Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Program Listopad 2018 - Dům kultury Akord

01.11.2018 - 30.11.2018 Ostrava

DIVADLO9. 11. – 19:00Francis Veber:DRAHÁ LEGRACE – Agentura HarlekýnNemusíte mít peníze, stačí, když si lidi myslí, že je máte.Zoufalý Francois Pignon je už dlouho nezaměstnaný a doma ani v bance nemá ani korunu. Aby se zachránil a ukázal všem, že ještě existuje, pošle na sebe daňovou kontrolu. Pod heslem "každý, kdo něco skrývá, je zajímavý a když jde o peníze, je ještě zajímavější" se kolem…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Dům kultury Akord
Oblast
Moravskoslezsko
Kraj
Moravskoslezský kraj
Okres
Ostrava - město
Obec
Ostrava

Fotogalerie k článku

DIVADLO

9. 11. – 19:00
Francis Veber:
DRAHÁ LEGRACE – Agentura Harlekýn
Nemusíte mít peníze, stačí, když si lidi myslí, že je máte.
Zoufalý Francois Pignon je už dlouho nezaměstnaný a doma ani v bance nemá ani korunu. Aby se zachránil a ukázal všem, že ještě existuje, pošle na sebe daňovou kontrolu. Pod heslem "každý, kdo něco skrývá, je zajímavý a když jde o peníze, je ještě zajímavější" se kolem něho strhne série neuvěřitelných situací. Najednou se o něho začnou zajímat úplně všichni, dokonce se stane neodolatelným pro ženy! A ještě je tu pohádkově bohatý kmotr Jonville, kterému Pignon hlídá byt. Kuriózní akce nakonec přinese nečekané plody.
Veberova brilantní hra je volným pokračováním jeho slavného Blbce k večeři.
Hrají: Pavel Kikinčuk, Vlasta Žehrová, Martin Zahálka, Jan Čenský, Eva Čížkovská, Barbora Šťastná Petrová, Miloslav Mejzlík
Režie: Petr Kracik
Vstupné 400, 350, 300 a 200 Kč

15. a 16. 11. – 19:00
Karel Janák:
FREDDIE – Divadlo Radka Brzobohatého
Narodil se, aby předal světu svůj geniální hlas. Stal se hvězdou, aby našel cestu zpátky na pevnou zem. Miloval všechny, aby pochopil, že tu největší lásku ztratil. A zemřel, aby se stal nesmrtelným. Strhující příběh inspirovaný životem Freddieho Mercuryho. Ty největší hity skupiny Queen živě v podání kapely Queenie vás provedou jedním z nejvýraznějších osudů minulého století. Životem legendy, na kterou se nedá zapomenout.
Hrají: Michael Kluch a skupina Queenie, Jiří Korn, Rudolf Hrušínský ml., Roman Tomeš / Roman Říčař, Simona Postlerová / Tereza Nekudová, Přemysl Pálek / Lukáš Burian, Romana Goščíková / Charlotte Doubravová, Ondřej Černý / Daniel Ondráček
Režie: Karel Janák
HRAJEME 2 PŘEDSTAVENÍ: 15. 11. v rámci divadelního předplatného, 16. 11. mimo předplatné.
Vstupné 690, 550, 500 a 400 Kč

27. 11. – 17:00 a 20:00
BESÍDKA 2018 – Divadlo Sklep
Tradiční představení divadla Sklep v novém podání složené z mnoha humorných výstupů, skečů, gagů, písní a tanců, které polechtají bránici i tomu největšímu morousovi a kakabusovi.
Účinkují: Milan Šteindler, David Vávra, Jiří Fero Burda, František Váša, Jana Hanáková, Tereza Kučerová a další
Hrajeme 2 představení … v 17:00 a 20:00 hod.
Vstupné 350, 300 a 250 Kč

 

28. 11. – 19:00
MINIPÁRTY S KARLEM ŠÍPEM
Zábavná talk show baviče, moderátora a textaře Karla Šípa na motivy televizního pořadu Všechnopárty tentokrát s jediným hostem: J. A. Náhlovským. Prostor dostanou také dotazy diváků.
Vstupné 360, 330, 290 a 200 Kč

PRO DĚTI A MLÁDEŽ

1. 11. – 8:00 a 10:00 / Velký sál
10 x 10 LET ČESKOSLOVENSKA
Program k 100. výročí vzniku Československa. Divadelní koláž o deseti obrazech, mapující důležité momenty z historie Československa - osobnosti té doby, slavné vynálezy Čechů, hudbu a písničky, sportovní úspěchy, módu aj. – na pozadí životních osudů jedné rodiny.
Režie: Zdeněk Kačor
Vstupné 20 Kč

STUD2NA neboli Studnice studentských nápadů
- projekt na podporu studentských uměleckých aktivit
10. 11. – 9:00
JAK NA DIVADLO - divadelní workshop
Hrajete divadlo? Chcete hrát divadlo? Chcete založit divadlo? Ale nevíte, jak na to? Přihlaste se na celodenní divadelní workshop pro začínající i pokročilé divadelníky. Do tajů divadla vás zasvětí zkušení lektoři v oblasti hereckého projevu, režie, jevištního pohybu a scény. Čeká vás společná práce ve skupinkách. Vhodné pro mladé lidi (skupinky i jednotlivce) od 12 do 30 let. Omezený počet míst - nutné registrace na e-mail z.kacor@dk-akord.cz. Podrobnější informace na webu Akordu.
Studenti zdarma, ostatní 100 Kč

11. 11. – 10:00
LOUPEŽNÍK RUMCAJS – Docela velké divadlo Litvínov
Pohádka na motivy slavných knížek Václava Čtvrtka přivádí na scénu oblíbené postavy - Rumcajse, Manku, Starostu Humpála, Vodníka Volšovečka, Vílu Andulku, Knížepána s paní Kněžnou i hubatou Anku a Straku zlodějku. Příběh o tom, jak se slušný jičínský švec musí vydat do lesa, protože ho zlý starosta vyžene z města, jak se v lese najde prázdnou loupežnickou jeskyni a s pomocí víly a vodníka se stane loupežníkem, protože v lese se nedá nic jiného dělat, a jak nakonec vytrestá nejen zlého starostu, ale i Knížete a paní Kněžnu.
Vstupné 120 Kč


KONCERTY

1. 11. – 19:00
PETRA JANŮ a AMSTERDAM – "Jedeme dál!"
Výběr největších rockových hitů Petry Janů doplněný o další oblíbené písničky a také o novinky z alba Blázni. Petru Janů doprovází skupina Amsterdam, kterou tvoří ostřílení rockeři: Pavel Lochman (klávesy + zpěv), Roman Štefl (baskytara), Miloš Švec (elektrická kytara), Tomáš Marek (bicí).
Vstupné 390 Kč

10. 11. – 20:00
RYBIČKY 48 - Best (Fuck) Off Tour
Na podzim tohto roku vydají Rybičky 48 svoji novou dlouho očekávanou desku BEST FUCK OFF. Fanoušci se dočkají nové desky po pěti letech a odměnou za dlouhé čekání jim bude rovnou dvojalbum. K vydání desky připravila kapela velké turné BEST (FUCK) OFF TOUR, s novou propracovanou koncertní show. Jako předkapela se představí nadějná skupina SENDWITCH.
Vstupné 275 Kč

22. 11. – 19:00
JAROSLAV SVĚCENÝ, Julie Svěcená a Václav Mácha
Galakoncert otce a dcery za spolupráce renomovaného klavíristy nabídne slavné i méně hrané skladby českých i světových autorů tří staletí (Mozart, Šostakovič, Boildieu, Smetana, Dvořák, Suk a další). Přední český houslový virtuos Jaroslav Svěcený má na svém kontě více než čtyřicet jedna nahraných kompaktních disků světového houslového repertoáru. Jedná se o popularizátora a propagátora vážné hudby. Jeho dcera Julie Svěcená je laureátka prestižní Mezinárodní houslové soutěže Tibora Vargy ve švýcarském Sionu 2017. Václav Mácha se narodil v roku 1979 v Praze. Ve svých 15 letech se stal nejmladším posluchačem Hudební fakulty AMU ve třídě Ivana Moravce. Uskutečnil několik celovečerních klavírních recitálů v různých evropských koncertních sálech.
Vstupné 350 a 270 Kč
Cenově výhodné vstupenky a lepší místa k sezení získáte, pokud si zakoupíte celý cyklus HUDEBNÍ PŘEDPLATNÉ sezóna 2018/19.


PRO SENIORY

6. 11. - 15:00 / Klub Akord
SENIOR KLUB
Pravidelné setkání seniorů s programem a hudbou k tanci.
Vstup zdarma

AKTIVNÍ SENIOR

13. 11. – 15:00 / Klub Akord
Krásná v každém věku
Praktická přednáška lektorky Anny Kuhrové, která seniorkám ukáže, že lze být krásná bez ohledu na věk. Ukázky líčení, barevných doplňků (např. různé barevné šátky), tipy, jak pečovat o svojí pleť, a další rady, které jistě ocení každá seniorka.
Senioři zdarma, ostatní 50 Kč

20. 11. - 10:00 / Klub Akord
Tvůrčí dílna – Vosková eukanastika
V rámci projektu Aktivní senior pod vedením zkušené lektorky paní Věry Slívové se senioři seznámí s jednoduchou kreativní technickou s voskovkami a žehličkou. Každá účastnice (účastník) si odnese vlastní výtvor na památku. Počet míst omezen, je nutné se registrovat na recepci DK AKORD
Vstup zdarma

27. 11. - 10:00 / Cvičební sál 413
Senioři v pohybu
Cvičení spojené s přednáškou o zdravém pohybu v podání terapeutky Aleny Smolíkové.
Počet míst omezen, nutné registrace předem na recepci Akordu.
Vstup zdarma

28. 11. - 15:00 / Střední škola prof. Zdeňka Matějčka, Ostrava Poruba
PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRO SENIORY
Společenské posezení pro seniory s tancem a programem: zpěvák a imitátor Vladimír Hron, Ševčík - Moravský folklórní soubor a další.
Vstupné 80 Kč

OSTATNÍ AKCE

2. 11. – 18:00
VZDUŠNÉ SÍLY OSTRAVĚ
Vojenský umělecký soubor ONDRÁŠ

3. 11. – 9:00
RESPEKTUJÍCÍ KOMUNIKACE
Zážitkový rozvojový program zahrnuje ještě osm volně na sebe navazujících tréninků (možnost absolvovat celý program nebo jen jednotlivé tréninky - každou první sobotu v měsíci). Získáme respektující a obohacující komunikační dovednosti jak vůči sobě, tak vůči druhým lidem. Lze hned používat v osobním i pracovním životě. Všemi tréninky vás bude provázet Libor Vilím – zkušený trenér, konzultant, kouč, pragmatik a inovátor.
2. trénink: Jak díky empatii a pozornosti mohu prohlubovat všechny svoje vztahy?
Jak vnímat jedinečnost okamžiku a rozširovat emaptii na sebe, partnera? Jak proměňovat své vztahy s lidmi tím, na co zaměřím svou vědomou pozornost? Jak svou zaměřenou pozorností realizovat svůj život?
Čtyřhodinové tréninkové setkání má tři části:
9:00 – 10:00 zážitkové uvedení do komunikační dovednosti
10:20 – 11:40 procvičování dovednosti v praktických situacích
12:00 – 13:00 příprava na použití dovednosti v osobním / pracovním životě
Cena celého programu: 3400 Kč; jednotlivé tréninky: 400 Kč (cena zahrnuje coffee break)

7. 11. – 19:00
HANA MACHALOVÁ – Návod na chytré cestování
Přednáška Hany Machalové, která 7x obletěla svět a radí, jak ušetřit a cestovat levně. Pod hlavičkou festivalu PODZIMNÍ OZVĚNY.
Vstupné 150 Kč

11. - 12. 11. / 10:00 – 17:00
SVATOMARTINSKÁ HUSA - Restaurace Akord

15. 11. - 18:00
INTIMNĚ ŽENÁM 2
Beseda s Evou Nesrtovou na téma ženská cykličnost.
Naše cykličnost je naší výjimečností a skrývá v sobě nesmírný potenciál. Poznat a pochopit své tělo, jak funguje cyklicky, znamená žít šťastnější, zdravější, vědomější a harmoničtější život.
Vstupné: v předprodeji 200 Kč, v den akce 250 Kč

18. 11. - 12:00 / Klub Akord
PODZIMNÍ OZVĚNY
Cestovatelsko-hudební festival - spojení profesionálních i amatérských cestovatelských přednášek, projekcí filmů a diašou společně s hudebními vystoupeními převážně folk&country kapel. Letošní 17. ročník Podzimních Ozvěn probíhá i mimo Akord ve dnech 15. - 19. 11. 2018. Program celého festivalu na www.ozvenyostrava.cz.
Vstupné (do Akordu) 180 Kč

INTENZIVNÍ JAZYKOVÝ KURZ ŠPANĚLŠTINY
Týdenní kurz v rozsahu cca 3 hod. denně od pondělí do pátku v podvečerních hodinách. Lektorka: Bc. Petra Vronková, která již 8 let žije ve Španělsku.
1. termín: 12. - 16. 11. 2018
2. termín: 19. - 23. 11. 2018.
Cena týdenního kurzu: 1 900 Kč



 

Mapa

Další akce v okolí

B4 Závěrečný koncert 70. sezóny 202…

02.05.2024 - 02.05.2024
Kino Vesmír

Brahmsův Druhý klavírní koncert a Dvořákův Zlatý kolovrat v programu závěrečného koncertu JFO, kterou naposledy jako…

P4 Závěrečný koncert 70. sezóny II …

03.05.2024 - 03.05.2024
Kino Vesmír

Brahmsův Druhý klavírní koncert a Dvořákův Zlatý kolovrat v programu závěrečného koncertu JFO, kterou naposledy jako…

Ostravský Májales 2024 - Ostrava

04.05.2024 - 04.05.2024
Dolní oblast Vítkovice

Ostravský Májales je tradiční studentský festival, který se každoročně koná v Ostravě. Tento festival je oslavou jara,…

G4 Jelen & JFO 2023 - Ostrava

07.05.2024 - 07.05.2024
Multifunkční aula Gong,…

Patří k našim nejznámějším hudebním skupinám, jsou držitelem cen Anděl. Charakterizují je výrazné melodie a poetické…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

středa 1. květen

Svátek práce

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete