Statistika našeho portálu

  • 102 528 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Radotín Sportfest 2024 - Praha

08.06.2024 - 09.06.2024 Radotín

Druhý ročník akce RADOTÍN SPORTFEST nabídne dětem i dospělým dvě desítky atraktivních sportovních disciplín

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

V pražské městské části Radotín se o víkendu 8. a 9. června 2024 uskuteční druhý ročník akce Radotín Sportfest. Zájemci se stejně jako loni mohou zapojit do soutěží a závodů o medaile, na vlastní kůži si vyzkoušejí více než dvě desítky sportovních odvětví – mimo jiné lakros, volejbal, plážový fotbal, basketbal, biatlon, jízdu na kajaku, atletiku, cyklistiku či gymnastiku.

Na programu akce pro celou rodinu bude také společný běh s olympioničkou Marcelou Joglovou nebo vyjížďka na elektrokolech pod vedením freeridového jezdce Richarda Gasperottiho.

Radotínskou akci podporují i další známé osobnosti ze světa sportu – fotbalista Jan Koller, basketbalista Jiří Zídek, volejbalistka Markéta Nausch Sluková, lyžaři Ondřej a Tomáš Bankové nebo triatlonista Pavel Wohl. Registrace na závody a vstup na všechna sportoviště je zcela zdarma.

Během celého červnového víkendu nabídnou radotínské sportovní areály bohatý program pro malé i dospělé sportovce. Infostánek vyroste kousek od vstupu na koupací biotop, který bude centrálním bodem akce. Tam se zájemci dozví podrobnosti o aktuálním programu na jednotlivých sportovištích (program je také k dispozici na internetové stránce www.radotinsportovni.cz). Valná většina sportovních areálů se nachází právě v blízkosti biotopu, kde vyroste pódium, na kterém se odehraje v sobotu i v neděli slavnostní vyhlášení výsledků jednotlivých disciplín.

Přímo na biotopu se odehraje závod v biatlonu a aquatlonu, na jeho hladině poměří síly závodníci na paddleboardech a megaboardech. V sousedním krytém bazénu se uskuteční plavecké závody, v beach aréně se bude hrát plážový volejbal i fotbal na písku. Jen o kousek dál stojí sportovní hala, kde se odehraje badmintonový, basketbalový a lezecký program.

Jednotlivé sporty nabídnou závody nebo turnaje pro veřejnost, ukázkové tréninky, workshopy. V areálu biotopu bude po celý víkend k dispozici obří skluzavka do vody, skákací hrad nebo například překážková dráha pro nejmenší cyklisty.

Akci Radotín Sportfest pořádá Radotínská o. p. s., která se stará o provoz sportovní haly, krytého bazénu i koupacího biotopu. Jejím zřizovatelem je městská část.

Městská část Praha 16 – Radotín je už svým propojením se sportem proslulá. Žije zde okolo devíti tisíc obyvatel, pravidelně dochází na tréninky více než tisíc registrovaných sportovců z řad dětí a mládeže, celkový počet registrovaných sportovců se pohybuje okolo dvou tisíc. Radotínské sportovní oddíly se věnují fotbalu, atletice, lakrosu, badmintonu, basketbalu, volejbalu, softbalu, lezení, gymnastice, tenisu a dalším odvětvím. Aktivní je zde také Sokol.

Radotín se může pochlubit moderním sportovním zázemím, nechybí ani krytý plavecký bazén, právě finišuje celková modernizace atletického a fotbalového stadionu. Lakrosisté v Radotíně pořádají pravidelně na konci dubna jeden z největších mezinárodních turnajů v boxlakrosu na světě – Memoriál Aleše Hřebeského.

Další akce v okolí

Troja Festival 2024 - Praha

21.06.2024 - 23.06.2024
Zámek Troja, Botanická…

Předposlední červnový víkend, ve dnech 21. – 23. června, se uskuteční první ročník hudebního Troja Festivalu. Festival…

Klavírní recitál: Balady a romance …

15.11.2024 - 15.11.2024
Sukova síň - Rudolfinum

V Sukově síni pražského Rudolfina dne 15. listopadu 2024 od 19:30 James Lisney uvede na zdejším špičkovém koncertním…

Královský košt Praha 2024

30.11.2024 - 30.11.2024
Praha

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

Ve Vinohradském Parlamentu začíná j…

12.06.2024 - 18.06.2024
Vinohrady

Jahody jsou oblíbeným letním ovocem a čím nepohrdne snad nikdo, jsou jahodové knedlíky. A na ty jsou machři ve…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 17. červen

Dnes má svátek Adolf

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete