Statistika našeho portálu

  • 102 233 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Rytíř Toulovec provádí Litomyšlí

10.07.2013 - 31.12.2015 Litomyšl

Projděte se Litomyšlí s rytířem Toulovcem.Provází se denně, včetně zimy, nedělí a pondělků.Rytíř Vás dovede k památkám a to nejzajímavější vám o nich řekne. Půjdete po stopách B. Smetany, B. Němcové, J. Mařáka, O. Zoubka nebo A. JiráskaPodíváte se do sklepů, stylových hospod, na věže, do tajuplných dvorků a ulic. Uslyšíte příběhy a legendy. Prožijete dobrodružství v renesančním městě v doprovodu…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Projděte se Litomyšlí s rytířem Toulovcem.

Provází se denně, včetně zimy, nedělí a pondělků.

Rytíř Vás dovede k památkám a to nejzajímavější vám o nich řekne. Půjdete po stopách B. Smetany, B. Němcové, J. Mařáka, O. Zoubka nebo A. JiráskaPodíváte se do sklepů, stylových hospod, na věže, do tajuplných dvorků a ulic. Uslyšíte příběhy a legendy. Prožijete dobrodružství v renesančním městě v doprovodu rytíře. Prohlídky jsou na objednání denně a v noci navíc s ohňovou loučí. Pro děti má rytíř ve zbroji soutěžní otázky s odměnou. Můžete očekávat více příběhů, prožitků a méně letopočtů. Po prohlídce se můžete vrátit na místa, která Vás okouzlila a podrobně si prohlédnout třeba galerie nebo se občerstvit v hospodě, kterou jste si po cestě vybrali. Rytíř vám poradí, kde je dobré jídlo, pití a ubytování. Také co se právě teď v Litomyšli děje a kam večer můžete zajít. Cena za prohlídku je 100 Kč za osobu a trvá několik hodin.

Trasa zahrnuje:

Empírové náměstí a podsíně, gotická radnice, renesanční Dům u rytířů, byty spisovatelů B. Němcové, A. Jiráska, malíře J. Mařáka, sochaře O. Zoubka, galerie,  máchadlo, starobylé dvorky, stylové kavárny, hospody, čokoládovna, nejstarší část města, kostely, Klášterní zahrady, renesanční zámek UNESCO, pivovar, byt B. Smetany, sklepení a výstavu soch O. Zoubka, zámecká kinotéka a úzké tajuplné uličky. Na trase je možnost občerstvení i WC.

 

SRAZ JE VE 14 H U INFOCENTRA NA NÁMĚSTÍ.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Svitavský vandr 2024 - Svitavy

22.06.2024 - 22.06.2024
Chata Rosnička

Přidejte se ke konání prvního ročníku turistické akce Svitavský vandr!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete