Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tříkrálový festival 2018 - Praha

15.08.2013 - 22.08.2013 Praha

Od roku 2013 mají obyvatelé Prahy a jejího blízkého okolí možnost zúčastnit se zajímavého "Tříkrálového festivalu", který symbolicky zakončuje období západoevropských Vánoc a koresponduje s počátkem Vánoc pravoslavných. Slavnostně vyzdobené hlavní město se během prvních lednových dnů stane svědkem několika lákavých akcí, které z duchovní atmosférou vánočních svátků vkusně souvisejí.Co Vás…

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Od roku 2013 mají obyvatelé Prahy a jejího blízkého okolí možnost zúčastnit se zajímavého "Tříkrálového festivalu", který symbolicky zakončuje období západoevropských Vánoc a koresponduje s počátkem Vánoc pravoslavných. Slavnostně vyzdobené hlavní město se během prvních lednových dnů stane svědkem několika lákavých akcí, které z duchovní atmosférou vánočních svátků vkusně souvisejí.

Co Vás čeká

Jednou z nejoblíbenějších a nejnavštěvovanějších akcí konaných v rámci festivalu je slavnostní průvod sv. Tří králů historickým centrem města, obohacený o exotické velbloudy nesoucí monarchy přijíždějící se poklonit malému spasiteli. Milovníky hudby a sborového zpěvu jistě potěší produkce lidových koled, spojovaná s prohlídkou malebných jesliček v kostele p. Marie v kláštěře u Kapucínů nedaleko Pražského hradu.

Počínající pravoslavné Vánoce pak připomíná speciální akce určená pro nejširší veřejnost, střídavě pořádaná v některém pravoslavném chrámě v Praze či Karlových Varech. Věříme, že si z bohaté a každoročně aktualizované nabídky akcí konaných v rámci festivalu vyberete a ty pak přispějí ke komplexnímu prožitku z odcházejících vánočních svátků.

Tříkrálový festival 2018

Srdečně vás zveme 5. ledna 2018 do Prahy, kde pojedou opět Tři králové.

V 15 h kardinál Dominik Duka požehná koledníkům v kostele sv. Tomáše v Praze 1. Poté se z Malostranského náměstí vydá průvod se Třemi králi na velbloudech přes Karlův most na Staroměstské náměstí, kde zazní Rybova Česká mše vánoční. 

Průvod doprovázený bubeníky a trubači projde Mosteckou ulicí, Karlovým mostem, Karlovou ulicí, Seminářskou ulicí, Mariánským náměstím, Linhartskou ulicí, ulicí U Radnice, Malým náměstím, poté projde pod staroměstkým orlojem a zakončí na pódiu na Staroměstském náměstí. Tam se Tři králové před 16. hodinou pokloní malému Ježíškovi a předají mu své dary: zlato, kadidlo a myrhu. S poselstvím promluví pražský arcibiskup Dominik Duka.

V 16.30 hodin pak vystoupí stodvacetičlenný smíšený sbor a orchestr při Římskokatolické farnosti u kostela Nejsvětějšího Srdce Páně. Pěvci zahrají a zazpívají Českou mši vánoční Jakuba Jana Ryby.

Tříkrálový průvod je oslavou svátku Tří králů a zároveň poděkováním veřejnosti, která se prostřednictvím Tříkrálové sbírky podílí na pomoci těm, kteří se ocitli v nouzi.

 

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Urban Challenge 2024 - Praha

19.04.2024 - 20.04.2024
Bohnice

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Hokej s Patem a Matem

20.04.2024 - 21.04.2024
Praha

První sportovní akce s Patem a Matem bude patřit jednomu z nejoblíbenějších sportů - hokeji. S roztomilou dvojkou…

Butky Park otvírá: Festival plný zá…

20.04.2024 - 20.04.2024
Galerie Butovice

Zapište si do kalendáře butovickou událost roku: v sobotu 20. dubna 2024 zahajuje sezónu multifunkční Butky Park a na…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete