Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Hudební nástroj šestinotónové harmonium se rozezní na ​​Prague Quiet Music Festivalu - Praha

18.12.2021 Praha

Hudební nástroj šestinotónové harmonium se z muzea vrací na významná koncertní pódia! 18. prosince se rozezní na ​​Prague Quiet Music Festivalu. Šestinotónové harmonium bylo donedávna jen jedním z mnoha exponátů v Českém muzeu hudby. Po téměř století však zažívá renesanci a přitahuje zájem odborné veřejnosti, hudebníků i skladatelů. Středem pozornosti bude také na prvním ročníku Prague Quiet Music Festivalu, který se uskuteční 18. prosince v Českém muzeu hudby. Vrcholem koncertu bude světová premiéra skladby concord, která je složená speciálně pro tento vzácný nástroj norským improvizátorem Fredrikem Rastenem. Dramaturgické téma festivalu „rostliny a plevel“ dokreslí hudba dalších zahraničních autorů, scénografie z živých rostlin od studia Haenke a light design od Tomáše Morávka. Festival organizuje Prague Quiet Music Collective. Vstupenky zakoupíte v předprodeji na GoOut.net.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Šestinotónové harmonium bylo donedávna jen jedním z mnoha exponátů v Českém muzeu hudby. Po téměř století však zažívá renesanci a přitahuje zájem odborné veřejnosti, hudebníků i skladatelů. Středem pozornosti bude také na prvním ročníku Prague Quiet Music Festivalu, který se uskuteční 18. prosince v Českém muzeu hudby. Vrcholem koncertu bude světová premiéra skladby concord, která je složená speciálně pro tento vzácný nástroj norským improvizátorem Fredrikem Rastenem. Dramaturgické téma festivalu "rostliny a plevel" dokreslí hudba dalších zahraničních autorů, scénografie z živých rostlin od studia Haenke a light design od Tomáše Morávka. Festival organizuje Prague Quiet Music Collective. Vstupenky zakoupíte v předprodeji na GoOut.net.

Mezi další autory, jejichž premiérové skladby během festivalu uslyšíte, patří členka mezinárodní skupiny skladatelů Wandelweiser Evy-Marii Houben, držitelky Ceny Julesa Légera Lindy Catlin Smith, britský skladatel Jamese Weeks a český skladatel Ian Mikyska, který pro šestinotónové harmoniu složil už sklabu In. Jejich hudbu zinterpretují členové Prague Quiet Music Collective, šestinotónové harmonium v nich ovšem nezazní.

 

Dramaturgické téma koncertu dokreslí scénografie z živých rostlin a plevelu od designového studia Haenke. Celou atmosféru podpoří light design od Tomáše Morávka. Pokud v této uspěchané době chcete zpomalit a odpočívat budou pro vás místo sedadel připraveny deky a polštáře, a také čajový bar od čajového studia Meetea.

 

Základní informace:

Termín: sobota, 18. 12. 2021, 18.30 – 21.30
Místo: České muzeum hudby
Vstupné: 200 Kč (základní), 350 Kč (speciální vstupenka s dárkem)

 

Program

  • Linda Catlin Smith – Nightshade
  • Ian Mikyska – mezi mlhami (tahy štětcem)
  • James Weeks – weedweaver
  • Fredrik Rasten – concord
  • Eva-Maria Houben – this time

 

Vstupenky: https://goout.net/cs/prague-quiet-music-festival-2021/szlegjs/

FB Událost: https://www.facebook.com/events/1505633703144074

Oficiální webové stránky: https://pqmc.cz/prague-quiet-music-festival-2021/

Další akce v okolí

Nizozemský orchestr mladých v Praze…

28.07.2024 - 28.07.2024
Kostel sv. Šimona a Judy

Nizozemský orchestr mladých (JON) s Rosanne Philippens a dirigentem Jurjenem Hempelem.

Letní staré hudby 2024 - Fantasia P…

29.07.2024 - 29.07.2024
Trojský zámek

Vášeň a touha v portugalských operách a písních 18. století

Das Sommerkino letní kino na Pragov…

30.07.2024 - 30.07.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Letní slavnosti staré hudby 2024 - …

31.07.2024 - 31.07.2024
U Prašného mostu

Taneční rytmy pod jižním sluncem

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete