Statistika našeho portálu

  • 102 339 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Dřevorubecké slavnosti - Pec

05.07.2012 - 08.07.2012 Pec

Zveme všechny příznivce dobré zábavy a netradičních soutěží na Dřevorubecké slavnosti do Pece pod Čerchovem ve dnech 5. - 8.7. 2012. Dřevorubecké slavnosti jsou ojedinělou akcí, jejíž hlavní náplní jsou dvě soutěže a to dovednostní soutěž dřevorubců a Podčerchovská rozporka – soutěž tažných koní v přibližování dřeva na překážkové dráze. Pro letošní ročník je opět připravena řada…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Pec
Oblast
Jihozápad
Kraj
Plzeňský kraj
Okres
Domažlice
Obec
Pec

Fotogalerie k článku

Zveme všechny příznivce dobré zábavy a netradičních soutěží na Dřevorubecké slavnosti do Pece pod Čerchovem ve dnech 5. - 8.7. 2012.

Dřevorubecké slavnosti jsou ojedinělou akcí, jejíž hlavní náplní jsou dvě soutěže a to dovednostní soutěž dřevorubců a Podčerchovská rozporka – soutěž tažných koní v přibližování dřeva na překážkové dráze. Pro letošní ročník je opět připravena řada novinek, obě soutěže zpestřené tak, aby se bavili jak soutěžící, ale hlavně diváci. Nebude opět chybět doprovodný program ani dřevěné pamětní medaile.

Vstupné bude tradičně na všechny akce pořádané obcí dobrovolné.

Občerstvení máme na všechny dny zajištěno. Samozřejmostí je točené pivo, točená limonáda, klobásy a grilované maso.

Do celého areálu bude, stejně jako vloni, vjezd zakázán. To neplatí pro soutěžící, pořadatele, účinkující a vozidla IZS.

A nyní to nejdůležitější, program akce:

Ve čvrtek 5.7. ve 14:00 bude položen věnec u pomníku obětí 1. sv. války.

V 15 hodin se sejdou rodáci a přátelé obce ve stanu, kde jim bude představen znak a prapor obce, kterému požehná klenečský farář. Po celé odpoledne bude probíhat ukázka tavby železa v podání Jirky Kadery z Hornicko-historického spolku Planá. Zhruba v 16 hodin bude představen nový zásahový vůz dobrovolných hasičů z Pece a svojí práci předvede kroužek malých hasičů. Od 18:00 vystoupí dechová a taneční hudba Hájenka.

V pátek 6.7. ve 14:00 se do dřeva zakousne první motorová pila v 7. ročníku dovednostní soutěže dřevorubců O pohár LST. Celou soutěží bude provázet zkušený závodník v dřevorubeckých soutěžích pan Jiří Vorlíček. Disciplíny budou obdobné jako vloni, ale na letošní rok jsou připraveny dvě nové, které ještě více zatraktivní celou soutěž. O přestávce nebude chybět ukázka starých motorových pil a soutěž pro diváky.

Od 20:00 je připravena tradiční venkovská pouťová dikotéka plná rockových hitů.

V sobotu 7.7. ve 13:00 se postaví na start první kočí se svými koňmi ve 3. ročníku soutěže tažných koní na překážkové dráze " Podčerchovská rozporka". Tato soutěž oproti loňskému ročníku dozná několika změn a diváci by se měli dočkat ukázky těžkého tahu s koňmi a opět nebudou chybět kočí ze sousedního Bavorska.

Od 20:00 vypukne taneční zábava se skupinou Sympaťáci.

V neděli 8.7. od 11:00 bude v kapli sv. Prokopa sloužena poutní mše svatá. Ve 14. hodin odpíská rozhodčí první utkání již 14. ročníku turnaje v malé kopané a zároveň harmonikáři rozehrají svůj malý koncert, který ukončí v 18 hodin

Ve čtvrtek, pátek a sobotu si bude možné zakoupit pamětní medaile, jako vzpomínku na letošní Dřevorubecké slavnosti.

Pro nejmenší návštěvníky budou připraveny pouťové atrakce.

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 19. květen

Dnes má svátek Ivo

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete