Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Velká jarní cyklojízda 2017 - Praha

22.04.2017 Praha

První jarní dny přímo vyzývají k procházce probouzející se přírodou či k vytažení bicyklu ze sklepa a příjemné projížďce daleko od shonu každodenního ruchu velkoměsta. Zvláště pro obyvatele našeho hlavního města však stále neexistuje dostatek cyklostezek. I proto jistě každý z nich uvítá jedinečnou "Velkou jarní cyklojízdu", která se již několikátým rokem řadí k nejatraktivnějším…

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

První jarní dny přímo vyzývají k procházce probouzející se přírodou či k vytažení bicyklu ze sklepa a příjemné projížďce daleko od shonu každodenního ruchu velkoměsta. Zvláště pro obyvatele našeho hlavního města však stále neexistuje dostatek cyklostezek. I proto jistě každý z nich uvítá jedinečnou "Velkou jarní cyklojízdu", která se již několikátým rokem řadí k nejatraktivnějším sportovně-společenským akcím konaným pro Pražany v dubnu.

Na co se můžete těšit

Na velkolepý průjezd Prahou jsou zváni malí i velcí účastníci, pro které je přichystána přibližně 10-15 kilometrová trasa absolvovaná v příjemném tempu schůdném pro každého. Organizátoři vyzývají každého ze zúčastněných cyklistů k doplnění svého kola či dresu netradičními artefakty, jako jsou komické převleky, hudební reproduktory či veselé zvonky. Tradičně se během projížďky podíváte k Národnímu muzeu, Nuselskému mostu či na náměstí Míru.

Zapomínat bychom neměli ani na oblíbený rituál zvedání kol nad hlavu či následnou afterparty během níž je přichystáno kvalitní občerstvení či prezentace spojená s městskou cyklodopravou. Zakončení celodenní akce zpříjemní hudební vystoupení pozvaných zpěváků. Připojte se i Vy k oslavě svobodného pohybu po městě a užijte si příjemný den s milými a vstřícnými lidmi.

Velká jarní cyklojízda 2017

Jaro je sice už podle kalendáře tady, ale ve skutečnosti nemůže ani letos začít bez Velké jarní cyklojízdy. Ta letos v Praze proběhne v sobotu 22.dubna od 13.00 do 20.00 hodin ve znamení vynálezu odrážedla. Před 200 lety s tímto předchůdcem kola totiž poprvé "vyjel" Karl von Drais.

Premiérově ze čtyř směrů

Příjemnou novinkou, kterou se letošní jarní cyklojízda odlišuje od minulých ročníků, je hvězdicový charakter cyklojízdy. Pojede se ze čtyř směrů a všichni se sjedou až před karlínskou Invalidovnou. Ctitelé jednostopých opedálovaných miláčků se tak vyhnou jízdě na jedno shromaždiště a mohou ze své části města vyrazit hned.

Doprovodný program

Všichni se sjedou před karlínskou Invalidovnou, odkud společně vyrazí do holešovické Tiskárny na vzduchu. Tam je čekají kromě občerstvení i zajímavé cyklo-workshopy. Navíc pořadatelé z Auto*matu spolu s Amnesty International ČR přímo na cyklojízdě upozorní na diskriminaci žen v Íránu, kde je jim nově zakazována už i jízda na kole.

Společně za pozitivní změnu

Na cyklojízdách nejde jen o oslavu svobodného pohybu, ale i manifestaci přání po dostupnějším a bezpečnějším bezmotorovém pohybu městem, vybídnutí k širší diskusi o cyklodopravě jako efektivním a ohleduplném způsobu dopravy. Podpořte i vy svou účastí na Velké jarní cykklojízdě úsilí o změnu k lepšímu tam, kde žijete!

 

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Nizozemský orchestr mladých v Praze…

28.07.2024 - 28.07.2024
Kostel sv. Šimona a Judy

Nizozemský orchestr mladých (JON) s Rosanne Philippens a dirigentem Jurjenem Hempelem.

Letní staré hudby 2024 - Fantasia P…

29.07.2024 - 29.07.2024
Trojský zámek

Vášeň a touha v portugalských operách a písních 18. století

Das Sommerkino letní kino na Pragov…

30.07.2024 - 30.07.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Letní slavnosti staré hudby 2024 - …

31.07.2024 - 31.07.2024
U Prašného mostu

Taneční rytmy pod jižním sluncem

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete