Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Pivovarské slavnosti 2021 - Benešov

04.09.2021 Benešov

Street food i pivní novinky. Pivovar Ferdinand zve na zářijové slavnosti. Další benešovské pivovarské slavnosti jsou tu! Přijďte do Pivovaru Ferdinand ochutnat kvalitní street food, pivní novinky a oslavte konec prázdnin. Brány pivovaru se otevřou v sobotu 4. září ve 12:30. Co všechno letošní ročník pivovarských slavností nabídne?

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Táborská 306, Benešov u Prahy
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Benešov

Fotogalerie k článku

Další benešovské pivovarské slavnosti jsou tu! Přijďte do Pivovaru Ferdinand ochutnat kvalitní street food, pivní novinky a oslavte konec prázdnin. Brány pivovaru se otevřou v sobotu 4. září ve 12:30. Co všechno letošní ročník pivovarských slavností nabídne?

Na čepu bude celkem 10 druhů piv, včetně letošních dvou novinek, řezané jedenáctky a speciální čtrnáctky Pěkný číslo, kterou pivovar vyvinul pro Matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Karlovy. Na své si přijdou i celiaci, pro které pivovar připravil bezlepkovou dvanáctku Premium, pro abstinenty bude k dispozici rovněž varianta bez alkoholu. Děti a řidiče potěší tři druhy limonády Ferdináda. Sáhnout můžete po tradiční malinovce, pomerančové nebo stále více oblíbené bezinkové příchuti s mátou.

Pivo si i letos můžete nechat načepovat do vlastního skleněného půllitru. Zakoupit si ho můžete přímo v areálu, stejně jako vratné kelímky. Před každým novým načepováním si půllitr či kelímek stačí umýt v samoobslužné pivní myčce.

K pořádné oslavě kromě piva patří i dobré jídlo. Na slavnostech si letos pochutnáte na grilovaných rybách a rybích burgerech z benešovské rybárny Fish Tyrš, masových i veganských burgerech, plněných tortillách, vinných klobásách z food truck cateringu Culina Univerzity Karlovy, venezuelské bezlepkové kuchyni od pražského podniku Arepas De Lyna, kýtě či kančí klobáse, palačinkách naslano i nasladko nebo točené zmrzlině. V nabídce nebude chybět ani čerstvá káva.

V průběhu odpoledne se představí hned několik hudebních žánrů. Celý program odstartuje country kapela Fandy Tomáška. Poté přijde na řadu folk-rocková jistota Bílá nemoc, písničkář Štěpán Kojan, ska-rocková kapela Cuk Letu a alternativní pop v podání bandu Czech It. Kapela A bude hůř fanoušky zaujme svým alternativním undergroudem, Lahvátor zase potěší harmonikou. Stand-up komik Vojtěch Záveský, vystupující pod jménem Vojtaano, vás hravě rozesměje. Hudebním vrcholem bude kapela Circus Brothers, která svým balkánským stylem důstojně zakončí letošní letní sezónu.

Během odpoledne můžete zajít také na prohlídku pivovaru, prozkoumat unikátní humnovou sladovnu, nasát zajímavosti a otestovat své znalosti o pivu a pivovarnictví – na své si přijdou i děti, pro které bude připraven dětský koutek. V rámci slavností budou moci návštěvníci za úplatu získat knihu s vlastnoručním podpisem Radka Machaty, kreslíře pivních vtipů, které pivovar provází již několik let. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost ochutnat na jednom místě celý sortiment pivovaru a nahlédnout do míst, kde se vaří skutečné pivo.

Novinky můžete sledovat i na facebookové události slavností nebo webových stránkách pivovaru. Podmínky konání akce se můžou měnit podle aktuální covidové situace. Každý návštěvník bude při vstupu do areálu vyzván, aby se prokázal certifikátem o očkování nebo negativním testem na covid-19. Vstupné na místě je 100 Kč, děti neplatí nic.

Pivovar Ferdinand

Benešovský Pivovar Ferdinand založil roku 1897 arcivévoda František Ferdinand d’Este a dodnes se tu vaří pivo podle tradičních receptur. Pivovar se tak řadí mezi rukodělné a typicky české pivovary, kde kvalitu piva neustále sledují ti nejzručnější pivovarníci. Zlatavému moku věnují dostatek péče a pozornosti. Pod jejich rukama vzniká rovnou čtrnáct druhů spodně kvašených piv. Od klasické desítky a speciálního polotmavého piva Sedm kulí či jedinečného bezlepkového piva až po nový speciál Pěkný číslo. Součástí pivovaru je ojedinělá humnová sladovna, která nejenže vyrábí slad pro potřebu benešovského pivovaru, ale zásobí jím i další pivovary po celé České republice i zahraničí. Pivovar Ferdinand v průměru ročně uvaří na 29 000 hektolitrů piva. 

Mapa

Další akce v okolí

Hypnotizér ve Vlašimi | květen 2024

14.05.2024 - 14.05.2024
Komenského 22, 258 01…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Narozeninový koncert Rádia Blaník 2…

25.05.2024 - 25.05.2024
Konopiště

V sobotu 25. května 2024 se na Konopišti uskuteční každoročně vyprodaný narozeninový koncert Rádia Blaník, kterého se…

Martin Hilský: Shakespearova Anglie…

03.04.2024 - 03.04.2024
Městská knihovna Mělník…

Autorský komentář ke knize Shakespearova Anglie

Tereza Rychlá Krippnerová & The Mas…

03.04.2024 - 03.04.2024
Masarykův kulturní dům…

Koncert

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete