Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Ostravský knižní veletrh 2018

03.03.2018 - 05.03.2018 Ostrava

Statistiky posledních let dokazují nemilou skutečnost, že počet čtenářů klasických knih neustále klesá a to i přesto, že síla zážitků načerpaných z psaných řádků je vpravdě ničím nenahraditelná. Tento nepříznivý vývoj se každoročně snaží zvrátit několik zajímavých akcí, které klasické knihy představují v atraktivním hávu a dokazují tak jejich nezaměnitelnou úlohu ve všestranném vývoji člověka.…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
výstaviště Černá louka
Oblast
Moravskoslezsko
Kraj
Moravskoslezský kraj
Okres
Ostrava - město
Obec
Ostrava

Fotogalerie k článku

Statistiky posledních let dokazují nemilou skutečnost, že počet čtenářů klasických knih neustále klesá a to i přesto, že síla zážitků načerpaných z psaných řádků je vpravdě ničím nenahraditelná. Tento nepříznivý vývoj se každoročně snaží zvrátit několik zajímavých akcí, které klasické knihy představují v atraktivním hávu a dokazují tak jejich nezaměnitelnou úlohu ve všestranném vývoji člověka. Jednou z nejzajímavějších je "Ostravský knižní veletrh", konající se ve vybraný březnový víkend na ostravském výstavišti Černá louka.

Na co se můžete těšit

Návštěvníci veletrhu se mohou těšit na přehlednou nabídku toho nejzajímavějšího z produkce moravských nakladatelství, které se výrazně podílejí na celkové knižní produkci České republiky. Několik desítek vystavovatelů se snaží návštěvníky zaujmout nejen vybranými novinkami z knižní produkce, ale i řadou doprovodných akcí. Mezi nimi doporučujeme účast zvláště na atraktivních autogramiádách, autorských čteních, obohacujících debatách či představení kulturních literárních novinek.

Popularitu veletrhu mezi návštěvníky zvyšuje i skutečnost, že jej každoročně poctí svou účastí i několik předních českých literátů a lingvistických odborníků. Každého ze zájemců o literaturu a čtení zveme co nejsrdečněji na tento ostravský veletrh, který uspokojí svou profesionální organizací i kvalitním obsahem i ty nejnáročnější čtenáře všech věkových kategorií.

Ostravský knižní veletrh 2018

Víkend 3. - 5. března 2017 bude opět ve znamení knih!

Novinky a to nejzajímavější z knižní produkce představí nakladatelé všech žánrů z celé České republiky na 7. Ostravském knižním veletrhu, který se bude konat 3. - 5. března na Výstavišti Černá louka v Ostravě. Těšit se můžete i na bohatý doprovodný program a na autogramiády.

Jsme nesmírně rádi, že i letos bude jedním z doprovodných programů veletrhu koncert Básníkům české země - Jarek Nohavica zpívá a přednáší své oblíbené básníky v sobotu 4. března v 19 hodin v klubu Heligonka v Ostravě (vstup do Heligonky je od 15 let). 

Jarek Nohavica je pravidelným návštěvníkem Ostravského knižního veletrhu a koncert velkoryse věnuje jeho vystavovatelům a návštěvníkům.

Vystavovatelé získají vstupenky zdarma, návštěvníci si je mohou koupit v první den veletrhu, tj. v pátek 3. března od 12 hodin na infocentru za 500 Kč. Nárok na vstupenku mají jen ti návštěvníci, kteří si u kteréhokoli veletržního stánku koupí aspoň jednu knihu. 

V rámci doprovodného programu bude vyhodnocena soutěž O nejhezčí básničku na téma "Zdál se mi sen". Záštitu nad soutěží a celou výstavou převzal náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Mgr. Stanislav Folwarczny.

 

Těšíme se na vaši návštěvu.

Mapa

Další akce v okolí

Urban Challenge 2024 - Ostrava

27.09.2024 - 28.09.2024
Landek park

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Ostravské Buchary 2024

02.04.2024 - 06.04.2024
Kulturní dům…

Krajská postupová přehlídka amatérských divadel Moravskoslezského kraje - 12. ročník.

G3 Klusymfonie 2023 - Ostrava

03.04.2024 - 03.04.2024
Multifunkční aula Gong,…

Tomáš Klus, Cílová skupina a JFO vystoupí společně znovu v Gongu. Tentokrát zazní také orchestrální verze několika…

G3 Klusymfonie II 2023 - Ostrava

04.04.2024 - 04.04.2024
Multifunkční aula Gong,…

Tomáš Klus, Cílová skupina a JFO vystoupí společně znovu v Gongu. Tentokrát zazní také orchestrální verze několika…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete