Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tolštejnské slavnosti na hradě Tolštejn - Jiřetín pod Jedlovou

15.08.2015 Jiřetín pod Jedlovou

Tolštejnské slavnosti letos odhalí pokladyVyhledávaný turistický mikroregion Tolštejnské panství, který se nachází v jižní části Šluknovského výběžku, se pomalu připravuje na čtrnáctý ročník slavností. Ty budou mít letos charakter objevování pokladů. Nepůjde ale o truhly a hrnce plné dukátů, nýbrž o různé zajímavosti, které zdejší kraj nabízí. Tyto stále ještě nedoceněné poklady se organizátoři…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Zřícenina hradu Tolštejn, Jiřetín pod Jedlovou
Oblast
Severozápad
Kraj
Ústecký kraj
Okres
Děčín
Obec
Jiřetín pod Jedlovou

Fotogalerie k článku

Tolštejnské slavnosti letos odhalí poklady

Vyhledávaný turistický mikroregion Tolštejnské panství, který se nachází v jižní části Šluknovského výběžku, se pomalu připravuje na čtrnáctý ročník slavností. Ty budou mít letos charakter objevování pokladů. Nepůjde ale o truhly a hrnce plné dukátů, nýbrž o různé zajímavosti, které zdejší kraj nabízí. Tyto stále ještě nedoceněné poklady se organizátoři slavností letos rozhodli ukázat světu. Jde o to, že nejen v okolí Jiřetína pod Jedlovou, který lze bez nadsázky označit za hlavní město Tolštejnského panství, bydlí a tvoří mnoho lidí, kteří se zabývají ojedinělými aktivitami. Jsou to různí řemeslníci, výroci regionálních potravin a rukodělných produktů nebo provozovatelé pestrých zájmových a uměleckých činností.

Místní akční skupina Český sever chce jako hlavní organizátor akce tyto kreativní a pracovité spoluobčany podpořit nabídkou účasti na Tolštejnsých slavnostech. Proto již nyní oslovuje prostřednictvím médií a spřízněných organizací ty, kdo by své "poklady" měli zájem veřejně prezentovat. Výrobci a řemeslníci k tomu dostanou příležitost na celodenním jarmarku Tolštejnského panství, kumštýři budou mít k dispozici pódium s ozvučením, pouliční kejklíři mohou předvádět své triky po dohodě s pořadatelem dle svého uvážení. 


Nejen rodičům s dětmi, ale všem, kdo mají rádi hodnotnou zábavu a dobré jídlo, doporučujeme, aby si ve svém diáři zarezervovali den 15. srpna 2015. To je totiž datum konání čtrnáctých Tolštejnských slavností. Kromě tradičního programu, kterému vévodí příchod družiny Albrechta Berky z Dubé, pána na Tolštejně, jenž každoročně pasuje na rytíře nejpilnější účastníky celoroční vandrovní hry, bude program zpestřen řadou novinek. Děti se mohou například těšit na taškařice loupežníka Vildy, tátové na přehlídku regionálních piv a maminky na speciální módní přehlídku. Podrobný program bude k dispozici v průběhu měsíce června 2015.

Mapa

Další akce v okolí

Den v růžovém Děčín 2024 - Děčín

15.06.2024 - 15.06.2024
Děčín

Největší degustace frizzante a růžových vín v České republice.

Královský košt Děčín 2024

17.08.2024 - 17.08.2024
Na pěší zóně pod…

Největší pultová degustace českých a moravských vín

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete