
Landek park

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Královský košt Ostrava 2024

01.11.2024 - 01.11.2024
Kulturní centrum Akord…

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete