Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Závody kočárků - Praha Záběhlice

28.03.2015 Praha

V sobotu 28. března 2015 přesně v 15 hodin odstartují po celé České republice v pořadí již čtvrté Strolleringové závody – závody ve sportovní chůzi s kočárkem. Tento den bude patřit všem aktivním maminkám a tatínkům, kteří se sejdou na několika desítkách míst po celé ČR, aby změřili síly v této netradiční disciplíně."Cílem akce je motivovat maminky na mateřské dovolené k pravidelnému pohybu a…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Praha Záběhlice U Hamerského rybníka – terasa areálu Hamrsport
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

V sobotu 28. března 2015 přesně v 15 hodin odstartují po celé České republice v pořadí již čtvrté Strolleringové závody – závody ve sportovní chůzi s kočárkem. Tento den bude patřit všem aktivním maminkám a tatínkům, kteří se sejdou na několika desítkách míst po celé ČR, aby změřili síly v této netradiční disciplíně.

"Cílem akce je motivovat maminky na mateřské dovolené k pravidelnému pohybu a sportu. Chceme ukázat, že sportovat lze i s kočárkem", vysvětluje Edita Berková, zakladatelka programu Strollering®. "Zároveň pravidelné sportovní aktivity maminek probouzí u dětí od raného dětství přirozený vztah ke sportu. Děti se tak od svých rodičů učí, že sport patří ke každodennímu rytmu života," dodává.

Podstatou samotných závodů je chůze s kočárkem na cca 100 metrů dlouhé trati v co nejkratším čase. Na každý "rozchod" budou dohlížet rozhodčí, jejichž úkolem je kontrolovat především regulérnost stylu chůze, jelikož právě ta je předmětem závodů. Zcela záměrně je kladen důraz na chůzi, neboť sportovní chůze je základem každé lekce programu Strollering– outdoorového fitness pro maminky (a tatínky) na MD.

Pro soutěžící jsou připraveny vždy 3 hlavní kategorie závodů: pro maminky, pro tatínky a pro celé rodiny, kdy je třeba, aby se dva členové rodiny drželi madla kočárku současně.  Součástí závodů bude na každém místě jejich konání také doprovodný program určený především pro nejmladší účastníky závodů, naše děti.

Celá akce také částí symbolického startovného podpoří určitou neziskovou organizaci – organizátoři Závodů kočárků tak mohou v daném místě konání podpořit právě tu svou místní organizaci či jedince.

V minulém ročníku, který se uskutečnil v dubnu 2014, se závodilo přesně na 40ti místech ČR, závodů se zúčastnilo více jak 1000 kočárků a celá akce také vybranou částkou 31.340 Kč podpořila neziskovou organizaci Centrum Paraple. O akci projevila zájem také řada médií, kdy jsme mohli Závody kočárků představit například v pořadech Sama Doma, Dobré ráno ČT či v pořadu Supermáma. V den konání závodů byly v pražské Stromovce přítomny televize FTV Prima, TV Barrandov, TV Metropol a v několika dalších městech také různé regionální TV.

"Srdečně Vás tedy zveme na letošní ročník Závodů kočárků, který bude jistě neméně úspěšný než ročníky minulé, a věříme, že si s námi opět užijete odpoledne plné zábavy, sportu a nečekaných výkonů", uzavírá tak pozvánku na letošní závody Edita Berková.

Seznam všech míst konání závodů včetně on-line přihlášek najdete

zde

 

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Chcete se správně hýbat a zbavit bo…

30.03.2024 - 30.03.2024
Praha

Jak mít pružné i silné tělo? Jak předcházet bolesti zad, případně jak se tyto problémy můžete pokusit napravit? Pomohou…

Velikonoční víkend v Mandarin Orien…

30.03.2024 - 31.03.2024
Praha

Velikonoce v hotelu Mandarin Oriental, Prague se letos ponesou v kreativním i duchu. Kromě tradičních velikonočních…

Hravé neděle na Zážitkovce Praha - …

07.04.2024 - 07.04.2024
Zážitkovka Praha

Pomalujte a odneste si tričko s čupr chobotnicí, hrajte novinky i topovky od Kvída.

Hravé neděle na Zážitkovce Praha - …

14.04.2024 - 14.04.2024
Zážitkovka Praha

Utkejte se v malířském souboji. Poznejte Albi novinku ze série párty her.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete