Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Letní hudební Festival staré hudby v Českém Krumlově

11.07.2019 - 14.07.2019 Český Krumlov

V roce 2019 bude po 7 letech opět obnoven tradiční letní hudební Festival staré hudby v Českém Krumlově, zaměřený na hudbu gotiky, renesance a baroka, kde účinkují výhradně soubory specializované na provozování staré hudby s užitím kopií a replik historických hudebních nástrojů a znalých dobové hudební interpretace. Tématem 21. ročníku festivalu budou zpěvy na duchovních poutích Evropy v 12. - 18. století.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

V České republice se nekoná mnoho hudebních festivalů, které by svou atmosférou dokázaly tak mistrně propojit předváděné dílo spolu s místem produkce tak, jako Festival staré hudby v Českém Krumlově. Během července se zde odehrává specializovaná hudební přehlídka, zaměřující se na gotickou, renesanční, barokní a klasicistní hudbu.

Historické prostory a sály starodávného města rozezní historická hudba

Spolu s několika koncerty konanými v historických prostorech jednoho z nejkrásnějších měst celé republiky (klášter, zámek, prelatura, historické sály) se návštěvníci mohou těšit i na doprovodné koncerty etnické a alternativní hudby, world music, prezentace historických i výrazových tanců, multimediální přehlídky či workshopy a výstavy.

Festival staré hudby nabyl za dobu svého konání vskutku evropského významu, což dokresluje i hojná účast zahraničních diváků i interpretů.

Festival staré hudby 2019

 

Podrobný bohatý program

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete