Statistika našeho portálu

  • 102 214 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Helicoptershow - letiště Hradec Králové

11.05.2018 - 12.05.2018 Hradec Králové

V průběhu května se na letišti v Hradci Králové koná již více než deset let oblíbená show leteckých záchranných služeb "Helicopter show". Show leteckých záchranných služeb Natěšeným divákům nabízí nevšední podívanou na rozmanitá vystoupení letounů a vrtulníků, včetně ukázky hromadné dopravní nehody, ve které vyniknou výkony a práce leteckých záchranných služeb, hasičů a záchranných pozemních…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Letiště Hradec Králové
Oblast
Severovýchod
Kraj
Královéhradecký kraj
Okres
Hradec Králové
Obec
Hradec Králové

Fotogalerie k článku

V průběhu května se na letišti v Hradci Králové koná již více než deset let oblíbená show leteckých záchranných služeb "Helicopter show".

Show leteckých záchranných služeb 

Natěšeným divákům nabízí nevšední podívanou na rozmanitá vystoupení letounů a vrtulníků, včetně ukázky hromadné dopravní nehody, ve které vyniknou výkony a práce leteckých záchranných služeb, hasičů a záchranných pozemních složek. Ústředním motivem celé show je letecký den, orámovaný vystoupením leteckých modelářů čestných hostů (např.: motocykloví kaskadéři, hasičské pohotovosti při zásahu u hořících vozidel či vyprošťování raněných).

Helicopter Show 2018

Další ročník Helicopter Show a Rally Show s nadupaným programem je už za dveřmi 

Druhý květnový víkend znovu zažije královéhradecké letiště závodění silných strojů ve vzduchu i na zemi. Na spojení již 17. ročníku tradiční akce Helicopter Show s Rally Show se diváci mohou těšit 11. a 12. května 2018. Paralelní konání největší letecké akce zaměřené na vrtulníky s Rally a Autosalon Show přilákalo v minulých letech na letiště téměř tři desítky tisíc diváků. 

Sobotní program je připraven pro malé i velké

Sobotní den se ponese v duchu hlavní letecké i motoristické show pro širokou veřejnost. Za jedno vstupné se diváci mohou podívat na obě akce. Děti do 150 cm i osoby ZTP mají již tradičně vstup zdarma.

"Spojení obou akcí za jedno vstupné přináší velkou výhodu pro diváky, kteří si chtějí vychutnat rychlost a silné motory ve všech podobách po celý den. Zvláště malí diváci ocení pestrost programu, mohou libovolně přecházet mezi akcemi. Rozhodně se nebudou nudit," láká diváky za organizátory Helicopter Show Daniel Tuček a zároveň dodává: "Letošní ročník nabídne opět něco, co tu ještě nebylo. Jediný letuschopný a registrovaný vrtulník na světě Bristol 171 Sycamore od rakouských Flying Bulls, jehož výroba začala před více než 70 lety, letovou ukázku skupiny vrtulníků americké výroby Schweizer 269 nebo stroj Westland SeaKing MK 41 německého letectva 1st Squadron Naval Airwings. Vrtulník, který u nás nebyl ještě k vidění, bude návštěvníkům zpřístupněn a ti budou moci nahlédnout i do kabiny."

Opět se můžete těšit na desítky typů vrtulníků, malé proudové i akrobatické letouny, ukázky činnosti Policie ČR, Hasičských záchranných sborů ČR, Zdravotnické záchranné služby a mnoha dalších. Zásah všech složek IZS společně s vrtulníky u simulované hromadné nehody je každoročně velmi oblíbený, proto se na něj diváci mohou těšit i v letošním roce. Společně bude možné také vidět dva špičkové akrobatické piloty série Red Bull Air Race, kteří hájí české barvy – Martina Šonku a Petra Kopfsteina. Statickou ukázku vrtulníků doplní luxusní a sportovní vozy jako Ferrari, Mustang, Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO a mnoho dalších.

"Pro diváky Rally Show připravujeme ty nejlepší české i zahraniční teamy z motorsportu (rally, drift, formule, okruhy, vrchy, offroad – Dakarské speciály). Chybět rozhodně nebudou závodní legendy, veteráni a historické nebo současné sportovní vozy. Novinky většiny světových automobilek okouzlí diváky na Autosalon Show. Jedním z lákadel bude Freestyle motokrosař Petr Pilát, který bude létat ve výšce 12 m nad závodní dráhou a projíždějícími vozy," prozrazuje zajímavosti z motoristického programu organizátor Karel Pohner. 

Na chvíli závodním jezdcem nebo kopilotem

Vyzkoušet si jízdu v závodních autech nebo let v helikoptérách na vlastní kůži a navštívit depa plná legend světového motorsportu a helikoptér, to je sen většiny z fanoušků. Návštěvníci si mohou užít jízdu ve většině závodních speciálů na rally duálním okruhu se skokem přes most, v okruhových speciálech nebo v extrémním offroad terénu, ale také po boku zkušených pilotů vrtulníků ve vzduchu. Opravdové dětské závodní stroje vybavené bezpečnostními prvky si otestují i nejmenší závodníci. Ti odvážní se svými rodiči pocítí, jaké to je převrátit se s autem na střechu nebo řídit formuli 1 na simulátorech. 

Více informací na webu akcí: http://www.helicoptershow.cz/ a http://rallyshow.cz/.

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Legendy nebes 2024 - Hradec Králové

02.08.2024 - 03.08.2024
Letiště Hradec Králové

Letecký festival pro celou rodinu s jedinečným konceptem v Hradci Králové. Legendární letadla, dechberoucí akrobacie,…

Jarmark v Podorlickém skanzenu Krňo…

01.05.2024 - 01.05.2024
Třebechovice pod Orebem

Tradiční prvomájový jarmark zahajuje pravidelnou turistickou sezonu ve skanzenu. Ke zhlédnutí i zakoupení budou výrobky…

Noční koloběžkování 2024 - Hradec K…

04.05.2024 - 04.05.2024
Topsports centrum -…

Noční koloběžkování 2024 již tradičně otevře sezónu nejen pro všechny milovníky koloběžkování, ale i naplno otevře síť…

XV. Evropský šampionát vozítek s pe…

22.06.2024 - 22.06.2024
u muzea

Mezinárodní závod originálních, veselých vozítek s pedály, který se skládá nejen z vlastního rychlostního závodu na…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete